Obavijesti

Show

Komentari 0

Four Tet, Floating Points i Little Dragon u pulskoj Areni!

Four Tet, Floating Points i Little Dragon u pulskoj Areni!
6

U dvije tisuće godina staroj pulskoj Areni, jednoj od najimpozantnijih pozornica svijeta, u srijedu 26. kolovoza, velikim koncertom bit će otvoren četvrti Dimensions festival

VIDEO

U dvije tisuće godina staroj pulskoj Areni, jednoj od najimpozantnijih pozornica svijeta, u srijedu 26. kolovoza, velikim koncertom bit će otvoren četvrti Dimensions festival.

Ispod stoljetnih kamenih zidina i svodova Arene, jedne od šest najvećih rimskih amfiteatara u svijetu, krenut će uzbudljivo Dimensions putovanje kroz mnogobrojne sfere elektroničke glazbe, na koje će publiku povesti lideri ovog eklektičnog i progresivnog glazbenog smjera. Koncert otvorenja nezaobilazni je dio iskustva Dimensions odiseje, koja će se do 30. kolovoza nastaviti na tvrđavi Punta Christo i poluotoku Štinjanu pored Pule. A u središtu pozornosti koncerta otvorenja u Areni su glavni izvođači večeri: Four Tet Live, Little Dragon i Floating Points.

Britanski glazbenik Kieran Hebden, poznatiji kao Four Tet već godinama istražuje spektar elektroničke glazbe, pronalazeći inspiraciju najviše u jazzu, hip-hopu, technu, grimeu i folku. Njegov posljednji, sedmi album ‘Beautiful Rewsind’ izdan 2013. godine, najavio je dinamičan zaokret prema plesnijim house ritmovima, a Four Tet se ne i dalje ne prestaje razvijati u jednog od najboljih svjetskih elektroničkih izvođača.

Hvaljeni švedski kvartet Little Dragon šarmirao je kritiku i publiku još 2007. svojim istoimenim albumom prvijencem, nakon kojeg su uslijedila još tri albuma, uključujući i prošlogodišnji ‘Nabuma Rubberland’. Savršeno pozicionirani na granici između plesne glazbe i downtempo perspektive, njihova bogata glazbena tekstura teče po rubovima elektroničkog pop mainstreama i obećava dobar provod svima koji će prisustvovati koncertu.

Floating Points je neuroznanstvenik po danu, a producent, kompozitor i DJ po noći. S klasičnom glazbenom naobrazbom još od malih nogu i velikom strašću za jazz glazbu, ne poznaje granice kada su u pitanju kreativnost i izražavanje. Floating Points je trenutno jedan od najuzbudljivijih svjetskih producenata i istovremeno vodećih DJa klupske scene. Na koncertu u pulskoj Areni Floating Points će izvesti svoje nove skladbe uz podršku benda, čiji će članovi svirati elektroničke i klasične instrumente.

I ove godine na koncertu otvorenja Dimensions festivala pridružit će se svjetski poznati internet project Boiler Room, koji će putem svojih popularnih internet kanala uživo prenositi koncert otvorenja.

- Prošlogodišnji koncert bio je bez sumnje jedan od najboljih događaja u povijesti Boiler Rooma. Nils Frahm i Darkside su bili nevjerojatni, a cijeli koncert Cariboua doimao se kao krunidba jednog od najboljih glazbenika u svijetu elektroničke glazbe našeg vremena i njegov više nego zasluženi medijski iskorak. Naše je izrazito zadovoljstvo što se imamo priliku vratiti na to prekrasno mjesto i ove godine - rekao je Gabriel Szatan iz Boiler Rooma.

Iz Arene u Puli, već sljedeći dan, festival se seli na predivne lokacije - tvrđavu Punta Christo i poluotok Štinjan te pripadajući mu kamp i festivalsku plažu. Centralna lokacija festivala, 200 godina stara tvrđava Punta Christo, intiman je labirint pozornica i prolaza obogaćenih najboljim svjetskim razglasima u nevjerovatnom okruženju mora i šume. Dimensions festival cijenjen je zbog svojih jedinstvenih lokacija, intimne atmosphere, ali i istančanog glazbenog ukusa i politike izbora samo najfinijih house, techno, jazz, soul, drum and bass i psych vodećih svjetskih glazbenika; DJ-a, producenata, bendova, izdavačkih kuća i kolektiva. 

Povoljnije ulaznice za posjetitelje iz Hrvatske i regije za koncert otvorenja po cijeni od 240 kuna su u prodaji i mogu se naći na stranicama Pozitivnog ritma, putem Entrio sistema, na pretprodajnim mjestima diljem zemlje. 

Povoljnija festivalska ulaznica za Dimensions festival po cijeni od 600 kuna samo za čitatelje 24sata može se pronaći OVDJE.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj
LEGENDA HRT-a

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj

Damir Matković je bio prije svega sjajan kolega, čovjek od kojeg se puno toga moglo naučiti. Istinska televizijska legenda. Ponosni smo što je 40 godina bio član HNDaa, rekao je Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'
NE ODUSTAJU

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'

Reality zvijezda Marijana Seifert nestala je u Zagrebu 27. travnja 2022. Njezina obitelj ne odustaje od potrage. Sastavili su popis zahtjeva koje žele uputiti policiji i institucijama
Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece
SKUPA U POLITIČKIM VODAMA

Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece

Marija i Nino Raspudić nikada javno nisu govorili o svojoj vezi, a nakon što se Selak pojavila u Mostovoj emisiji 2020. godine sa drugim prezimenom, potvrđeno je da se par vjenčao