Obavijesti

Show

Komentari 63

Elemental uz učitelje, posvetili im pjesmu: Vaša borba je naša

Elemental uz učitelje, posvetili im pjesmu: Vaša borba je naša
5

Prosvjed prosvjetara je ta mrvica od koje ne odustajemo, naš povod za širu reakciju. Jer vrijeme je za širu reakciju. I vrijeme je za solidarnost, poručila je ekipa iz Elementala

VIDEO

Aktualni štrajk prosvjetnih radnika podržali su brojni glazbenici. Jedni od njih je i grupa Elemental koja je sredinom prošlog tjedna objavila podršku prosvjetnim radnicima, a nekoliko dana poslije nastala je i pjesma 'Solidarnost' koja je posvećena svim nastavnicima i profesorima. 

- Mi, ovdje kod nas, smo tolerantni ljudi. Možemo puno toga podnijeti, progutati i preživjeti. Stisnuti zube kad treba. Jer razmišljamo: preživjeli smo do sada, preživjet ćemo i nadalje. Ali postoji trenutak kad nam zbilja prekipi, kad dignemo glas za tu mrvicu poštovanja i razumijevanja, kad ne uzmičemo ni centimetra. Prosvjed prosvjetara je ta mrvica od koje ne odustajemo, naš povod za širu reakciju. Jer vrijeme je za širu reakciju. I vrijeme je za solidarnost. Mi muzičari smo osjetljivi na borbu svojih sugrađana. Pogotovo onih koji su nas odgojili i podignuli. Vaša borba je i naša borba. Ljudi, držimo vam leđa. Ovaj put ne uzmičemo. Za bolje sutra - izjavili su iz Elementala, a njihovu je pjesmu podijelio 'Sindikat hrvatskih učitelja' na službenoj Facebook stranici. 

elemental

I grupa Cubismo predvođena Hrvojem Rupčićem (49) veliku je podršku dala samom štrajku. 

- Roditelj sam školarca koji ide u srednju školu i znam koliko strpljenja trebaju imati učitelji i profesori sa svima. Oduševilo nas je što prosvjetari nisu popustili. Koeficijenti su bezobrazluk i mislim da su se mnoge stvari poljuljale štrajkom. Vrijeme je da se pošalje poruka. Mislim da nastavnici imaju svako pravo i razloga tražiti to što traže - komentirao je Rupčić koji je zajedno s ostalim članovima benda otkazao noćenje u Zadru kako bi mogao prisustvovati na štrajku na Trgu bana Josipa Jelačića.

Martina Popovcic/Pixsell

Bend je u nedjelju navečer svirao na danima grada Zadra, a umjesto da ostanu još jednu večer vratili su se u Zagreb. 

- Vratili smo se u Zagreb oko tri ujutro. Bilo je odlično i publika je bila raspoložena. Za prosvjed na trgu nismo ništa posebno pripremali. Dobar dio nas će biti tamo, a neki su izrazili posebnu želju da sudjeluju na prosvjedu - priča nam glazbenik koji se u kolovozu ove godine oženio za  Ivanu Kujundžić Rupčić. 

Građani, ovo je ruta kojom idu prosvjetari: Pripazite na gužve!
Građani, ovo je ruta kojom idu prosvjetari: Pripazite na gužve!

Pjevač i putopisac istaknuo je kako smatra da je veći broj glazbenika trebalo dati podršku prosvjetarima, a ne samo neki. 

- Drago mi je što su brojni glazbenici pružili podršku i da su se javno izjasnili, ali oni najpopularniji, koji su mogli doći do velikog broja ljudi, nisu. Žao mi je zbog toga - zaključio je Rupčić. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

12:21
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 63
VIDEO

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj
LEGENDA HRT-a

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj

Damir Matković je bio prije svega sjajan kolega, čovjek od kojeg se puno toga moglo naučiti. Istinska televizijska legenda. Ponosni smo što je 40 godina bio član HNDaa, rekao je Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'
NE ODUSTAJU

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'

Reality zvijezda Marijana Seifert nestala je u Zagrebu 27. travnja 2022. Njezina obitelj ne odustaje od potrage. Sastavili su popis zahtjeva koje žele uputiti policiji i institucijama
Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece
SKUPA U POLITIČKIM VODAMA

Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece

Marija i Nino Raspudić nikada javno nisu govorili o svojoj vezi, a nakon što se Selak pojavila u Mostovoj emisiji 2020. godine sa drugim prezimenom, potvrđeno je da se par vjenčao