Obavijesti

Show

Komentari 14

DJ Idris Elba dolazi u Zagreb: Pazim na muzičku stranu filma

DJ Idris Elba dolazi u Zagreb: Pazim na muzičku stranu filma
7

Imao sam studio u svom malom stanu gdje sam stvarao svoju glazbu i miksao ploče, a BBC mi je slao čekove, ispričao je jednom glumac poznat po seriji 'Žica'

VIDEO

Moja glazba je puno iskrenija nego gluma. Ona dolazi iz moje duše. Mogu se s ljudima povezati preko glazbe, rekao je jednom glumac Idris Elba (45). Englez je najpoznatiji javnosti po svojoj glumi, no on je i profesionalni DJ.

Elba je glazbenu karijeru započeo kao 14-godišnjak kada je pomagao svom ujaku sa sviranjem po svadbama. Paralelno s time je glumio u kazalištu i dobio je nekoliko manjih uloga na britanskoj televiziji te je usoto radio na piratskim radijskim postajama. Elba je odustao od školovanja i postao profesionalni DJ, a uskoro je odlučio preseliti se u New York jer je smatrao da će mu to pomoći u karijeri. 

- Imao sam studio u svom malom stanu gdje sam stvarao svoju glazbu i miksao ploče, a BBC mi je slao čekove - prisjetio se Elba koji 11. svibnja ima nastup u zagrebačkom klubu Opera. Uskoro je dobio ulogu u seriji 'Žica', a utjelovio je i južnoafričkog predsjednika u autobiografskom filmu 'Mandela: Dug put do slobode'. 

Kate Winslet ga 'cinkala': Idris Elba ima veliki fetiš na stopala
Kate Winslet ga 'cinkala': Idris Elba ima veliki fetiš na stopala

- Svaki film na kojem radim gledam koju perspektivu mogu unijeti muzički - istaknuo je glumac koji je imao nastupe diljem svijeta. Svirao je na popularnom festivalu Snowbombing u austrijskom skijalištu Mayrhofen, mnogim barovima po Londonu, otoku Ibizi koji je poznat po noćnom životu, a prošlo ljeto je bio u Dubrovniku tijekom europske turneje. Elba je izdao album 'mi Mandela' za koji je dobio inspiraciju kada je utjelovio pokojnog predsjednika. Objavio je i album 'Murdah Loves John', a nadahnuo ga je njegov lik iz serije, detektiv John Luther. 

Usto je napisao i producirao pjesmu za album 'American Gangster' repera Jay-Z-a te surađivao na i sudjelovao u izvedbi glazbenog spota britanskog benda Mumford & Sons za 'Lover of the Light'. Elba trenutačno snima sitcom 'The Long Run' čiji je kreator i tumači glavnu ulogu. 

Idris Elba: 'Bojkotiram filmove u kojima mala djeca plaču...'
Idris Elba: 'Bojkotiram filmove u kojima mala djeca plaču...'

- To je jako emocionalno za mene jer sam zapravo utjelovio svog oca. On je umro prije pet godina i bili smo jako bliski te mi jako nedostaje. Vidjeti sebe kako mu toliko sličim je bio za mene šok - istaknuo je glumac. Kaže da je cijela serija o njegovom iskustvu odrastanja u istočnom dijelu Londona 1980-ih. 

- Sjeo sam sa scenaristima i rekao im priče o svojoj obitelji koje su oni malo 'pojačali' kako bi dobile dramatičan i komičan efekt. Snimati ovu seriju je poput izleta u prošlost i naravno to mi donosi prisjećanje na ljude koji više nisu ovdje. Mislim da je cijelo iskustvo vrlo terapeutsko - ispričao je Elba koji je početkom veljače zaprosio svoju djevojku, manekenku i bivšu miss Vancouvera Sabrinu Dhowre (29). 

Par je u vezi od ožujka prošle godine, a glumac iz braka s vizažisticom Hanne Norgaard ima kći Isan (15), a iz veze s vizažisticom Naiyanom Garth sina Winstona (3). 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

FOTOGALERIJA Prve zajedničke fotke Vlatke Pokos i njezinog devet godina mlađeg dečka!
U MAKARSKOJ

FOTOGALERIJA Prve zajedničke fotke Vlatke Pokos i njezinog devet godina mlađeg dečka!

Vlatka se za ovu prigodu odlučila za bijelo odijelo, a ispod je nosila zelenu košulju. Većeslav je nosio sako, plavu košulju i traperice

Jennifer Lopez opet je šokirala: Prošetala ulicom bez šminke i frizure, pogledajte kako izgleda
POTPUNO LEŽERNO

Jennifer Lopez opet je šokirala: Prošetala ulicom bez šminke i frizure, pogledajte kako izgleda

Inače, i nedavno su ju fotografi uhvatili na ulicama grada, gdje je otkrila da ne izgleda savršeno kako često prikazuje na društvenim mrežama
Tužne sudbine reality lica: Vice umro nakon 'Večere',  Saša iz 'Farme' nije dočekao sina...
MILJENICI PUBLIKE

Tužne sudbine reality lica: Vice umro nakon 'Večere', Saša iz 'Farme' nije dočekao sina...

Nakon snimanja 'Večere za 5' ribar Vice je preminuo, a njegova obitelj je htjela da se epizode ipak emitiraju. Tužna sudbina zatekla je i neke druge kandidate domaćih realityja