Obavijesti

Show

Komentari 2

Dubioza Kolektiv novi album najavljuje pjesmom "Kažu"

Dubioza Kolektiv novi album najavljuje pjesmom "Kažu"
1

Dečki iz Dubioze kažu da je prvi singl s albuma najbolji pokazatelj kakav će biti ostatak albuma, ali i da se prvi mačići bacaju u vodu. Poslušajte njihov prvi singl

VIDEO

Šesti studijski album grupe Dubioza Kolektiv, “Apsurdistan”, samo što nije izašao, a najavljuje ga pjesma “Kažu”. 

- Kažu da je prvi singl s albuma najbolji pokazatelj kakav će biti ostatak albuma, ali i da se prvi mačići bacaju u vodu tako da još ne znamo na koji će mlin voda okrenuti - kažu iz Dubioze i pozivaju da poslušate “Kažu”

- Pjesma "Kažu" inspirirana je opće prihvaćenim "istinama" kojima smo svakodnevno bombardirani putem medija, reklama, okoline, bliže i dalje rodbine. Te "istine" su najčešće zasnovane na neprovjerenim informacijama ili glasinama i imaju malo ili nimalo temelja u stvarnim činjenicama. Pomoću magične riječi "kažu" nadoknađuje se nedostatak argumenata jer ono što većina (nacija, okolina, svijet) misli, pretpostavlja se da je istina a od pojedinca se očekuje da napravi ono što ta većina KAŽE – objašnjavaju dečki iz Dubioze.

Pjesma "Kažu" inspirirana je opće prihvaćenim "istinama" kojima smo svakodnevno bombardirani putem medija, reklama, okoline, bliže i dalje rodbine

Dubioza Kolektiv bosanskohercegovački je bend osnovan 2003. godine. U deset godina izdali su 6 albuma, nastupali u skoro svim državama Europe i šire, slove kao najbolja koncertna atrakcija a najpoznatiji su po hitovima poput “Šuti i trpi”, “Blam”, “Kokuz”, “Walter”, “Balkan funk”, “U.S.A.”…Svakim novim albumom oduševljavaju sve veći broj poklonika, a prostori u kojima se njihovi koncerti održavaju redovito su premali za sve željne njihova zvuka.

Ta mješavina reggae, ska, dub i rock glazbe uz socijalno-političke tekstove savršena je kombinacija koja je svoj put pronašla do stotine tisuća slušatelja.

Posljednji album namijenjen regionalnom tržištu, “5 do 12”, Dubioza je doslovno poklonila, stavivši cijeli album na besplatan download preko svoje stranice. Album je do danas “skinut” 350.000 puta, a zanimljivo je da se album, iako besplatan na internetu, našao i u fizičkoj prodaji, zbog želje fanova za CD izdanjem. “5 do 12” je i u tom području zabilježio odlične reakcije pa je logično da će slična priča pratiti i njihov novi album, “Apsurdistan”.  U ponedjeljak, 15. travnja, 'Apsurdistan' će ugledati svjetlo dana na stranici www.dubioza.org a izlazak će pratiti i fizičko izdanje u svim zemljama regije.

Više informacija o novom albumu bend će objaviti 1. travnja, na dan kada će se premijerno predstaviti animirani spot za pjesmu “Kažu”. 

Dubioza će i ovog ljeta nastaviti bogatu koncertnu sezonu, a među ostalim, potvrđeni su nastupi na Sziget festivalu u Mađarskoj, Schengenfestu u Sloveniji, Lowlands festivalu u Nizozemskoj,  Festivalu Bažant Pohoda u Slovačkoj, FMM Sines festivalu u Portugalu, Festivalu Rencontres et Racines u Francuskoj i mnogim, mnogim drugima. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Haris Džinović: 'I službeno sam razveden! Melina je nikakva žena, zanimaju je samo pare...'
BIO NA SUDU

Haris Džinović: 'I službeno sam razveden! Melina je nikakva žena, zanimaju je samo pare...'

Haris je u istoj košulji koju je odabrao za brakorazvodno ročište, nastupio u zagrebačkom Mintu ranije ovaj mjesec. Nakon što je izašao sa suda, medijima je rekao kako je službeno razveden

Bahra uputila savjet Dragani Mirković:  'Nije baš zgodno što nema nešto ušteđenog novca'
PODRŽALA PJEVAČICU

Bahra uputila savjet Dragani Mirković: 'Nije baš zgodno što nema nešto ušteđenog novca'

Ja bih se isto razvela od Tonija na Draganinom mjestu, rekla je Bahra Zahirović iz emisije 'Ljubav je na selu'
VIDEO Evo kako je Dragana Mirković prokomentirala svoj razvod: 'Ovo mi je jako teško'
SVLADALE JE EMOCIJE

VIDEO Evo kako je Dragana Mirković prokomentirala svoj razvod: 'Ovo mi je jako teško'

U trenutku kada je jedna od najvećih folk zvijezda Dragana Mirković (56) objavila da se rastaje nakon 24 godine braka sa suprugom Tonijem Bijelićem, sjedili smo s njom na kauču u njezinom dvorcu nadomak Beča. Poručila je da prolazi kroz jako teško razdoblje...