Obavijesti

Show

Komentari 1

Dodjela Oscara 2021. u lipnju umjesto u veljači zbog korone?

Dodjela Oscara 2021. u lipnju umjesto u veljači zbog korone?
1

Čini se kako krnja filmska konkurencija, kakva bi vjerojatno bila neizbježna na Oscarima u veljači nije nikome u interesu pa će se i dodjela najprestižnijih filmskih nagrada, nagađa se, morati prilagoditi

VIDEO

Covid-19 virus polako popušta diljem svijeta, no kako o zloglasnoj koroni još uvijek ne znamo dovoljno te s obzirom na to da epidemiolozi predviđaju drugi, jesenski val epidemije, nije ni čudo da se mnoge stvari oko nas prisilno mijenjaju. Konzervativna filmska Akademija nedavno je potvrdila promjenu svog pravilnika te obznanila kako će za prestižne zlatne kipiće na sljedećoj dodjeli iznimno konkurirati i filmovi koji neće u kino distribuciju, a sad se pojavilo pitanje i hoće li se dodjela uopće dogoditi 28. veljače 2021., u terminu tradicionalno rezerviranom za filmski glamur.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

01:38

Britanski The Sun donosi intervju s holivudskim insajderom koji tvrdi kako je izgledno da će se sljedeća dodjela po prvi put prebaciti na novi termin i da će to najvjerojatnije biti kraj svibnja ili početak lipnja. To ne znači nužno da u veljači sljedeće godine još uvijek očekuju pandemijske restrikcije koje bi onemogućile okupljanje ljudi, ali imaju svoju računicu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Bez nekakvih promjena doći će do pobune. Filmski studiji prisiljeni su odgađati premijere svojih filmova, kina su zatvorena, a ako bi se i dodjela odgodila za nekoliko mjeseci pretpostavka je da bi filmovi prikazani na samom kraju 2020. ili u prvim mjesecima 2021. još uvijek mogli ući u konkurenciju za Oscara. Akademija je o tome obavijestila studije koji sad imaju vremena prilagoditi svoje planove i nove datume. Sve je još u fazi pregovora, ali opcija je realna - rekao je izvor za britanski medij. 

Čini se kako krnja filmska konkurencija, kakva bi vjerojatno bila neizbježna na Oscarima u veljači nije nikome u interesu pa će se i dodjela najprestižnijih filmskih nagrada morati prilagoditi. A dok kina ne otvore i stvari se ne vrate u uobičajenu kolotečinu, kino filmovi moraju živjeti s onime što se događa. Neki od dugo iščekivanih naslova koji bi na blagajnama zasigurno ostvarili dobar ulov već su odgodili premijere za neka sretnija vremena.

Premiere

Posljednji James Bond film s Danielom Craigom kao glavnim licem franšize još početkom ožujka je odustao od proljetnog osvajanja svijeta, a producenti su najavili kako su odluku donijeli nakon temeljite procjene globalnog tržišta. Bio je to samo prvi u nizu blockbustera kojima su poremećeni planovi. Ista sudbina zadesila je i 'Wonder Woman 1984', Marvelov adut 'Crna udovica' sa Scarlett Johansson, 'Mulan', 'Mjesto tišine 2', a deveti nastavak akcijskog serijala 'Brzi i žestoki' pomaknut je do proljeća 2021. godine. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Ella Dvornik: 'Ono kad imaš sve dokaze da te netko prevario...'
ZBUNILA PRATITELJE

Ella Dvornik: 'Ono kad imaš sve dokaze da te netko prevario...'

Poznata hrvatska influencerica je objavila par fotografija, a zatim se raspisala o svojem omiljenom 'emojiju' te iznenadila...

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'
MEKA ZA CELEBRITYJE

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'

Podržali su je brojni kolege s estrade, među kojima Rade Šerbedžija, Lepa Brena, Jelena Rozga, Aco Pejović, Andrija Milošević...
Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'
REALITY SUPRUŽNICI

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'

Tamara i Filip iz showa 'Brak na prvu' tvrde da su se između njih rodile samo prijateljske emocije