Obavijesti

Show

Komentari 13

Freeman na intervjuu: Ulaziš li u seksualne veze sa starijima?

Freeman na intervjuu: Ulaziš li u seksualne veze sa starijima?
11

Ne znam kako sve vi uspijevate to raditi cijelo vrijeme. Imaš haljinu na pola puta između tvojih koljena i... bedara i sjedneš ravno nasuprot mene i prekrižiš svoje noge, rekao je oskarovac novinarki Janet Mock

VIDEO

Shrvan sam što je 80 godina mog života pod rizikom da ih se potkopa u jednom treptaju oka, istaknuo je glumac Morgan Freeman (80). Oskarovca je osam žena optužilo za seksualno zlostavljanje na setu te tvrde da ih je dodirivao i imao neprimjerene komentare o njihovom izgledu. Iako Freeman opovrgava sve optužbe i tvrdi kako nije stvarao nesigurno radno okružje, sada je procurila snimka njegovog ponašanja prema novinarkama tijekom intervjua. 

- O moj, Bože. Jesi li udana? Imaš li seksualne veze sa starijim muškarcima. Samo pitam - rekao je glumac novinarki 'Entertainment Tonight' Ashley Crossan kada je sjela na stolac nasuprot njega. Crossan je radila intervju s Freemanom 2016. zbog novog filma 'London Has Fallen', a pozdravila se s njime riječima: 'Zadovoljstvo mi je što sam vas upoznala'. 

- Bilo je moje. Pazi na sebe - rekao je oskarovac buljeći u njezinu stražnjicu. Neprimjereni razgovor je doživjela i novinarka Entertainment Tonight' Janet Mock kada je 2015. imala intervju s Freemanom u vezi njegovog filma '5 Flights Up'. 

- Ne znam kako sve vi uspijevate to raditi cijelo vrijeme. Imaš haljinu na pola puta između tvojih koljena i... bedara i sjedneš ravno nasuprot mene i prekrižiš svoje noge - rekao joj je glumac. Janet se nasmijala jer nije znala kako drugačije reagirati, a sada ističe kako je bila duboko razočarana što se netko koga se smatra američkim djedom tako uznemirujuće ponaša. 

- I još se osjeća toliko ugodno da to čini dok kamere sve snimaju - istaknula je novinarka. Dodala je kako je to pokazatelj ponašanja moćnih muškaraca koji smatraju da sve pripada njima, uključujući i tijela žena koje se samo trude raditi svoj posao. Jedan od najpoštovanijih i najvjerodostojnijih glumaca je u siječnju dobio nagradu za životno djelo Udruge glumaca, koja sada razmišlja o tome da nagradu povuče, kako je u izjavi za AFP navela sama udruga.

Going in Style Film Screening - London

Glasnogovornica udruge rekla je da priznaje Freemanu pravo na pošteno suđenje, no da su optužbe 'uvjerljive i razorne' te da polazi od toga da vjeruje tim 'hrabrim' ženama koje su ih izrekle. Freeman je dobitnik Oscara 2005. za najbolju sporednu ulogu za dramu 'Djevojka od milijun dolara' i četiri puta je nominiran za tu nagradu Akademije. Značajni filmovi su mu također 'Iskušenje u Shawshanku', 'Sedam', 'Vozeći gospođicu Daisy' kao i nekoliko filmova 'Batman'.

- Pokušavao mi je podići suknju i pitao me nosim li gaćice - ispričala je asistentica producenta koja kaže da je vjerovala da je dobila posao iz snova na filmu 'U velikom stilu' 2015. No ubrzo se sve pretvorilo u mjesece stalnog seksualnog zlostavljanja. Tvrdi kako je Freeman svakodnevno komentirao njezinu odjeću i izgled, a često joj je i dirao donji dio leđa. To se dogodilo i ženi koja je bila članica produkcije na filmu 'Now You See Me' 2012. 

Morgan Freeman se ispričao: 'Nisam htio obezvrijediti žene'
Morgan Freeman se ispričao: 'Nisam htio obezvrijediti žene'

- Komentirao je mnogo puta moje i tijelo drugih kolegica. Znale smo ako je on na setu da ne smijemo nositi top niti imalo pokazivati svoje grudi. Također pazile smo da ne nosimo usku odjeću - istaknula je producentica.  Šesnaest žena je razgovaralo s CCN-om, a njih osam je reklo kako su bile žrtve glumčevog seksualnog zlostavljanja dok su ostale vidjele takvo ponašanje. 

Actor Morgan Freeman speaks at the PEN America Literary Gala in New York

Radile su u filmskoj kompaniji Revelation Entertainment čiji su vlasnici Freeman i američka producentica Lori McCreary koja je, kako tvrde žrtve, znala što glumac radi. Kažu kako je oskarovac jednom ponizio i McCreary u javnosti, ali je i ona sama diskriminirala žene pri zapošljavanju u organizaciji Američka producentska udruga u kojoj je supredsjednica. 

'Dizao mi je suknju': Morgan Freeman je zlostavljao 8 žena?
'Dizao mi je suknju': Morgan Freeman je zlostavljao 8 žena?
Pixsell

Nijedna od njih nije prijavila Freemanovo ponašanje jer, kako tvrde, bojale su se za svoj posao. Borile su se protiv toga 'na svoj način' i promijenile način oblačenja kada je on bio u blizini. CNN je kontaktirao brojne ljude iz filmske industrije koji su surađivali s Freemanom i dio njih hvali njegovo ponašanje te kažu kako nikada nije učinio nešto neprimjereno i neprofesionalno. 

Freeman je bio u vezi s kćeri pokćerke? To pravi djed ne čini
Freeman je bio u vezi s kćeri pokćerke? To pravi djed ne čini

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'
REALITY SUPRUŽNICI

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'

Tamara i Filip iz showa 'Brak na prvu' tvrde da su se između njih rodile samo prijateljske emocije

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'
MEKA ZA CELEBRITYJE

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'

Podržali su je brojni kolege s estrade, među kojima Rade Šerbedžija, Lepa Brena, Jelena Rozga, Aco Pejović, Andrija Milošević...
Ma što to Filip iz 'Braka na prvu' radi u 4 ujutro? Ne, ne vježba...
NOĆNA PTICA

Ma što to Filip iz 'Braka na prvu' radi u 4 ujutro? Ne, ne vježba...

Filipa Belića su eksperti 'Braka na prvu' spojili s Tamarom Razum. Kad ju je prvi put vidio, tvrdio je da ju nikad ne bi mogao odvesti baki, koja je važna figura u njegovu životu. Ipak, nedavno je promijenio mišljenje