Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
0 komentara

Frontmen Buđenja: 'Proizvod smo studentske emigracije'

OBRADA HITA DINA DVORNIKA Popularni pop rock sastav radi obradu Dvornikove pjesme 'Misliš da sam blesav' po uzoru na moderni funk

Foto: Promo
0 komentara

Budući da je ove godine 10. obljetnica smrti Dine Dvornika, odlučili smo se prisjetiti toga glazbenog velikana, kaže Darko Bakić. Frontmen Buđenja otkrio nam je kako popularni pop rock sastav radi obradu Dvornikove pjesme 'Misliš da sam blesav'.

Foto: Facebook/Great danes "Von Unterwein" - Napravit ćemo je po uzoru na moderni funk. Ideja je da prikažemo kako bi Dino Dvornik zvučao u 21. stoljeću - objašnjava nam Bakić, koji je bio urednik 'Pandorine kutije', posljednjeg albuma, kako su ga prozvali, hrvatskog 'kralja funka' i 'Ćaće funka'. 

- Ako zanemarimo sve ludosti s kojima je vješto upravljao, Dvornik je jedan od najoriginalnijih tipova koje sam upoznao u životu - objašnjava Bakić po čemu pamti Dvornika. Buđenje su 2001. godine osnovali dalmatinski studenti u Zagrebu. 

Foto: Facebook/Great danes "Von Unterwein" - Buđenje je bend nastao u studentskoj emigraciji - šali se frontmen. Iako se sastav mijenjao, sadašnja je postava ista osam godina. Bakić priznaje kako žele biti najuspješniji pop rock bend u Hrvatskoj. Prošle godine nastupali su kao predgrupa na Stingovu koncertu u pulskoj Areni, čime se ponose.

- Bio je veliki kompliment pjevati ispred njegove publike koja dolazi iz 30 zemalja i ne razumije hrvatski - zaključuju članovi Buđenja kojeg je prošle godine Hrvatska diskografska udruga proglasila grupom godine. 

Naši partneri pišu
Message