Obavijesti

Show

Komentari 45

Duge godine braka razriješili su zavidno brzim postupcima

Duge godine braka razriješili su zavidno brzim postupcima
5

Nekima trebaju godine da dogovore podjelu imovine, skrbništvo... rekorderka je Slavica Ecclestone koja se od Bernieja nakon 23 godine rastala za 58 sekundi

VIDEO

Brakovi dolaze i odlaze, samo su razvodi zauvijek, kažu cinici i izgleda da su u pravu. Dokaz je i Pelin Karahan (29). Za razliku od uloge princeze Mihrimah iz serije “Sulejman Veličanstveni”, u kojoj je udana iz interesa za Rustem-pašu, u privatnom životu lijepa glumica prava je emancipirana žena. Ovih dana se saznalo da se nakon dvije godine braka razvela od supruga Erdinca Bekiroglua i da je brakorazvodna parnica trajala samo 10-ak minuta. Doduše, ni pripreme za vjenčanje prije dvije godine nisu trajale dugo. Tada 27-godišnja Pelin sve je organizirala sama i otputovala s Erdincom u Barcelonu gdje su se vjenčali. Nakon ceremonije su roditeljima i prijateljima poslali fotografiju s vjenčanja. Ovih dana je Pelin sve šokirala viješću da se rastaje od instruktora fitnessa. U zahtjevu za razvod napisala je da je razlog “potpuno neslaganje karaktera i životnih filozofija, dugotrajan život u sukobima i teškim svađama te brojni i uzaludni pokušaji da se pomiri sa suprugom”. Iako su ih pred Palačom pravde u Istanbulu čekali brojni novinari, par je šutke pokraj njih ušao u zgradu suda, a ni nakon izlaska nisu ništa htjeli komentirati. Budući da se Pelin odrekla podjele imovine, nisu se imali oko čega ni sporiti pa je sve riješeno u rekordnom roku. Braku je presudila svađa dva tjedna prije sudskog razvoda, a uzrok je uvijek bio isti - Erdincova ljubomora. Ovaj put se on iselio iz njihova stana u četvrti Levent u koji se više nije vratio. Ipak, najbrža brakorazvodna parnica bila je ona između Bernieja i Slavice Ecclestone. Kako su se brzo vjenčali, tako su se i rastali. Slavica je stigla na sud i za manje od minute, točnije 58 sekundi, bila je slobodna žena. Sudac je u rekordnom postupku prihvatio Slavičino obrazloženje da se njezin suprug “ponašao na takav način da bi bilo nerazumno da ostane s njim”.

Madonna je postala slobodna žena za manje od četiri minute

Brz i jednostavan sudski razvod imali su prije pet godina Madonna i njezin tadašnji suprug Guy Ritchie. Par je bio u braku osam godina, a na Visokom sudu u Londonu njihova brakorazvodna parnica trajala je manje od četiri minuta jer se ni on ni ona nisu morali pojaviti u sudnici. Sve svoje želje i uvjete stavili su prije toga na papir, predali odvjetnicima, pa je sucu samo preostalo da par proglasi razvedenim. Naime, po anglo-saksonskim zakonima sudac može ovu odluku donijeti pozivajući se na tzv. “uredbu nisi”, po kojoj se brak može proglasiti gotovim kad se ispune određeni uvjeti. Tog 21. studenog 2008. godine po jednostavnoj proceduri sudac je proglasio Madonnu i Guya, kao i još 16 drugih parova, razvedenima. Naravno, ni Madonna ni Guy nisu imali nikakvih međusobnih potraživanja, a to je ubrzalo proces. I Madonna je u zahtjevu za razvod napisala da ga podnosi zbog “nerazumnog ponašanja svojeg supruga”. Na sudu ju je zastupala odvjetnica Fiona Shackleton kojoj se obratila pet mjeseci prije. Uzela je jednu od najmoćnijih odvjetnica na području obiteljskog prava koja je zastupala i Paula McCartneyja u “bitki do istrebljenja” s danas bivšom suprugom Heather Mills. Budući da je i Guy izjavio da se u braku osjećao “kao da je u TV sapunici”, i on je želio da se sve što prije okonča. Iako je imao pravo na podjelu bračne stečevine, džentlmenski je odbio Madonninu ponudu od 20 milijuna funti. Ona je dobila skrbništvo nad djecom, a on pravo da ih viđa i provodi s njima praznike.

Rupert Murdoch je supruzi ostavio bogatstvo za šest minuta

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

I najsvježiji primjer medijskog magnata Ruperta Murdocha govori da podjela imovine ne mora biti razlog za otezanje na sudu. Ovaj se 82-godišnjak prije mjesec dana razveo od 38-godina mlađe supruge Wendi Deng nakon 14 godina braka. Njoj je ostavio stan u New Yorku i kuću u Pekingu, a njemu je ostalo imanje u Kaliforniji i vinograd. Oko svega su se dogovorili za točno šest minuta, koliko je trajala parnica na sudu, a oboje su bili prezadovoljni procesom, pa su se na kraju i srdačno zagrlili.

