Obavijesti

Show

Komentari 0

Dianin brak počeo se raspadati već pet godina nakon svadbe

Dianin brak počeo se raspadati već pet godina nakon svadbe
7

Iako se u početku sve činilo idilično, ubrzo se počelo pričati o nevjeri Williamova oca koji navodno nikada nije prekinuo vezu sa svojom prvom ljubavi Camillom

VIDEO

Lady Di i princ Charles vjenčali su se 29. lipnja 1981. godine. Izravni televizijski prijenos pratilo je oko 760 milijuna gledatelja. Ceremonija je održana u katedrali St. Paul, a ne u Westminster Abbeyju, što je inače tradicija, jer u njoj nije bilo dovoljno mjesta za sve uzvanike. Na vjenčanju su bili prisutni svi europski monarsi, osim španjolskog kralja Juana Carlosa koji se nije odazvao zbog razmirica s Ujedinjenim kraljevstvom oko teritorija na Gibraltaru. Prisustvovali su i europski predsjednici, osim grčkog predsjednika i predsjednika Irske koji je odbio doći zbog razmirica s Ujedinjenim kraljevstvom zbog otvorenih pitanja u vezi Sjeverne Irske. Diana i Charles su 1982. dobili prvog sina Williama. Ona je odbila poštovati tradiciju te je rodila u bolnici St. Mary's, a ne u Buckinghamskoj palači dok su drugog sina Henryja dobili 1985. godine. Naizgled sretni kraljevski brak princa i princeze od Walesa počeo se raspadati već krajem 1980-ih, nakon pet godina braka. Krivili su jedno drugo za bračne probleme, a preko njihovih prijatelja to je ubrzo procurilo u javnost.

Oboje su bili nevjerni

Iako se u početku sve činilo idilično, ubrzo su krenuli medijski natpisi o nevjeri Williamova oca koji navodno nikada nije prekinuo vezu sa svojom prvom ljubavi Camillom Parker Bowles. Navodno je i Diana bila nevjerna princu Charlesu pa se tako pisalo o njezinoj aferi s instruktorom jahanja i vezi s ragbijašem Willom Charlingom. Nakon što je Charles 1995. javno priznao da još voli Camillu, majka mu je naredila da se rastavi od Diane. Službeno su se rastali 29. studenog 1996. godine, a Charles se poslije oženio za Camillu.

Rastali su se 28. kolovoza 1996. godine

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Princ Charles upoznao je Dianu Spencer 1977. godine, a romansu su započeli u ljeto 1980. Na vjenčanju je bilo 3.500 gostiju, a vjenčanje je gledalo 750,000.000 gledatelja diljem svijeta. U prosincu 1992. godine u parlementu je objavljen formalni rastanak para. Brak je službeno okončan 28. kolovoza 1996. godine. Godinu dana kasnije, 31. kolovoza 1997. godine, bivša princeza od Walesa poginula je u prometnoj nesreći. Brak s Charlesovom bivšom djevojkom i ljubavnicom za vrijeme braka s Dianom bio je kontroverzno pitanje; oboje su bili rastavljeni, a problem je predstavljao Camillin razvod zbog toga jer je njen bivši suprug bio živ. Naime, Engleska Crkva, čiji poglavar Charles treba postati u budućnosti, nije priznavala rastavu, te je u njenim očima Camilla bila još u braku sa svojim prvim mužem.

Charles je 2005. oženio staru ljubav Camillu Parker Bowles

U veljači 2005. godine objavljeno je da će Charles oženiti Camillu Parker-Bowles 8. travnja u dvorcu Windsor te da će ceremonija biti građanskog tipa. Lokacija je kasnije promijenjena zbog bojazni da bi dvorac Windsor zbog civilnog vjenčanja princa od Walesa mogao biti otvoren ostalim građanima za vjenčanja zbog čega je izabran Guidhall. No, 4. travnja vjenčanje je odgođeno za 9. travnja kako bi princ od Walesa mogao prisustvovati pokopu pape Ivana Pavla II. Nakon vjenčanja objavljeno je da Camilla, iako joj je to zakonski omogućeno, neće koristiti titulu princeze od Walesa, jer se ta titula još uvijek vezala uz Dianino ime. Camilla neće koristiti ni titulu kraljice kada Charles postane kralj, već da će biti oslovljavana kao princeza-pratilja. Međutim, ako parlament ne izda poseban zakon koji određuje njen status, ona će zakonski ipak biti kraljica.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'
'ONA JE CENTRALNA FIGURA'

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'

U vezi smo. Dogodilo se prije dovoljno dugo vremena, ali ne želim ići u detalje, rekla nam je pjevačica i voditeljica

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?
UPOZNAJTE 15 FINALISTICA

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?

Tek će jedna od nekoliko tisuća djevojaka, koje se godišnje diljem svijeta prijavljuju na najprestižnije natjecanje na svijetu, Miss Universe, ima priliku za svjetski mandat i krunu.
Stjepan Vukadin oglasio se oko odlaska Melkiora i Damira iz 'Masterchefa': 'Hvala za sve!'
VIŠE NEĆE BITI U ŽIRIJU

Stjepan Vukadin oglasio se oko odlaska Melkiora i Damira iz 'Masterchefa': 'Hvala za sve!'

Melkior Bašić i Damir Tomljanović odlaze iz žirija 'MasterChefa', a njihov kolega Stjepan Vukadin sad je podijelio njihovu zajedničku fotografiju