Obavijesti

Show

Komentari 14

Gdje su danas glavni junaci omiljene tinejdžerske serije?

Gdje su danas  glavni junaci omiljene tinejdžerske serije?
9

Najuspješnija članica serije je Michelle Williams. Triput je bila nominirana za nagradu Akademije. Katie Holmes najpoznatija je po braku s Tomom Cruiseom

VIDEO

I prije nego što je 20. siječnja 1998. godine prikazana pilot epizoda, serija “Dawson’s Creek” dobila je nevjerojatni publicitet. Sve je to mogla zahvaliti tvorcu Kevin Williamsonu koji je u to vrijeme bio velika zvijezda. On je, naime, napravio scenarije za hit horore 90-ih “Vrisak” i “Znam što si radila prošlog ljeta”. Serija je temeljena na njegovim stvarnim iskustvima, a prati odrastanje četvero najboljih prijatelja. 

Glavni lik Dawson Leery (James Van Der Beek) obećavajući je mladi redatelj (alter ego samoga tvorca serije) koji često očajava i dramatizira, unatoč normalnom i naoko savršenom životu. Osim njega, glavna okosnica priče su njegova dugogodišnja prijateljica Joey koja je zbog teškog djetinjstva prebrzo odrasla (Katie Holmes), zgodna nova susjeda Jennifer (Michelle Williams) i spretan zavodnik Pacey Witter (Joshua Jackson). Za razliku od većine tinejdžerskih drama, gledatelji su “Dawson’s Creek” hvalili i voljeli jer su im bile bliske emocije glavnih likova. Tada nepoznati glumci brzo su se uvukli u srca milijuna tinejdžera diljem svijeta koji i danas, zahvaljujući brojnim televizijskim reprizama (ali i torrentima), mogu pogledati omiljene epizode. Serija je u šest sezona prikazivanja (završila je 2003. godine) osvojila nekoliko nagrada, a najviše kritika dobila je zato što tinejdžerske odnose svodi na seks, masturbaciju, veličinu penisa, grudi... Također su poneke beskrajne dijaloge kritičari ocijenili kao preozbiljne i sasvim netipične za tinejdžere. Katie Holmes (36) umalo je ostala bez uloge Joey jer nije htjela odustati od svoje srednjoškolske predstave “Damn Yankees”.

Katie Holmes je ostvarila nekoliko zapaženih uloga

- Trebala sam ići na audiciju u Los Angeles. Ali nisam mogla iznevjeriti školu jer smo prodali već mnogo ulaznica. Morala sam odbiti Williamsona - rekla je glumica, kojoj je tvorac serije ipak dopustio audiciju putem videokasete. Katie je scenarij čitala u podrumu obiteljske kuće, dok je njezina majka čitala Dawsonove rečenice.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Počevši se pojavljivati na malim ekranima, Holmes je ubrzo postala omiljena djevojka iz susjedstva. Nakon završetka serije igrala je u nekoliko filmova uključujući i “Dar” te “Batman: Početak”. Ipak, više se pisalo o njezinu privatnom životu. Još tijekom trajanja serije imala je kratku romansu s kolegom Joshuom Jacksonom (35).

No kolegu iz serije je 2000. zamijenila drugim. Upoznala je glumca iz filma “Američka pita“ Chrisa Kleina (34), za kojega se i zaručila nakon tri godine veze. Do vjenčanja nikad nije došlo te se par dvije godine nakon zaruka razišao. Katie je ubrzo nakon prekida počela vezu s Tomom Cruiseom (51), za kojega se 2005. i udala. 

