Show

Komentari 0

Dvanaest najvećih hitova u utrci za prestižnu Cesaricu

Dvanaest najvećih hitova u utrci za prestižnu Cesaricu

Publika je u posljednjih 12 mjeseci svaki mjesec svojim glasovima između pet najuspješnijih i najpopularnijih pjesama izbornog perioda odabirala onu najbolju koja je postala hit mjeseca

Pod motom 'Moj glas za hit godine' publika je u posljednjih 12 mjeseci svaki mjesec svojim glasovima između pet najuspješnijih i najpopularnijih pjesama izbornog perioda odabirala onu najbolju koja je postala hit mjeseca. Sada je došlo vrijeme za finalno glasovanje kojim se bira hit godine. Glasovanje će se odvijati tijekom narednih tjedan dana na službenoj web i Facebook stranici, te na javnom Viber profilu Cesarice.

Finalno glasovanje traje do 20. siječnja u ponoć, a samo publika odlučuje o tome koja će pjesma dobiti ovu prestižnu glazbenu nagradu. Statua Cesarice bit će dodijeljena pjesmi koja će u finalnom krugu glasovanja osvojiti najveći broj glasova publike.

Mjesečni hitovi koji su dobili najviše glasova publike, a koji ulaze u konačni izbor za Cesaricu - hit godine, su:

Hit siječnja: Nina Badrić “Rekao si” (Ante Pecotić)

Hit veljače: Damir Kedžo “Srce mi umire za njom” (Ante Pecotić)

Hit ožujka: Petar Grašo “Voli me” (Tonči Huljić - Vjekoslava Huljić)

Hit travnja: Nela i Marko “U zagrljaju spašeni” (Antonela Đinđić / Marko Kutlić - Aleksandar Čubrilo)

Hit svibnja: Opća Opasnost “Karta do prošlosti” (Mario Vestić)

Hit lipnja: Franka “Ljubav, ništa više” (Branimir Mihaljević - Nenad Ninčević)

Hit srpnja: Damir Kedžo “Vidi se izdaleka” (Ante Pecotić)

Hit kolovoza: Marko Kutlić “Samo ljubav” (Marko Vojvodić / Igor Ivanović)

Hit rujna: Mia & Marko Tolja “Sva blaga ovog svijeta” (Vjekoslav Dimter / Mia Dimšić / Damir Bačić)

Hit listopada: Franka “Sve dok sanjaš” (Branimir Mihaljević - Nenad Ninčević)

Hit studenoga: Pravila igre feat. EFZG “Samo zbog nje” (Miro Buljan - Sonja Buljan)

Hit prosinca: Željko Bebek “Dunavom” (Branimir Mihaljević - Nenad Ninčević)

Dok je sam proces glasovanja izuzetno jednostavan, sama odluka nije bila nimalo laka. Svaki mjesec je publika između pet pjesama birala onu najbolju, za koju vjeruje da zaslužuje biti hit mjeseca, a sada ih čeka još teži posao. Od 12 najboljih pjesama odabrati samo jednu koja će biti proglašena hitom godine.

Glasovanje za Cesaricu odvija se na popularnim komunikacijskim mrežama pomoću napredne chatbot tehnologije što omogućuje i mlađoj publici da pomoću modernih tehnologija podrži svog favorita i glasuje za hit godine!

Tko će osvojiti Cesaricu doznat ćemo u velikoj završnici koja će se održati u utorak 21. siječnja u City Plazi Zagreb, a ceremonija će se prikazivati i u izravnom prijenosu na Hrvatskoj radioteleviziji. Na svečanoj dodjeli nagrada nastupit će finalisti Cesarice i neka od najvećih imena domaće glazbene scene, a najuspješnijim pjesmama po izboru publike bit će uručene brojne nagrade koje će prethoditi onoj finalnoj, nagradi publike za hit godine.

Najčitaniji članci