Show

Komentari 0

Film 'F20' Arsena Ostojića dobio nove nagrade u Ukrajini i SAD-u

Film 'F20' Arsena Ostojića dobio nove nagrade u Ukrajini i SAD-u

Glavna glumica Romina Tonković osvojila je Nagradu za najbolju glumicu u Los Angelesu, što joj je prva nagrada za tu debitantsku ulogu. Ceremonija dodjele nagrada na crvenom tepihu bit će 29. kolovoza

Hrvatski dugometražni igrani film "F20" Arsena Antona Ostojića osvojio je na nedavno završenom Kijevskom filmskom festivalu nagradu "Najbolji europski triler", dok je na Los Angeles Independent Film Festivalu nagrađena njegova glavna glumica, Romina Tonković.

POGLEDAJTE VIDEO: Odgođena dodjela Oscara

Ostojićev film, nastao prema scenariju Hrvoja Sadarića i produkciji Filmosaurus Rexa  izborio se na ukrajinskom festivalu za laskavu titulu u službenoj konkurenciji s 20 igranih filmova iz 15 zemalja. U ocjenjivačkom sudu bili su švedsko-američki glumac i pisac Bo Svenson, kanadska glumica Desiree Elle, američka producentica Val Verse, brazilski snimatelj Marcelo Brasil te dvojica kineskih filmaša Wang Jie and Li Kang.

Glavna glumica Romina Tonković osvojila je Nagradu za najbolju glumicu u Los Angelesu, što joj je prva nagrada za tu debitantsku ulogu. Ceremonija dodjele nagrada na crvenom tepihu će se održati 29. kolovoza u Raleigh Studios na Melrose Avenue u Los Angelesu, najavili su autori filma.

Film koji prati mladi par u noći koja se pretvara u noćnu moru tim je dvjema nagradama nastavio uspješan niz predstavljanja na međunarodnim filmskim festivalima.

U svibnju je u Čileu proglašen najboljim dugometražnim igranim filmom, krajem travnja, montažer filma Dubravko Slunjski proglašen je za najboljeg montažera na međunarodnom filmskom festivalu u Indiji, a Ostojić je u ožujku nagrađen kao najbolji redatelj na manifestaciji Florence Film Awards, gdje su posebne pohvale žirija dobili i glumci Romina Tonković i Filip Mayer te grupa Mr. Albino za originalnu pjesmu za film, 'Seven Days Amongst Your Hair'.

Također, "F20" je u ožujku nagrađen i dvjema nagradama na Oniros Film Awards, gdje je Ostojić  proglašen najboljim redateljem dugometražnog igranog filma, a sam film proglašen je najboljim trilerom.

Svoje prve međunarodne nagrade, film je dobio početkom ožujka također u Indiji (za najbolju režiju te za montažu, dok je u Hrvatskoj, na prošlogodišnjem Pulskom filmskom festivalu osvojio Zlatnu arenu za oblikovanje zvuka (Dario Domitrović, Dušan Maksimovski, Dominik Krnjak, Tomislav Hleb).

Najčitaniji članci