Show

Komentari 29

Ivan u tijesnoj borbi pobjedio Goranu, jelima oduševili žiri

Ivan u tijesnoj borbi pobjedio Goranu, jelima oduševili žiri

Ivan je osim prestižne titule MasterChefa dobio je novčanu nagradu od 200.000 kuna. Nakon nastupa u finalu 'zračio' je od sreće

U borbi protiv Gorane Milaković, s neizvjesnim ishodom do samoga kraja, pobjedu je ipak odnio Ivan Temšić,  kulinarski iznimno vješt 26-godišnji student. 

Svečanost događaja upotpunili su i bivši kandidati MasterChefa koji su ispadali tijekom emisija te su za kraj Ivanu i Gorani došli dati podršku s galerije.

Svaki pripremljeni slijed finalisti su morali poslužiti na vrijeme. Za spremanje jela imali su na raspolaganju dva sata kada su pred Stjepana, Damira i Melkiora donijeli hladno predjelo. 15 minuta nakon toga morali su donijeti juhu, a za svaki sljedeći slijed imali su još 20 minuta te za finaliziranje deserta dodatnih 15 minuta. Pobjednik je onaj tko je imao najveći zbroj ukupnih ocjena.

Kandidati su prije kuhanja imali neograničeno vrijeme za odabir namirnica, a pritom su ih mogli uzeti koliko su htjeli. Tek kada su potvrdno odgovorili na pitanje jesu li gotovi s nabavom, za njih je odlazak u dućan bio završen.

Gorana se nije omela pred Melkiorovim 'provokacijama' već se trudila kuhati svoja jela. Kao podršku, Ivan ju je u jednom trenutku čak i zagrlio.

- Meni je to normalno da se u kuhinji dovikujemo i da je takva atmosfera - rekla je Gorana.

Gorana je za hladno predjelo žiriju poslužila hobotnicu na salatu, ukiseljeni crveni kupus, kremu od češnjaka i sipe te čips od riže. Ivan je donio dekonstrukciju tartar tune u obliku kruga s gelom od grejpa i emulzijom od naranče, limuna i maslinovog ulja s nitima čilija.

Ivan je za drugi slijed donio gazpacho sa zelenom rajčicom i jagodom. Ispod je bila topla juha, a gore pjena te gel od zelenog bosiljka. 'Lijepo osvježavajuće jelo za ljeto', komentirao je Melkior, ali Stjepanu se nije svidjela konzistencija i struktura.

Gorana je pak donijela juhu od škampi s konfitiranim škampima te je bila jako zadovoljna s tim kako su ispali. Za treći slijed Gorana je donijela sipu s bobom i kremom od crvenog luka, a Ivan je ispod tijesta laminiranog crnim češnjakom stavio konfitirani žumanjak s kramblom od pistacija. Krema je izrađena s tartufima, a mozak zapečen i izrađen u kremu. 

U četvrtom slijedu Ivan je poslužio aromatizirani janjeći file s rižotom od graška te s kremom od grčkog jogurta i mente, a Gorana tunu terinu s pašticada umakom. Za kraj su radili deserte, a Željka je komentirala kako je jako ponosna na njih, dok je Gorana svoj uspjela složiti u svega nekoliko minuta

Najčitaniji članci