Obavijesti

Show

Komentari 34

Djed Mraz je zadržavao suze: Usrećio je i baku od 93 godine

Djed Mraz je zadržavao suze: Usrećio je i baku od 93 godine
6

SIJAO SREĆU Djedicu su ganuli dječaci iz Karlovca te ih je odučio darivati, a usrećio je i prolaznike u centru grada koji su ga dočekali s velikim smiješkom

VIDEO

Sparkiravši se ispred zgrade obitelji Jakin, već smo bili na meti pogleda znatiželjnih stanara koji nemaju čast svakog dana vidjeti Djeda Mraza.

- Bako, jeste li i Vi bili dobri? Vidim vam osmijeh na licu - doviknuo je gospođi koja je znatiželjno s balkona sve promatrala.

- Jesam, sinko, ali sad usreći ove mlade - rekla mu je.

Djed je tad ugledao gospođu s psom. Pokušao ju je nagovoriti da mu četveronožac posluži kao sob, ali nije uspio u tome.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Djedica je zadržavao suze

- Ah, možda drugi put - rekao je i slegnuo ramenima. Joško i Julijan su nas čekali, tako da se Djed Mraz opskrbio darovima i krenuo prema njima. Dok smo se penjali na četvrti kat, čuli smo vrisak oduševljenja s vrha. Dječaci nisu mogli dočekati da konačno zagrle Djedicu, kojeg su toliko dugo čekali.

- Došao si, došao si. Mama, on je zaista tu. Nitko nam u školi nije vjerovao da ćeš doći - rekli su mu. Kad je Djedica došao do daha i nakon što se malo požalio na bol u leđima, jer ipak je on, kaže, stariji gospodin, dao je darove Jošku i Julijanu te mami Brankici. Sreći i veselju nije bilo kraja, a osmijeh plemenitih dječaka razgalio je i Djeda. Jedva je zadržao suze. Uzbuđeni su ga zagrili, a za uspomenu su se i fotografirali.

- Jedva smo dočekali ovaj dan. Znamo da Djed Mraz dolazi svake godine, ali nikad ga nismo vidjeli. Svi u školi će biti ljubomorni - rekli su dječaci pažljivo prebirući po igračkama i slatkišima. 

Mama Brankica, servirajući nam tortu, nahvalila je sinove rekavši kako su mirni, dobri i velikodušni. A mi smo se u to i uvjerili. I kako Djedica kaže, dobro se dobrim vraća. Julijan je imao problema s bubrezima i kao dijete stalno je bio u bolnicama. Radije će se zato, kaže majka, odreći darova znajući da će drugom djetetu pomoći da ne bude više bolesno. 

Iako imaju samo osam i devet godina, srca ovih dječaka itekako su velika, a Djed Mraz u miru i veselju će moći nastaviti svoj put znajući da im je ove blagdane učinio još čarobnijim. Njegov posjet, kažu, nikad neće zaboraviti. A neće ni on.

- Rekao nam je da i dalje budemo dobri i plemeniti. Nećemo ga razočarati. Djedica je super zabavan i baš nas je razveselio. Da nas barem posjeti i sljedeće godine - rekli su Joško i Julijan. Nakon što je darovima i lijepim riječima razveselio mališane, Djedica je pojeo malo torte. Malo se i zaprljao, što je nasmijalo Joška i Julijana.

Atrakcija u centru Karlovca

- Imam vilenjake. Oni jako dobro peru. Ne brinite se - rekao je. Djeda je čekalo puno posla, pa se pozdravio s obitelji Jakin.

- Ima još krasne djece s divnim srcem, pa i njima trebam podijeliti darove. I oni su bili dobri i vrijedni, baš kao vas dvojica. Hvala vam, dečki, što ste učinili nešto tako lijepo. Budite i dalje dobri. Vidimo se - rekao im je.

Dušan Bućan, odnosno Djed Mraz, krenuo je zatim prema centru Karlovca. Bio je prava atrakcija, a sa svih strana se moglo čuti: 'Djedice, ima li štogod za mene?'. Darovi su nestali u samo 15-ak minuta.

Djed je htio svakog razveseliti.

Usrećio je baku od 93 godine

- Nemam ti ja novca, Djedice - rekla mu je starija Karlovčanka čim ga je vidjela.

- Ma, ne treba novac, bako, samo osmijeh. Evo sad imate i novi ceker za plac - nasmijao je Djedica vitalnu 93-godišnjakinju uručivši joj dar. 

Osmijeh je izmamio i tinejdžericama, koje su odmah prepoznale da je ispod kostima zvijezda showa “Tvoje lice zvuči poznato”.

- Nije trebao ni skinuti bradu - hihotale su se. Darove su dobili i karlovački čistači, majke s bebama i mnogi drugi prolaznici. Nakon Karlovca, našeg Djeda Mraza čeka još djece kojima će ovi blagdani zasigurno ostati u divnom sjećanju. 

Posjetit će Zadar, Rijeku, Ludbreg i Vinkovce. Odabrane obitelji razveselit će dolaskom u njihovu kuću, a poslije će i na ulicama njihovih gradova podijeliti darove.

- Nikad nisam bio Djed Mraz, uvijek sam glumio patuljke i ovo iskustvo mi je bilo predivno. Kad netko uzvrati osmijehom, to je zapravo ljepota svega. Lijepo je gledati nekoga kome se razgali srce od sreće. Opet bih ovo ponovio, bez ikakve dvojbe - zaključio je oduševljeni Dušan.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'
REALITY SUPRUŽNICI

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'

Tamara i Filip iz showa 'Brak na prvu' tvrde da su se između njih rodile samo prijateljske emocije

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'
MEKA ZA CELEBRITYJE

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'

Podržali su je brojni kolege s estrade, među kojima Rade Šerbedžija, Lepa Brena, Jelena Rozga, Aco Pejović, Andrija Milošević...
Ella Dvornik: 'Ono kad imaš sve dokaze da te netko prevario...'
ZBUNILA PRATITELJE

Ella Dvornik: 'Ono kad imaš sve dokaze da te netko prevario...'

Poznata hrvatska influencerica je objavila par fotografija, a zatim se raspisala o svojem omiljenom 'emojiju' te iznenadila...