Show

Komentari 1

Frano i Tarapana Band: Spot za pjesmu 'Nisam birao' je minimalistički, tekst je bitniji

Frano i Tarapana Band: Spot za pjesmu 'Nisam birao' je minimalistički, tekst je bitniji

Sudeći prema zadnjem popisu stanovništva ima nas sve manje, a nastupajući po dijaspori, imao sam uvid koliko je tim ljudima teško daleko od svojih najmilijih, prijatelja, svog doma, kaže Frano

U cijelom ovom ludilu oko vremena u kojem živimo, odlučio sam se za pjesmu koja ima predivnu poruku. Refren počinje stihom 'Možeš kupiti kuću, a ne dom', i upravo ta rečenica je ono što me osvojilo na prvu, rekao nam je Frano Pehar iz grupe Tarapana. Nakon uspješnog debitantskog albuma 'Ja sam na te ponosan', nazvanog po duetu sa Matom Bulićem, dečki su pripremili novi singl.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pjesmu 'Nisam birao' potpisuju Dušan Bačić i Franjo Valentić, a za aranžman je zaslužan Bojan Dragojević. Dečki su htjeli publici prenijeti poruku da je dom izgrađen poštenjem, ljubavi i mirom jedini put ka sreći. Frano se nada da smo u ovim teškim vremenima osvijestili koliko su nam dom, obitelj i zajedništvo bitni. Bend se, kao i ostatak svijeta, nada da će se situacija s korona virusom što prije smiriti jer je pandemija glazbenicima donijela velika probleme. 

- Pandemija nas je ostavila bez mogućnosti da išta planiramo. Tako smo naš mjesecima unaprijed dogovoreni novogodišnji nastup u Švedskoj tjedan dana prije samog nastupa morali otkazati zbog nove varijante virusa. U Novu godinu ušli smo sa našom publikom u Petrinji. Odlučio sam se pokloniti gradu Petrinji nastup i bez ikakvih honorara pokušati barem pjesmom vratiti malo optimizma ljudima koji nakon potresa još uvijek čekaju svoj dom. Bilo je nezaboravno i emocionalno. Zapravo najbolji mogući ulazak u godinu za koju se svi nadamo da će nam biti najbolja do sada - kaže Frano. 

Spot za novu pjesmu snimili su u jednom danu, minimalistički je jer su u dogovoru s redateljem htjeli da emocija i tekst pjesme budu fokus cijele priče. 

- Bez ikakvih popratnih rekvizita i statista. Mislim da je ovo do sada najiskrenije od mene - zaključuje. 

Najčitaniji članci