Obavijesti

Show

Komentari 0

Divanhana sevdahom najavila koncert 24.2. u Lisinskom

Divanhana sevdahom najavila koncert 24.2. u Lisinskom
3

Na konferenciji za novinare predstavljena „sevdah senzacija“, grupa Divanhana, u Lisinskom. Divanhana izvodi tradicijsku glazbu u novim aranžmanima koji su nastali utjecajem jazza, popa i klasične glazbe 20. stoljeća.

Dobitnica nagradnog natječaja je: Senka Ekić, Zagreb
Čestitamo sretnoj dobitnici!

Namjera ansambla je njegovanje i predstavljanje ne samo urbane tradicionalne glazbe Bosne i Hercegovine nego i tradicionalne glazbe zemalja Balkana, posebno sevdalinke.

Njihov je veliki koncert u Lisinskom najavljen na konferenciji za novinare na kojoj su okupljeni stekli kratak uvid u ono što nas očekuje 24. veljače, kad zvukovi Divanhane ispune Lisinski. Predivne boje glasa iz kojega izvire toplina ljudske duše, Naida Čatić s velikim je osmijehom na licu izrazila uzbuđenje u povodu skorašnjeg, za njihovu karijeru iznimno važnog događaja.

"Mi smo potekli iz današnjega vremena; mladi smo ljudi i željeli smo sevdah približiti sebi, mladima. Otuda džez, elektronička glazba i pop-glazba koje smo dodali", rekao je klavijaturist  Neven Tunjić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Na turneju "Zukva" krenuli su početkom 2016., što prati i istoimeni dokumentarni film koji je premijerno prikazan u Lisinskom. Donosi priče s istraživačima tradicije, ljudima iz struke, na sceni i iza kulisa. Priče s naizgled sasvim običnim ljudima isprepletene su u mrežu čije niti tvore to  etnomuzikološko i etnografsko dokumentarno filmsko ostvarenje.

"Zukva ima široku krošnju i duboke korijene, stoga smo u tome našli metaforu za ono što mi radimo. Bitno je reći da se na zukvu kaleme i ostale vrste, što i mi radimo s glazbom. Na nju dakle vežemo i ostale glazbene smjerove, kao što su džez, pop-glazba i klasična glazba. Na taj način dajemo nov prizvuk sevdahu, odnosno nečemu što već dugo živi", rekla je pjevačica sastava Divanhana Naida Čatić u emisiji Dobro jutro, Hrvatska.

Za sve naše čitatelje pripremili smo nagradni kviz!  Odgovori na pitanje "Koje godine je osnovan bend Divanhana?" jer najbrži odgovor nagrađujemo s 2 ulaznice za koncert benda Divanhane, 24. veljače u Lisinskom.

Pročitaj pravila nagradnog kviza.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0
VIDEO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće
PROMO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće

Nizozemski Verknipt na svoje premijerno izdanje Verknipt Croatia Holiday Festivala ovog ljeta dovodi zvijezde hard techno scene te najavljuje svoj najveći line-up dosad

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car
PROMO

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car

Tokom slušanja albuma jasno je o kakvom se bendu radi - pjesme su duhovite, upečatljive i neke od njih uvijek će vam izmamiti osmijeh na lice, ali daleko je to od površne duhovitosti, svirka je čvrsta i rifovi osvajaju.
Vili Gobac i Donkey Hot u financijskoj krizi „Mama Care“ daj pare
PROMO

Vili Gobac i Donkey Hot u financijskoj krizi „Mama Care“ daj pare

'Mama care' nova je rock dizalica grupe Donkey Hot kojom ova fantastična petorka najavljuje svoj album prvijenac