Filmaši su 'zauzeli' Dubrovnik: Snima se serija Igra prijestolja | 24sata
Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
2 komentara

Filmaši su 'zauzeli' Dubrovnik: Snima se serija Igra prijestolja

GUŽVA Na set navodno uskoro dolaze glavne zvijezde Kit Harington i Emilia Clarke. Dubrovčani dva dana neće moći prići dijelu zidina ni tvrđavi Lovrijenac

2 komentara

Na dubrovačkim Pilama započelo je snimanje posljednje, osme sezone američke serije 'Igra prijestolja', a filmsku ekipu štiti brojno osiguranje pa nitko ne može prići setu. Građani sljedeća dva dana neće moći prići ni dijelu zidina niti tvrđavi Lovrijenac koji će biti zatvoreni. 

POSTAVLJEN JE ŠATOR Bliži se početak snimanja: 'Igra prijestolja' dolazi u Hrvatsku

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Društvo prijatelja dubrovačke starine koje upravlja zidinama će na seriji zaraditi 25 tisuća kuna te vlasti Dubrovnika i u budućnosti namjeravaju naplaćivati korištenje javnih površina u gradu i uvesti Pravilnik za filmska snimanja. U Hrvatsku će navodno doći najveći broj glavnih glumaca do sada, a priča 'Kraljev grudobran' će trajati kraće nego prijašnja snimanja. Navodno će doći i Kit Harington (31) koji tumači lik Jona Snowa i do sada nije snimao scene u Dubrovniku. 

Donald Tusk addresses reporters in Ulaanbaatar DONALD TUSK: 'Povijest Balkana dramatičnija je od scenarija Igre prijestolja'

Haringtonu će se na setu pridružiti i Emilia Clarke (31) koja igra Majku zmajeva te ju je ta uloga proslavila. Glumica je prije dva dana bila u Rimu i snimala reklamu, a filmska ekipa je prošlog tjedna bila na Islandu gdje su odrađivali posljednje scene u hladnoći i snijegu. 

'IGRA PRIJESTOLJA' U POŠTI Britanci stavljaju Jona Snowa, Cersei i Daenerys na markice

Osma sezona 'Igre prijestolja' očekuje se u proljeće 2019. i imat će šest epizoda u trajanju od 90 minuta. Produkcija je započela u listopadu, a ranije su tvorci serije David Benioff Dan Weiss američkim medijima kazali da na posljednjoj sezoni namjeravaju raditi godinu i pol dana. Najpopularnija HBO-ova serija dosad je osvojila Zlatni globus i 38 Emmyja, svrstavši se među najnagrađivanije serije u povijesti dodjele nagrade Emmy. HBO je najavio da već priprema novu seriju koja će biti, kako tvrde, dostojan nasljednik 'Igre prijestolja'. 

Osim 'Igre prijestolja', Dubrovnik je bio kulisa za 'Ratove zvijezda' i 'Robin Hooda' što je pozitivno utjecalo na turizam. Fanovi iz cijelog svijeta su posjetili grad kako bi obišli svjetski poznate lokacije. Prema pojedinim podacima, 'Igra prijestolja' je donijela zaradu od 126 milijuna eura u posljednjih sedam godina. 

Tema: FILM

Message