Obavijesti

Show

Komentari 0

Festivalski kišobrani na aukciji: Novac ide u humanitarne svrhe

Festivalski kišobrani na aukciji: Novac ide u humanitarne svrhe
7

Hrvatski kišobrani će biti na aukciji, a prikupljen novac namijenjen je izgradnji novog Odjela dječje hematologije i onkologije na Rebru, a dio za udrugu Europa Donna Krapina

VIDEO

U Tjednu kajkavske kulture, koja traje od 10. do 14. rujna, zagorska dizajnerica Monika Hršak (30) iz Orehovca će u Galeriji grada Krapine predstaviti novu modnu kolekciju, koja je inspirirana kajkavskim popevkama. 

- Inspiracija za ovaj dizajn, Etno kaj, su kajkavske popevke, Oko jene hiže, Katarinčice, Tancala bi rada… Inspirirana stihovima, ocrtala sam haljine koje će na modnoj reviji nositi ravnateljice krapinskih institucija - rekla je Monika za portal nizagorjemalo.hr. Svaka haljina, osim ručno oslikanih etno motiva, nosi i naziv jedne od poznatih, starih kajkavskih popevki.

Ravnateljica Pučkog otvoreog učilišta Krapina Grozdana Pavlović nosit će jednu od haljina na reviji. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Jako sam uzbuđena, završnu probu haljine sam odradila, prekrasna je. Veselim se reviji - rekla je Grozdana. 

Tvrtka Tabacco, vlasnik brenda Hrvatski kišobran, izradila je spektakularne kišobrane. Njih 25 su unikatni festivalski kišobrani oslikani poput naslovnica CD-a i gramofonskih ploča Festivala kajkavske popevke od 1966. do 1990. Kišobrani će biti na aukciji, a prikupljen novac namijenjen je izgradnji novog Odjela dječje hematologije i onkologije na Rebru, a dio za udrugu Europa Donna Krapina. 

Također, u dvorištu Galerije na velikom platnu premijerno će biti promoviran spot Kvarteta Gubec, 'Ni Zagorje malo'. Tu će popevku Gupci prvi puta uživo izvesti u subotu, 14. rujna na 54. Festivalu kajkavskih popevki. Autorica teksta je Snježana Flegar, a skladatelj i koautor je Rajko Suhodolčan. Govori o bezuvjetnoj ljubavi kakvu psi pružaju, odnosno o uzvraćenoj ljubavi zagorskoga kraja i dobrih i vrijednih Zagoraca.

Spot su snimali na imanju obitelji Werk na bregu Lopatice kod Radoboja, ranču obitelji Pečnik u Velincima kod Kumrovca, OPG-u obitelji Bosnar na bregu Osredek iznad Desinića, jezerima u Bedekovčini, Krapini, Velikom Taboru, Trakošćanu i još mnogim mjestima Hrvatskog zagorja. Cilj je pokazati jedinstvenu ljepotu kajkavskog podneblja. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'
REALITY SUPRUŽNICI

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'

Tamara i Filip iz showa 'Brak na prvu' tvrde da su se između njih rodile samo prijateljske emocije

Ella Dvornik: 'Ono kad imaš sve dokaze da te netko prevario...'
ZBUNILA PRATITELJE

Ella Dvornik: 'Ono kad imaš sve dokaze da te netko prevario...'

Poznata hrvatska influencerica je objavila par fotografija, a zatim se raspisala o svojem omiljenom 'emojiju' te iznenadila...
Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'
MEKA ZA CELEBRITYJE

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'

Podržali su je brojni kolege s estrade, među kojima Rade Šerbedžija, Lepa Brena, Jelena Rozga, Aco Pejović, Andrija Milošević...