Obavijesti

Show

Komentari 18

Gibonni: Sadim krumpir zato što mrzim smrdljivu teretanu

Gibonni: Sadim krumpir zato što mrzim smrdljivu teretanu
1

UHVATIO SE MOTIKE Pjevač održava liniju kopajući u polju. On je ponosan na 65 kg uroda, iako spava do podneva i radi po zvizdanu. U teretanu mrzi ići jer tamo 'smrdi po pazusima'

VIDEO

Na početku karijere nisam dovoljno zarađivao pa me prehranjivala supruga Sanja, koja je zarađivala tek nekoliko desetaka maraka. Sramio sam se toga, rekao je Zlatan Stipišić Gibonni (47).

Pjevač tvrdi da ga kolege često žicaju da im pokloni pjesme koje napiše, a koje on ne želi pjevati. Gibonni to odbija, a i danas se rado sjeća kako je izgubio ogromnu lovu zbog pokojnog prijatelja Dine Dvornika.

- Napisao sam mu pjesmu ‘Zašto praviš slona od mene’, ali kako sam tad bio okorjeli metalac, nisam se želio potpisati na te stihove. Rekao sam Dinu da će me se ekipa s kojom sam se družio odreći potpišem li takav plesni pjesmuljak pa je umjesto mog imena stajalo ime našeg prijatelja Gorana Kralja - kaže Splićanin. Zbog toga je Kralj nekoliko godina dobivao tantijeme od pjesme koja je postala plesni hit regije.

POZNAJU SE OD DJETINJSTVA Sanja i Zlatan u braku su više od dvadeset godina i roditelji su kćeri Tanje te sinova Lorenza i Randa. 

Kad ne sklada i ne pjeva, Gibonni je u polju iznad Makarske.

- Mrzim ići u teretanu jer ondje sve smrdi po pazusima i nogama. Otišao sam u selo iznad Makarske i primio sam se motike. Prve sam godine posadio krumpir i rodio je kao nikad. Imao sam urod od čak 65 kila - pohvalio se glazbenik, koji osim krumpira uzgaja rajčice i limune. Liniju je umjesto na spravama za vježbanje istesao u polju, a seljaci su mu ponudili frezu kopačicu umjesto obične motike.

Sreća da se album nije prodavao

- Mještani su me viđali kako dolazim u polje oko podneva umjesto u zoru. Nije im trebalo dugo da shvate kako nemam pojma što radim - rekao je glazbenik. Pjevač je prije tri godine snimio album “20th Century Man”. Sve pjesme napisao je na engleskom jeziku, a u njima je najviše pisao o sebi.

- Hvala Bogu da se taj album nije prodavao, pa ljudi nisu ni shvatili koliko sam toga lošeg ispričao o sebi - kaže kompozitor. U svojim pjesmama najčešće piše o ljubavi, zbog čega na njegove koncerte uglavnom dolaze žene.

- Moja starija sestra Mirjam dopuštala mi je kao klincu da prisluškujem nju i prijateljice dok si povjeravaju tajne. Tako sam cijelo djetinjstvo prisluškivao i pokušavao razumjeti žene. Sad mi je valjda to došlo na naplatu. A volio sam i odlaziti kod kumova na Hvar jer su imali brodicu na kojoj sam satima sjedio i gledao kako pada kiša - rekao je pjevač.

Gibonnin sin, Rando

 

Žena mu kritizira pjesme 

Dodao je da je to razlog zbog kojeg piše neobične stihove poput onih u pjesmi 'Libar' u kojoj pjeva o pčeli u žlici čaja. Od oca Ljube Stipišića Delmate naslijedio je ljubav prema glazbi. Razlikuju se po tomu što je otac rijetko svoju glazbu davao pjevačevoj majci na slušanje, a Zlatanova supruga kritizira pjesme.

- Ponekad pišem o njoj, o našem odnosu. Sanja mi to dopušta jer zna da ću dobro zakamuflirati neke stvari. Pisao sam i o razvodu, ali te su inspirirane bliskim ljudima s kojima sam proživljavao njihova iskustva - zaključio je Gibonni.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'
'ONA JE CENTRALNA FIGURA'

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'

U vezi smo. Dogodilo se prije dovoljno dugo vremena, ali ne želim ići u detalje, rekla nam je pjevačica i voditeljica

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?
UPOZNAJTE 15 FINALISTICA

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?

Tek će jedna od nekoliko tisuća djevojaka, koje se godišnje diljem svijeta prijavljuju na najprestižnije natjecanje na svijetu, Miss Universe, ima priliku za svjetski mandat i krunu.
Stjepan Vukadin oglasio se oko odlaska Melkiora i Damira iz 'Masterchefa': 'Hvala za sve!'
VIŠE NEĆE BITI U ŽIRIJU

Stjepan Vukadin oglasio se oko odlaska Melkiora i Damira iz 'Masterchefa': 'Hvala za sve!'

Melkior Bašić i Damir Tomljanović odlaze iz žirija 'MasterChefa', a njihov kolega Stjepan Vukadin sad je podijelio njihovu zajedničku fotografiju