Show

Komentari 2

Eurosong putuje 'preko bare'! I Amerikanci dobivaju natjecanje

Eurosong putuje 'preko bare'! I Amerikanci dobivaju natjecanje

Nedavno su organizatori Eurovizije objavili da spremaju novu verziju natjecanja koja će se u potragu za najboljom pjesmom uputiti u SAD, a uz 50 država priliku za nastup dobit će i pet američkih teritorija

Službene stranice Eurovizije objavile su kako će uskoro i obožavatelji na drugoj strani velike bare moći sudjelovati u globalno popularnom natjecanju. Sestrinski spektakl American Song Contest trebao bi se održati po prvi put tijekom sezone zimskih praznika ove godine.

POGLEDAJE VIDEO:

Struktura natjecanja trebala bi biti slična europskoj verziji. Održat će se 5 do 10 televiziranih kvalifikacijskih rundi, nakon čega bi trebala slijediti polufinala i konačno finale. Osim predstavnika svake od 50 država, moći će sudjelovati predstavnici Washingtona D.C. i pet američkih teritorija (Američka Samoa, Guam, Sjeverni Marijanski Otoci, Portoriko i Djevičanski otoci). Predstavnici mogu biti samostalni izvođači, bendovi, DJ-i ili dueti.

- Uzbuđeni smo što smo pronašli odgovarajuće partnere kako bismo s obožavateljima diljem svijeta podijelili nešto novo u što se mogu zaljubiti i što možemo podijeliti ovo jedinstveno natjecanje s Amerikancima - rekao je Martin Österdahl, izvršni nadzornik Eurovizije.

Producent Anders Lenhoff usporedio je Euroviziju s Olimpijskim igrama i objasnio da će natjecanje biti otvoreno već afirmiranim izvođačima, kao i amaterima, dok god imaju pjesmu.

- Ne želimo nikoga isključiti - zaključio je.

Najčitaniji članci