Obavijesti

Show

Komentari 18

Evo mene moji ljudi, došao sam do stote milijarde: Zuckerberg se pridružio Gatesu i Bezosu...

Evo mene moji ljudi, došao sam do stote milijarde: Zuckerberg  se pridružio Gatesu i Bezosu...
11

Iako je dugo 'plesao' blizu magičnog broja od sto milijardi, do njega ga je 'pogurao' Donald Trump koji je najavio zabranu kineske aplikacije Tik Tok, čime su dionice Facebooka i Instagrama naglo skočile

VIDEO

Ovih dana osnivač Facebooka Mark Zuckerberg (36) nije najpopularniji lik u SAD-u. Nedavno se sa šefovima Googlea i Amazona pojavio pred Senatom, a šira javnost nije bila oduševljena njegovim izlaganjem.

Mark Zuckerberg Testifies on Capitol Hill

Zamjeraju mu da od korisnika “krade” podatke, da sigurnost nije na dovoljno visokoj razini... Ali nije da ga sve to pretjerano dira. Ovog je vikenda, prema pisanju američkih medija, ušao u novu sferu bogatstva. Naime, Mark sad na svojem računu ima sto milijardi dolara.

Facebook Chairman and CEO Zuckerberg testifies at a House Financial Services Committee hearing in Washington

Iako je dugo “plesao” blizu magičnog broja od sto milijardi, do njega ga je “pogurao” američki predsjednik Donald Trump. On je prošlog tjedna najavio zabranu kineske aplikacije Tik Tok, čime su dionice Facebooka i Instagrama naglo skočile i dovele Marka do izabranoga kluba bogataša. A u klubu “sto milijardi” čekaju ga samo Amazonov vlasnik Jeff Bezos te legendarni Bill Gates.

FILE PHOTO: China International Import Expo (CIIE)

Međutim, da bi dosegnuo njihovu razinu bogatstva, Mark će se morati još malo potruditi. Jeff (56) prema Forbesu vrijedi 190 milijardi dolara, a Gates (64) je na 112 milijardi dolara. Osim njih trojice, piše Forbes, ne postoji nijedan pojedinac koji posjeduje toliko novca.

A na što troši ova ekipa koja si može priuštiti što god im padne na pamet? Pa... Mark voli privatna imanja. Velike komade njih, kako bi mogao zaštiti svoju privatnost. Osim toga puno troši na PR tim, kao i na osiguranje, a voli istaknuti svoju humanitarnu stranu, pa redovito donira novac raznim organizacijama.

Zuckerberg pretjerao s kremom za sunčanje: 'Joker na surfanju'
Zuckerberg pretjerao s kremom za sunčanje: 'Joker na surfanju'

Za istraživanja korona virusa dao je 50 milijuna dolara, lokalnim obrtima u SAD-u dao je oko deset milijuna dolara, a u pronalasku lijeka surađuje s kolegom Gatesom. Procjenjuje se kako je dosad Mark donirao oko dvije milijarde dolara raznim organizacijama.

Discussion on innovation potential in Africa

Kako je novčanik sve deblji i deblji, odlučio je nagraditi i sve radnike Facebooka. Tko želi, do srpnja iduće godine može raditi iz svoje kuće, a tu im je i bon od 1000 dolara koji mogu potrošiti na potrebnu opremu za svoj kućni ured.

2018 Vanity Fair Oscar Party - Arrivals - Beverly Hills

To mu nije nikakav problem jer samo ove godine od “Fejsa” je zaradio više od 20 milijardi dolara. Inače, najbliži da uđe u ovaj klub “sto milijardi” je Indijac Mukesh Ambani, koji na računu ima 80 milijardi dolara.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'
REALITY SUPRUŽNICI

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'

Tamara i Filip iz showa 'Brak na prvu' tvrde da su se između njih rodile samo prijateljske emocije

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'
MEKA ZA CELEBRITYJE

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'

Podržali su je brojni kolege s estrade, među kojima Rade Šerbedžija, Lepa Brena, Jelena Rozga, Aco Pejović, Andrija Milošević...
Ma što to Filip iz 'Braka na prvu' radi u 4 ujutro? Ne, ne vježba...
NOĆNA PTICA

Ma što to Filip iz 'Braka na prvu' radi u 4 ujutro? Ne, ne vježba...

Filipa Belića su eksperti 'Braka na prvu' spojili s Tamarom Razum. Kad ju je prvi put vidio, tvrdio je da ju nikad ne bi mogao odvesti baki, koja je važna figura u njegovu životu. Ipak, nedavno je promijenio mišljenje