Murdoch je bio presretan ishodom jer je,za razliku od Wendi, prvoj supruzi morao isplatiti 1,7 milijardi dolara. Stoga je ovaj put, prije vjenčanja 1999. godine, potpisao predbračni ugovor koji su tijekom godina čak dva puta prepravljali.

I poznati kolekcionar umjetnina Charles Saatchi u kolovozu ove godine razveo se u Londonu od Nigelle Lawson. Oni su po svemu sudeći rekorderi jer je njihova sudska parnica trajala manje od minute. I ovaj put, kao i u slučaju Madonne, sudac se pozvao na tzv. ‘decree nisi’ po kojoj je utvrdio da ne postoji ni jedna prepreka zbog koje se par ne bi mogao razvesti. Nakon šest tjedana obje strane pozivaju se na tzv. ‘apsolutnu uredbu’ kojom se i službeno proglašava kraj braka. I ovaj put prste je u svemu imala iskusna odvjetnica Fiona Shackleton koja je zastupala Lawsonicu i koja je učinila sve da razvod bude ‘obostran i prijateljski’ kako glasi uobičajena fraza u sudskim spisima. Ni ovaj put bračni partneri nisu jedno od drugog očekivali ništa više osim potpisa na rješenju, pa je i to ubrzalo cijeli postupak. U izjavi za javnost glasnogovornik Saatchija i Nigelle Lawson obznanio je da se parnica održala 31. srpnja 2013. godine i da ni jedna strana nije imala nikakvih financijskih zahtjeva.

Najviše puta se udavala 96-godišnja glumica Zsa Zsa Gabor, čak devet

Ako su se brzo i prijateljski razveli, put do bračnog brodoloma nije uopće bio miroljubiv. Sve je počelo godinu dana ranije kad su paparazzi fotografirali kolekcionara kako u jednom uglednom restoranu davi svoju suprugu. U nastupu bijesa Charles je Nigellu uhvatio za vrat najprije lijevom rukom, a zatim s obje. Na kraju ručka Nigella je napustila restoran u suzama. Mjesec dana nakon incidenta oglasio se Saatchi i rekao da je razočaran svojom suprugom i da razmišljaju o razvodu. Par je proveo u braku 13 godina, a odmah nakon incidenta Nigella je s djecom napustila Saatchijev dom.

I brak Toma Cruisea i Katie Holmes okončan je prilično bezbolno. Samo tjedan dana nakon što je Katie podnijela zahtjev za razvod, sud je donio presudu, ali je svemu prethodila prava maratonska bitka njihovih odvjetnika. Kad su se konačno dogovorili oko uvjeta, sud je brzo donio presudu.

Kad već govorimo o razvodima poznatih, svima je još u sjećanju slučaj Mela i Robyn Gibson iz 2009. godine, kad je glumac bivšoj supruzi morao isplatiti 425 milijuna dolara. Najviše puta udavala se pokojna glumica Zsa Zsa Gabor – čak devet puta. Britney Spears drži za sad rekord s najkraćim brakom. Sa suprugom Jasonom Alexanderom izdržala je 55 sati prije no što se razvela. Svi su već očigledno zaboravili na Rudolpha Valentina i njegovu suprugu Jean Acker koji su se razveli nakon samo šest sati braka.

No svjetski rekord za sad drži jedan saudijski 20-godišnji mladoženja koji se u listopadu prošle godine sa suprugom ravno iz vijećnice uputio preko ceste u sudnicu i isti čas zatražio razvod. Razlog je bio taj što roditelji njegove 18-godišnje supruge nisu pristali na njegov uvjet, a to je da mlada bude kućanica.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 45
VIDEO

VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'
EKSKLUZIVNO IZ DVORCA EBENFURTH

VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'

U dvorcu od 12.000 m2 za stalno radi četvero ljudi, koji uglavnom tamo i žive, no trenutačno ih je više zaposleno zbog radova oko biblioteke. Kapelica je pjevačici najdraža prostorija

Haris Džinović: 'I službeno sam razveden! Melina je nikakva žena, zanimaju je samo pare...'
BIO NA SUDU

Haris Džinović: 'I službeno sam razveden! Melina je nikakva žena, zanimaju je samo pare...'

Haris je u istoj košulji koju je odabrao za brakorazvodno ročište, nastupio u zagrebačkom Mintu ranije ovaj mjesec. Nakon što je izašao sa suda, medijima je rekao kako je službeno razveden
Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...
ATRAKTIVNA CRNKA

Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...

Žana Štrbac Kukolj bila je omiljeno lice emisije 'Nova lova', a sudjelovala je i u reality showu 'Farma'