Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
15 komentara

Dizajnera J. Zigmana nagrada za najružniju haljinu ne zanima

POBJEDA Ninu Kraljić su proglasili Miss Eurosonga, a jedina je Hrvatica koja je dobila i nagradu Barbara Dex, koja se dodjeljuje devetnaest godina. Dizajner to smatra nebitnim

61st Eurovision Song Contest - First Dress Rehearsal
Foto: Britta Pedersen/DPA/PIXSELL
15 komentara

Čula sam da imam šanse za nagradu Barbara Dex, ali sam im pokušala objasniti da ne razumiju umjetnost, rekla je Nina Kraljić na crvenom tepihu prije nastupa. Na kraju je omraženu nagradu za najružniju haljinu Eurosonga upravo ona i dobila.

- Natjecateljica Hrvatske nastupila je u haljini koja se činila nekoliko brojeva prevelika te nije imala veze s temom o kojoj se pjeva - rekli su glasači na internetskoj stranici koja dodjeljuje nagradu Barbara Dex za najružniji outfit. 

Foto: SYSTEM

Dizajner haljine Juraj Zigman rekao je da ne želi razgovarati o nebitnoj nagradi te da je svojim radom zadovoljan. Nina na samu nagradu nema komentara kao ni na trač da se sa Zigmanom posvađala jer je samoinicijativno s haljine odrezala perje, koje je trebalo simbolizirati morsku pjenu. 

Na drugom je mjestu po bodovima glasača Njemačka, pa Švicarska i Bugarska, a na petome mjestu je Bosna i Hercegovina čijim je predstavnicima, među kojima je i naša Ana Rucner, outfit također radio Zigman. 

Foto: SYSTEM

Nagrada ime nosi po pjevačici koja je 1993. godine predstavljala Belgiju. Barbara Dex je tada nosila poluprozirnu haljinu boje kože koju je sama dizajnirala i sašila, a na to je stavila i žute klompe. Dodjeljuje se od 1997. godine, a jedina nacija čiji predstavnici su je dobili dva puta je Srbija, i to 2010. i 2013. godine.

Dok neki prate Eurosong radi glazbe, ljubitelji trasha najviše se vesele diskusiji o najružnijim opravama večeri, koje se onda pamte godinama. U eter su se ove godine javili i Ukrajinci koji su 2007. godine nastupali kao izvanzemaljci pa su ih svi gledatelji odmah prepoznali.

Foto: promo

Naši partneri pišu
Message