Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
10 komentara

Dubrovkinja Lea preobrazbama želi 'otvoriti vrata' Hollywooda

ODUŠEVILA OBITELJ Moje preobrazbe se sviđaju baki, ali ona je stara škola. Zanima je mogu li ja od toga pošteno živjeti, priča nam Dubrovkinja Lea Klečak

Foto: Privatni album
10 komentara

Oduvijek sam voljela crtati, a ta je ljubav s vremenom samo prešla na drugi medij - tijelo. Kad sam prije nekoliko godina čula za natjecanje, odlučila sam se prijaviti, govori nam Lea Klečak (26).

Foto: Privatni album/Pixsell/Tomislav Miletić STRAŠNE PREOBRAZBE Iza ovih strašnih maski krije se mlada Dubrovkinja Lea

Ova Dubrovkinja za zagrebačkom adresom polako se probija u svijetu body paintinga, a nedavno je prošla u top deset regionalnog NYX Face Awardsa. Ako se tamo opet dokaže, čeka je put u SAD, a onda su joj sva vrata otvorena...

VIDI OVO: ZVUK KOJi JE SRUŠIO INTERNET - Laurel ili Yanny?

Foto: Privatni album/Pixsell/Tomislav Miletić

- Naravno da bih voljela raditi u Hollywoodu - tko uostalom ne bi? - kaže nam ova skromna studentica zagrebačkog Filozofskog fakulteta . Njezine preobrazbe znaju trajati i 'pola' dana.

Foto: Privatni album/Pixsell/Tomislav Miletić

- Zbog ograničenog materijala s kojim mogu raditi za izradu maski ponekad mi treba i više od osam sati, dok pripreme pred natjecanje traju danima - kaže nam Lea, koja ima veliku potporu obitelji i prijatelja.

- Nisam ni sigurna kako se naziva ovo područje kojim se bavim. Prijatelji su se u početku čudili, ali su svi prihvatili moj hobi te su mi velika potpora. Maske su se svidjele i baki, ali staru školu naravno jedino zanima mogu li ja živjeti od toga - kaže Lea. Najčešće šminka samu sebe, ali u budućnosti priprema i neke veće projekte.

Foto: Privatni album/Pixsell/Tomislav Miletić NEUDOBNE PROTEZE Bitno je improvizirati, guranje vlastitih granica je neizostavni dio napredovanja u ovom poslu

- Želja mi je slikati motive čije platno čini nekoliko ljudi, koristiti razne poze ljudskog tijela kako bih na kraju dobila zanimljivu sliku i iluziju dimenzije - kaže Dubrovkinja, koja ima poruku za sve koji se misle baviti ovim poslom.

Foto: Privatni album/Pixsell/Tomislav Miletić HOBI I POSAO Lea studira i radi, a body paintom bi se voljela baviti profesionalno

- Potrebno je biti kreativan, jako strpljiv i mnogo improvizirati. Ponekad kostur maske gradim od žica i, po mom iskustvu, zna biti neugodan. Ali sve za umjetnost - kaže za kraj.

Naši partneri pišu
Message