Obavijesti

Show

Komentari 2

Dođite na festival i družite se sa svojim omiljenim autorima

Dođite na festival i družite se sa svojim omiljenim autorima
15

FESTIVAL SVJETSKE KNJIŽEVNOSTI U prepunoj velikoj dvorani zagrebačkog kina Europe u nedjelju je otvoren peti Festival svjetske književnosti koji traje do subote

VIDEO

Ideja festivala od samog početka je bila da pokušamo dovesti u dijalog domaće i inozemne autore, da najbolje pisce prevedene na hrvatski jezik dovedemo u Zagreb i Split, rekao je Seid Serdarević, direktor Festivala svjetske književnosti. 

U prepunoj velikoj dvorani zagrebačkog kina Europe u nedjelju je otvoren peti Festival svjetske književnosti koji traje do subote.

Počeo je Festival svjetske književnosti! Reporter: Denis Gaščić

Posted by 24sata on 3. rujna 2017

- Festivalski programi traju svakodnevno od podneva do večernjih sati - objasnio je Serdarević i pozvao ljubitelje književnosti da sudjeluju u festivalskom programu.

Dodao je kako na festival ove godine među ostalima dolaze i istaknuti njemački urednik i pjesnik Michael Krueger, Austrijanac Manfred Mittermayer, najveći poznavatelj djela Thomasa Bernhardta, njemačka spisateljica ukrajinskog podrijetla Marjana Gaponenko i poznati austrijski satiričar Richard Schuberth.

- Posebnost ovog festivala je što čitatelji mogu uživo razgovarati s autorima, koje inače znaju samo preko knjiga - naglasio je Matthias Müller-Wieferig, voditelj hrvatskog Goethe instituta. Festival je službeno otvorila Iva Hraste Sočo, pomoćnica ministrice kulture.

- Svima želim puno druženja s knjigama i njihovim autorima - poželjela je okupljenima Hraste Sočo. Prva večer festivala započela je s jednim od najpoznatijih njemačkih pisaca Danielom Kehlmannom, koji je poznat kao autor koji je doveo humor u Njemačku.

- Austrijanci su, kada se radi o humoru, ipak napredniji od Nijemaca. Imali su razvijenu dvorsku kulturu jer, kad ste na dvoru, ne možete biti ozboljni. S druge strane, njemačka književnost nastajala u protestankim župama pa je zato ozbiljnija - šaljivo je objasnio Kehlmann.

Priznao je kako rado čita druge autore.

- Piscem postajete upravo ako puno čitate - rekao je Kehlmann.

- Ako bih trebao izabrati između toga da prestanem čitati ili prestanem pisati, prestao bih pisati - zaključio je Kehlmann.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj
LEGENDA HRT-a

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj

Damir Matković je bio prije svega sjajan kolega, čovjek od kojeg se puno toga moglo naučiti. Istinska televizijska legenda. Ponosni smo što je 40 godina bio član HNDaa, rekao je Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'
'NIJE DOVOLJNO DOBRA ZA NJEGA'

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'

Lauren Fryer i Declan Rice prošle su godine dobilli sina, a britanka je zbog maltretiranja obrisala sve objave s društvenih mreža...