Show

Komentari 63

Elemental uz učitelje, posvetili im pjesmu: Vaša borba je naša

Elemental uz učitelje, posvetili im pjesmu: Vaša borba je naša

Prosvjed prosvjetara je ta mrvica od koje ne odustajemo, naš povod za širu reakciju. Jer vrijeme je za širu reakciju. I vrijeme je za solidarnost, poručila je ekipa iz Elementala

Aktualni štrajk prosvjetnih radnika podržali su brojni glazbenici. Jedni od njih je i grupa Elemental koja je sredinom prošlog tjedna objavila podršku prosvjetnim radnicima, a nekoliko dana poslije nastala je i pjesma 'Solidarnost' koja je posvećena svim nastavnicima i profesorima. 

- Mi, ovdje kod nas, smo tolerantni ljudi. Možemo puno toga podnijeti, progutati i preživjeti. Stisnuti zube kad treba. Jer razmišljamo: preživjeli smo do sada, preživjet ćemo i nadalje. Ali postoji trenutak kad nam zbilja prekipi, kad dignemo glas za tu mrvicu poštovanja i razumijevanja, kad ne uzmičemo ni centimetra. Prosvjed prosvjetara je ta mrvica od koje ne odustajemo, naš povod za širu reakciju. Jer vrijeme je za širu reakciju. I vrijeme je za solidarnost. Mi muzičari smo osjetljivi na borbu svojih sugrađana. Pogotovo onih koji su nas odgojili i podignuli. Vaša borba je i naša borba. Ljudi, držimo vam leđa. Ovaj put ne uzmičemo. Za bolje sutra - izjavili su iz Elementala, a njihovu je pjesmu podijelio 'Sindikat hrvatskih učitelja' na službenoj Facebook stranici. 

elemental

I grupa Cubismo predvođena Hrvojem Rupčićem (49) veliku je podršku dala samom štrajku. 

- Roditelj sam školarca koji ide u srednju školu i znam koliko strpljenja trebaju imati učitelji i profesori sa svima. Oduševilo nas je što prosvjetari nisu popustili. Koeficijenti su bezobrazluk i mislim da su se mnoge stvari poljuljale štrajkom. Vrijeme je da se pošalje poruka. Mislim da nastavnici imaju svako pravo i razloga tražiti to što traže - komentirao je Rupčić koji je zajedno s ostalim članovima benda otkazao noćenje u Zadru kako bi mogao prisustvovati na štrajku na Trgu bana Josipa Jelačića.

Martina Popovcic/Pixsell

Bend je u nedjelju navečer svirao na danima grada Zadra, a umjesto da ostanu još jednu večer vratili su se u Zagreb. 

- Vratili smo se u Zagreb oko tri ujutro. Bilo je odlično i publika je bila raspoložena. Za prosvjed na trgu nismo ništa posebno pripremali. Dobar dio nas će biti tamo, a neki su izrazili posebnu želju da sudjeluju na prosvjedu - priča nam glazbenik koji se u kolovozu ove godine oženio za  Ivanu Kujundžić Rupčić. 

Pjevač i putopisac istaknuo je kako smatra da je veći broj glazbenika trebalo dati podršku prosvjetarima, a ne samo neki. 

- Drago mi je što su brojni glazbenici pružili podršku i da su se javno izjasnili, ali oni najpopularniji, koji su mogli doći do velikog broja ljudi, nisu. Žao mi je zbog toga - zaključio je Rupčić. 

POGLEDAJTE VIDEO: