Obavijesti

Show

Komentari 3

David Skoko u Istri je nahranio slavnog bajkera Henryja Colea

David Skoko u Istri je nahranio slavnog bajkera Henryja Colea
13

Motorist Henry Cole, koji je obišao gotovo cijeli svijet, u Banjolama je u restoranu 'Batelina' pripremao specijalitete i snimao za svoj serijal 'Najbolje vožnje motorom'

VIDEO

Motorist Henry Cole, koji je obišao gotovo cijeli svijet, u Banjolama je u restoranu "Batelina" Davida Skoke pripremao riblje specijalitete i snimao za svoj serijal "Najbolje vožnje motorom". Svoj vintage motocikl Metisse Desert Racer iz 1969. parkirao ispred restorana i u suradnji s Travel Channelom koji se emitira u 133 zemlje svijeta, simpatični Cole, opušteno je u društvu ministra turizma Darka Lorencina i pod "mentorskom palicom" Davida Skoke u kuhinji pripremao brojne specijalitete za hrvatske novinare. 

- Čim sam napustio Sloveniju stvari su, što se tiče vremena krenule na bolje, jer je kod vas vrijeme nevjerojatno lijepo. Čuo sam da se u Davidovom restoranu jede najbolja riba u Hrvatskoj, i došao sam. Sve mi je odlično za jesti ali ne znam kuhati - priznao je Henry Cole jedući čokoladicu jer od tempa snimanja nije stigao ništa jesti. Zajedno sa Skokom i ministrom Lorencinom pripremio je file škarpine u umaku od šafrana sa domaćom palentom i heljdom, a na stolu su se našli i specijaliteti poput; paštete od ugora sa slanim inćunima, paštete od jetre morskog psa, morska mačka s poprženom kožom šarga, palamida sa morskom šparugom....

I ministar Darko Lorencin odlično se snašao u kuhinji te priznao da obožava riblja jela jesti ali i spremati. Dobro se snašao i u ulozi "konobara" dok je služio pune tanjure gostima u restorana a kako i ne bi kada je u mladosti Lorencin upravo konobario u jednom od lokala u Medulinu. Vlasnik "Bateline" David Skoko rekao je da se ministar bolje snalazi u kuhinji od Colea.

Poveznica između Colea i Skoke je ljubav prema motorima. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Henry je sam priznao da se u kuhanje apsolutno ne razumije. Voli jesti, ali kuhati ne zna, ali ima hrabrosti probati. Dao sam mu da isfiletira škarpine i da čisti malo ribe i dobro je da se nije ubo na škarpinu, pazio je. Ljubav prema motorima imamo obojica, ali on je sigurno puno iskusniji od mene jer on već 30 godina putuje po svijetu - rekao je Skoko. 

Iako se Coleu jako sviđa u Istri ipak tu ne bi kupio kuću, već će ju jednom prilikom unajmiti za odmor s obitelji. 

- Sigurno ću se vratiti u Hrvatsku jer želim proći sve ponovno bez kamera jer želim za tu ljepotu imati vrijeme samo za sebe. Kada sam na putovanjima zbog showa trudim se jesti hranu država koje posjećujem. Isto tako moram paziti što jedem jer ako se razbolim ili prejedem teško je raditi - rekao je na kraju.

Henry Cole u svojem serijalu 'Naj­bolje vožnje motorom' predstavlja posebnosti, tradiciju i gastronomiju svakog mjesta koje posjeti. Serijal će se na Travel Channelu prikazivati u stu­denom ove godine u 130 zemalja svijeta.

Cijela ruta koju snimaju proteže se od Ljubljane duž hrvatske obale, pa preko Bosne i Srbije do bugarske prijestolnice Sofije u koju planiraju stići 1. lipnja.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'
'ONA JE CENTRALNA FIGURA'

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'

U vezi smo. Dogodilo se prije dovoljno dugo vremena, ali ne želim ići u detalje, rekla nam je pjevačica i voditeljica

Sestra Stele Rade osvojila 5000 eura, a pojavile su se i ljubavne iskre? 'Pričat ćeš s njim kasnije'
'TKO TO TAMO PJEVA'

Sestra Stele Rade osvojila 5000 eura, a pojavile su se i ljubavne iskre? 'Pričat ćeš s njim kasnije'

Natali Rade u posljednjem izazovu u showu 'Tko to tamo pjeva?' eliminirala je imitatoricu Abbe. Zatim je na kraju lutkar donio 5.000 eura
Stjepan Vukadin oglasio se oko odlaska Melkiora i Damira iz 'Masterchefa': 'Hvala za sve!'
VIŠE NEĆE BITI U ŽIRIJU

Stjepan Vukadin oglasio se oko odlaska Melkiora i Damira iz 'Masterchefa': 'Hvala za sve!'

Melkior Bašić i Damir Tomljanović odlaze iz žirija 'MasterChefa', a njihov kolega Stjepan Vukadin sad je podijelio njihovu zajedničku fotografiju