Dosad je pripremila nekoliko trendi večera na kojima surađuje s prijateljima i gastroljupcima. Na Filipinim 'tajnim večerama' nude se pomno osmišljena jela koja prate temu
Evo čime se sada bavi Filipa iz showa 'Tri, dva, jedan – kuhaj'
Filipa Sorko pobijedila je u trećoj sezoni RTL-ovog gastro showa, u kojoj se natjecala zajedno sa sestričnom Petrom Egić.
Filipa je u showu 'Tri, dva, jedan – kuhaj!' svoju kreativnost iskazivala i na tanjuru i preko svojih odjevnih kombinacija. Nakon showa svoje je obje ljubavi, gastronomiju i modu, uspjela spojiti u jedno – tajne večere, kojima se oduvijek htjela baviti, piše RTL.
Tajne se večere rade po prilično jednostavnom principu – vrlo organizirana ekipa ljudi priprema večeru na neuobičajenim lokacijama, za određen broj uzvanika koji ne znaju kakvu će hranu kušati. Svatko se u tom timu ljudi brine za određeni dio posla, netko za uređenje interijera, netko za pripremu hrane, a netko za izradu pozivnica i doček gostiju, ali pod određenom temom. Filipi se ovako maštovit način ugošćivanja oduvijek sviđao te je svoj dio novčane nagrade odlučila uložiti u 'večere na slijepo'.
Dosad je pripremila nekoliko trendi večera na kojima surađuje s prijateljima i gastroljupcima. Nakon večere inspirirane holivudskim glamurom i crvenim tepihom u napuštenoj zgradi u Zagrebu, uslijedile su i božićna večera zajedno s Jelenom Ivom Nikolić i to na njezinom 'Tavanu' u Zagrebu, večera inspirirana književnošću u Gradskoj i sveučilišnoj knjižnici u Osijeku, šarena proljetna tajna večera na zagrebačkom Britanskom trgu te mnoge druge.
Na Filipinim večerama nude se pomno osmišljena jela koja prate temu. Tako su se na božićnoj večeri našli topla domaća jabukovača, kruh s orasima i grožđicama, ajngemahtec od fazana, pečena rolana porchetta, batat i bundeve, zimske salate sa šipkom i citrusima te tri torte – tradicionalna božićna s kandiranim voćem, zimska torta te Pavlova sa šumskim voćem.
Proljetna večera bila je u znaku proljeća i meda, pa su se na stolu nudili medovača, pčelin pelud, džem od meda i slanine i druge medene delicije koje su se odlično sljubile s rižotom od mlade koprive i kozjeg sira sa zrncima peludi te jestivim maćuhicama. Knjiški su moljci jeli na 12 metara dugačakom stolnjaku na kojem ih je dočekala hrana iz domaćeg bio uzgoja.
- Jako smo sretni i ponosni što kroz Tajne večere imamo priliku povezivati se i surađivati s malim hrvatskim proizvođačima, obiteljskim OPG-ovima, mladim poduzetnicima i kreativcima - kaže Filipa dodajući kako voli što ovim potezom zajedno stvaraju lijepe i pozitivne priče na hrvatskoj gastro sceni, kao što su Tajne večere.