Obavijesti

Show

Komentari 4

Franka igra princezu Jasminu: 'Aladin je moj omiljeni crtani'

Franka igra princezu Jasminu: 'Aladin je moj omiljeni crtani'
4

Franki Batelić ovo je prvo sudjelovanje u sinkronizaciji filma; 2010. je u animiranom filmu 'Vrlo zapetljana priča' odradila pjevačke dionice Zlatokose, dok je sada glasom u potpunosti interpretirala lik Jasmine...

VIDEO

Franka Batelić u novom je Disneyevom filmu Aladin utjelovila princezu Jasminu i tako svojim glasom doprinijela realizaciji hrvatske inačice nadolazećeg spektakularnog hita, igrane adaptacije animiranog klasika koji je obilježio djetinjstvo generacija diljem svijeta.

Igrani film Aladin u kina stiže 23. svibnja u distribuciji 2I Filma!

Pokretanje videa...

00:11

Franki Batelić ovo je prvo sudjelovanje u sinkronizaciji filma; 2010. je u animiranom filmu 'Vrlo zapetljana priča' odradila pjevačke dionice Zlatokose, dok je sada glasom u potpunosti interpretirala lik Jasmine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Aladin je moj najdraži crtani film svih vremena, a pjesma “A Whole New World” je najljepša pjesma ikada skladana za crtiće! Nije bilo sretnije osobe od mene kada su me pozvali da budem lik Jasmine u novom filmu Aladin. Ovo je za mene jedno sasvim novo iskustvo i priznajem, dugo nisam ovako uživala. Do sada sam pjevala u crtićima, a ovoje i prvo predivno iskustvo sinkronizacije filma! Sigurna sam da ćete uživati u novom Aladinu,kao što sam uživala i ja - izjavila je Franka povodom skorašnjeg početka kino distribucije Aladina.

A dok je ulogu Duha u originalnoj verziji odigrao Will Smith, u domaćoj ga je glasom utjelovio Mario Petreković

- Jedan od tih klinaca koji već desetljećima slušaju ovaj Disneyev klasik sam, vjerovali ili ne, i ja. Alibaba i 40 hajduka, čarobna svjetiljka, dobri duh iz svjetiljke, Jasmina i njeni, ja i moji, svi mi smo bili i još smo uvijek, da ne kažem, familijarno povezani. Utjeloviti duha, pritom dobrog duha, imati svakojake moći, letenje, nestajanje, ispunjavanje tuđih želja, biti na usluzi 24/7,omogućiti nekom prosperitet, slavu, zdravlje, igru, radost, pjesmu, veselje i ljubav je nevjerojatno zahtjevno iskustvo - kaže Petreković.

- Definitivno se isplatilo biti svemoguć, proći sav taj put i proces, to je u konačnici bilo jedno nezaboravno putovanje. Stručno vođen od režisera i ostalih, svaki ton i replika, bila je dječja igra, a to je ono što se tražilo, dramatična zaigranost u puno boja, s naglaskom na plavu. Napokon sam zbog rasta dobio ulogu, jedini sam stao u svjetiljku - o ulozi i radu na filmu kaže Mario Petreković.

Originalnu verziju filma Aladin režirao je Guy Ritchie, dok sinkroniziranu potpisuje Ivan Plazibat, a produkciju Livada produkcija. Aladina tumači Fabijan Pavao Medvešek, a ostalim likovima glasove su posudili Dražen Šivak, Pero Juričić, Mia Melcher, Dado Ćosić, Milan Pleština, Luna Lastrić, Jan Nikola Baš, Dražen Bratulić, Iva Jerković, Mirela Brekalo Popović i Branko Smiljanić.Prvi službeni trailer Aladina otkrio je uzbudljivu i vizualno impresivnu avanturu, priču o šarmantnom prosjaku Aladinu, neustrašivoj i odlučnoj princezi Jasmine te Duhu koji igraju ključnu ulogu za njihovu budućnost.

Aladin je igrana inačica Disneyjeve verzije klasične priče iz Tisuću i jedne noći te adaptacija izuzetno uspješnog istoimenog animiranog hita iz 1992.Zanimljivo je da soundtrack novog Aladina uključuje i legendarnu pjesmu A Whole New World, prvu Disneyevu pjesmu koja je osvojila nagradu Grammy za pjesmu godine, a nagrađena je i Oskarom.

NE VOLE NIKOGA OSIM SEBE: Ovi horoskopski znakovi su najveći egomanijaci i svi ih preziru

ŠOK U KRALJEVSKOJ OBITELJI: Princeza Diana odglumila pokušaj samoubojstva tijekom trudnoće?

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'
'ONA JE CENTRALNA FIGURA'

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'

U vezi smo. Dogodilo se prije dovoljno dugo vremena, ali ne želim ići u detalje, rekla nam je pjevačica i voditeljica

Sestra Stele Rade osvojila 5000 eura, a pojavile su se i ljubavne iskre? 'Pričat ćeš s njim kasnije'
'TKO TO TAMO PJEVA'

Sestra Stele Rade osvojila 5000 eura, a pojavile su se i ljubavne iskre? 'Pričat ćeš s njim kasnije'

Natali Rade u posljednjem izazovu u showu 'Tko to tamo pjeva?' eliminirala je imitatoricu Abbe. Zatim je na kraju lutkar donio 5.000 eura
Hollywood je stigao u Zadar, a stanari odobrili: 'Samo nek' oni snimaju, dali su nam po 700  €'
ZADAR PRETVORILI U MOSUL

Hollywood je stigao u Zadar, a stanari odobrili: 'Samo nek' oni snimaju, dali su nam po 700 €'

Zadarski kvart Voštarnica danima je bio zatvoren za parkiranje, a dio centra grada preko noći pretvorio se u irački Mosul. Stanari nam otkrivaju kako je to biti u žiži zbivanja...