James Van Der Beek u novoj seriji glumi samoga sebe

Par je godinu poslije dobio kćer Suri (8), a 2012. Katie je zatražila razvod. Osim što uživa u majčinstvu i glumi, Katie se posvetila i kreiranju modne linije. Njezin prijatelj i dečko u seriji, James Van Der Beek (37), zbog glume je odustao od studija engleske književnosti. Nakon završetka serije koja ga je proslavila dobio je manje uloge u hit serijama poput “Kako sam upoznao vašu majku” i “Zakon i red: Odjel za žrtve”. Der Beek je jedino ostao zapamćen po ulozi Dawsona, a trenutačno u seriji “Ne vjeruj susjedi iz stana 23” glumi samoga sebe. James iza sebe ima propali brak s glumicom Heather McComb (37). Samo nekoliko mjeseci nakon razvoda oženio je svoju novu trudnu djevojku Kimberly Brook (33), a danas su ponosni roditelji kćeri Olivije (4), sina Joshue (2) i četveromjesečne Annabel. Joshua Jackson je karijeru počeo već s 11 godina, a za to je najviše zaslužna njegova majka, casting redateljica, koja ga je uspjela pretvoriti u dječju zvijezdu. U pauzama snimanja “Dawson’s Creeka“ kanadski glumac se pojavio u nekoliko filmova poput “Tajno društvo” i “Sigurne stvari”. Imao je i manju ulogu u filmu “Oceanovih 11”, u kojem je glumio samoga sebe u pokeraškoj sceni s Bradom Pittom, Georgeom Clooneyem i Holly Marie Combs. I nakon završetka snimanja serije Joshua je glumio u nekoliko filmova, a veliki povratak na male ekrane ostvario je u ZF seriji “Na rubu” (Fringe), u kojoj je pet sezona imao jednu od glavnih uloga. Osim što je bio u vezi s Holmes, Joshua je hodao i s kolegicama Ali Larter, Brittany Daniel te Rosario Dawson. Od 2006. u vezi je s njemačkom glumicom Diane Kruger (37), koja se pojavila u jednoj od epizoda “Na rubu“.

Michelle Williams je osvojila Zlatni globus

Najuspješnija glumica iz “Dawson’s Creeka“ Michelle Williams (34) tijekom karijere zaradila je tri nominacije za Oscara (“Moj tjedan s Marilyn”, “Planina Brokeback” i “Blue Valentine”), a za ulogu u ”Moj tjedan s Marilyn” osvojila je i Zlatni globus za najbolju glumicu. Na snimanju “Planine Brokeback“ 2004. Michelle se zaljubila u kolegu Heatha Ledgera, a par je sljedeće godine dobio kćerkicu Matildu Rose (9). Prekinuli su nakon dvije godine, a samo pet mjeseci nakon toga 28-godišnji Heath je preminuo slučajnim predoziranjem lijekovima.

Nakon 'Dawson's Creeka' Kerru Smithu karijera je stala

Glumica se tada posvetila glumi, a 2008. se zaljubila u redatelja Spikea Jonzea (45), s kojim je bila u vezi godinu dana. Michelle je 2011. otkrila da je u sretnoj vezi s Jasonom Segelom (34), zvijezdom serije “Kako sam upoznao vašu majku“. Glumac se nakon samo nekoliko mjeseci uselio u njezin stan u Brooklynu, no ljubavna idila je prekinuta 2013. jer je Jason zbog poslovnih obaveza često boravio u LA-u. Ubrzo je našla utjehu, i u to u naručju umjetnika Dustina Yellina (38), s kojim je još u vezi. Pomalo zaboravljeni glumac iz tinejdžerske serije Kerr Smith (42) u trećoj je sezoni ispisao televizijsku povijest kad je njegov lik Jack poljubio drugog muškarca. Glumac nakon “Dawson’s Creeka” nije ostvario zapaženu karijeru, a imao je tek nekoliko manjih filmskih uloga i epizodne uloge u serijama poput “CSI: New York“. Kerr, koji je danas potpuno sijed, šest je godina bio u braku s glumicom Harmoni Everett. Trenutačno je u vezi s nepoznatom djevojkom.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'
EKSKLUZIVNO IZ DVORCA EBENFURTH

VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'

U dvorcu od 12.000 m2 za stalno radi četvero ljudi, koji uglavnom tamo i žive, no trenutačno ih je više zaposleno zbog radova oko biblioteke. Kapelica je pjevačici najdraža prostorija

Haris Džinović: 'I službeno sam razveden! Melina je nikakva žena, zanimaju je samo pare...'
BIO NA SUDU

Haris Džinović: 'I službeno sam razveden! Melina je nikakva žena, zanimaju je samo pare...'

Haris je u istoj košulji koju je odabrao za brakorazvodno ročište, nastupio u zagrebačkom Mintu ranije ovaj mjesec. Nakon što je izašao sa suda, medijima je rekao kako je službeno razveden
Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...
ATRAKTIVNA CRNKA

Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...

Žana Štrbac Kukolj bila je omiljeno lice emisije 'Nova lova', a sudjelovala je i u reality showu 'Farma'