Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
36 komentara

Gibonni i Slaven Bilić: Moramo pomoći gladnoj djeci u Somaliji

Unicef-ovi ambasadori dobre volje na predstavljanju humantarnog koncerta za pomoć ljudima u rogu Afrike apelirali su da se pomogne gladnima u Somaliji

Ivana Ivanović/Pixsell
Foto: Ivana Ivanović/Pixsell
36 komentara

Znam da svi imaju svojih problema i kredita, ali moramo senzibilizirati javnost zbog gotovo dva milijuna djece koji gladuju, umiru bez vode i lijekova. Za samo 42 kune, oni mogu živjeti cjeli mjesec. Ovo što se događa u Somaliji nije dovoljno medijski popraćeno, onoliko koliko se pisalo o tragedijama u Japanu i na Haitiju. A u Somaliji ljudi pogođeni katastrofalnom sušom jedva preživljavaju već mjesecima, godinama, rekao je Gibonni, UNICEF-ov ambasador dobre volje na predstavljanju humanitarnog koncerta za pomoć ljudima u rogu Afrike.

Koncert će biti u Spaladium Areni, 4. listopada. Još nije gotova lista izvođača, ali kako kažu organizatori, veliki je interes pjevača koji žele nastupiti. Cijene ulaznica bit će pristupačne, a svi koji žele pomoći moći će to učiniti i putem telefonskih linija. Koncert će prenositi HRT.

- Jedna od najvećih vrijednosti je kad čovjek želi pomoći drugome, a posebno nekome preko oceana. Moramo pomoći tim ljudima, posebice djeci, oni nisu ništa krivi – apelirao je Slaven Bilić, također UNICEF-ov ambasador.

Istaknuo je kako je Split, na humanitarnim koncertima za Haiti i Japan pokazao kako ima veliko srce te se nada da će to još jednom pokazati.

Predstojnica Ureda UNICEF-a u Hrvatskoj, Lora Vidović, naglasila je podatak kako je svako šesto dijete u rogu Afrike u smrtnoj opasnosti. Ugroženo je 13 milijuna ljudi. Do sada su prikupili, 1,13 milijuna kuna od donacija građana.

- Tužno je što postoji razlog da moramo organizirati ovakve koncerte, ali ponosni smo što možemo udružiti naše snage i pokazati da imamo veliko srce. Drago nam je da je UNICEF prepoznao Split kao grad koji može napraviti uspješan koncert i pokazati da je Split grad prijatelj djece – rekla je Anđelka Visković, splitska dogradonačelnica.

Grad je za organizaciju koncerta izdvojio 30.000 kuna.

Naši partneri pišu
Message