Obavijesti

Show

Komentari 13

Dennis Hopper (74) umro u svom domu u Kaliforniji

Dennis Hopper (74) umro u svom domu u Kaliforniji
19

Zvijezda filma 'Goli u sedlu' preminula je u subotu okružena s obitelji i prijateljima. Glumac se čak osam mjeseci hrabro borio s s rakom prostate

VIDEO

U rujnu prošle godine Dennis Hopper je završio u bolnici zbog bolova u trbuhu i tada mu je dijagnosticiran rak prostate. Nemilosrdna bolest kasnije je metastazirala i na kosti. Počeo se boriti za život kemoterapijama, ali od kraja ožujka stanje mu se naglo pogoršavalo. Legendarni glumac umro je u subotu popodne u svom domu u Kaliforniji okružen s obitelji i prijateljima. Zvijezda filma 'Goli u sedlu' uspjela se boriti dovoljno da doživi otkrivanje svoje zvijezde na šetalištu slavnih u Hollywoodu prije dva mjeseca. Na otkrivanju zvijezde uspio se smijati i družiti s obožavateljima iako je njegov odvjetnik dan ranije objavio da je rat izgubljen i da Hopper polako umire.
- Ova zvijezda je simbol Dennisove neustrašivosti, umjetničkog talenta i ljubavi koju poklanja svim dragim ljudima - izjavio je Viggo Mortensen na otkrivanju Hopperove zvijezde.
Kontroverzni glumac je tijekom borbe s bolešću podnio i zahtjev za rastavom od Victorije Duffy (42), s kojom je u braku proveo 14 godina. Hopper je imao još četiri braka, s Brooke Hayward, Michelle Phillips, Dariom Halprin i Katherine LaNasa. Imao je četvero djece, kćeri Marin, Ruthannu i Galen, sina Henryja te dvoje unučadi. Najveću slavu doživio je nakon što je režirao kultni film 'Goli u sedlu', u kojem je i glumio te za čiji scenarij je 1970. bio nominiran za Oscara. Za ulogu u filmu 'Hoosiers' bio je nominiran za Oscara kao najbolji sporedni glumac. Zapaženije izvedbe imao je i u klasicima poput 'Buntovnik bez razloga', 'Div' i 'Apokalipsa danas'. Pamtit će se i uloge koje je ostvario u 'Plavom baršunu', 'Ostermanovom vikendu' i 'Brzini'. U karijeri koju je započeo s 19 godina i koja je trajala više od 50 godina veliki utjecaj na njega ostavio je James Dean. Bio je na glasu kao tvrdoglav i svojeglav glumac, a imao je i period života u kojem se odao alkoholu i drogi.
- Mislio sam da ću umrijeti prije 30., zaprepastilo me kad sam napunio 40, a 50 je pravo čudo. Možda doživim i do 70 godina - kazao je Dennis za časopis Times 1986. godine, nakon što su završile njegove 'divlje' 1970-te. Unatoč svim nedaćama, nikad nije izgubio status kultnog glumca, jednog od, već polako izumrlih, buntovnika Hollywooda.
- Dennis me upoznao sa svijetom Pop Arta i 'izgubljenih' filmova. Vozili smo se cestama Amerike i promijenili način na koji se stvaraju filmovi u Hollywoodu. Njegovo prijateljstvo bilo je blagoslov - rekao je nakon Hopperove smrti Peter Fonda, koji je s Dennisom napisao scenarij za film 'Goli u sedlu' u kojem su zajedno i glumili.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'
'ONA JE CENTRALNA FIGURA'

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'

U vezi smo. Dogodilo se prije dovoljno dugo vremena, ali ne želim ići u detalje, rekla nam je pjevačica i voditeljica

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?
UPOZNAJTE 15 FINALISTICA

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?

Tek će jedna od nekoliko tisuća djevojaka, koje se godišnje diljem svijeta prijavljuju na najprestižnije natjecanje na svijetu, Miss Universe, ima priliku za svjetski mandat i krunu.
Stjepan Vukadin oglasio se oko odlaska Melkiora i Damira iz 'Masterchefa': 'Hvala za sve!'
VIŠE NEĆE BITI U ŽIRIJU

Stjepan Vukadin oglasio se oko odlaska Melkiora i Damira iz 'Masterchefa': 'Hvala za sve!'

Melkior Bašić i Damir Tomljanović odlaze iz žirija 'MasterChefa', a njihov kolega Stjepan Vukadin sad je podijelio njihovu zajedničku fotografiju