Obavijesti

Show

Komentari 9

Glazbeni nastupi koji se pamte dulje nego dobitnici Oscara

Glazbeni nastupi koji se pamte dulje nego dobitnici Oscara
4

Nastupi najvećih svjetskih zvijezda svake su godine svojevrsni 'šlag na torti' glamurozne dodjele zlatnih kipića koji oduševljavaju publiku u dvorani i ispred malih ekrana

VIDEO

Dobitnik Oscara reper Common (45) i nominirana kantautorica Mary J. Blige (47) samo su neki od glazbenika koji će nastupiti na ovogodišnjoj, 90. po redu dodjeli Oscara. Ovi glazbenici morat će se jako potruditi kako bi nadmašili spektakle koje su proteklih godina priredile njihove kolege.

Michael Jackson, 'Ben' (1973.)

Sa svega 14 godina Michael Jackson je na dodjeli otpjevao pjesmu 'Ben', dirljivu baladu iz istoimenog filma o prijateljstvu dječaka i štakora. Publika je bez daha pratila svaki pokret budućeg kralja popa. Iako nije osvojio nagradu za 'Best Original Song', bio je to Michaelov prvi hit bez Jackson 5 koji se smjestio na broj 1. svjetskih top lista.

Bon Jovi, 'Blaze of Glory' (1991.)

Jon Bon Jovi samom je svojom pojavom učinio dodjelu 1991. vrijednom pamćenja. Otpjevao je pjesmu 'Blaze of Glory' koja je bila nominirana u kategoriji 'Best Original Song', a snimljena je za potrebe filma 'Young Guns II'. Iako nisu osvojili nagradu, nastup benda Bon Jovi ostao je zapamćen kao jedan od najboljih na dodjeli Oscara.

Bruce Springsteen, 'Streets of Philadelphia' (1994.)

Bio je to prvi put da se rock veteran okušao u pisanju pjesme za neki film, a pjesma 'Streets of Philadelphia' odmah je osvojila Oscara za 'Best Original Song'. Nastala je za potrebe dirljive drame 'Philadelphia' u kojoj glavnu ulogu ima Tom Hanks.

Celine Dion, 'My Heart Will Go On' (1998.)

'Titanic' Jamesa Camerona bio je jedan od onih koji je srušio baš sve rekorde i osvojio Oscare u gotovo svim kategorijama, uključujući i onaj za 'Best Original Song'. Celine Dion ovu je pjesmu na dodjeli otpjevala uz pratnju orkestra.

Björk, 'I've Seen It All' (2001.)

Većina ljudi zapamtila je Björk po njezinoj ozloglašenoj 'labuđoj' haljini, ali pjevačica s Islanda također je nastupila na dodjeli nagrada. Nakon sentimentalne najave kojom ju je predstavila Winona Ryder, velika obožavateljica umjetnice, Björk je na pozornici izvela 'I've Seen It All' iz filma 'Dancer in the Dark', nominiranu u kategoriji 'Best Original Song'. Björk u filmu glumi samohranu majku koja gubi vid, a pjesmu je na dodjeli Oscara izvela u duetu s Thomom Yorkeom.

U2, 'The Hands That Built America' (2003.)

Njihov sunarodnjak Colin Farrell dobro je pogodio kada je rekao da pjesma 'The Hands That Built America' odaje počast svim novim Amerikancima koji su napustili Irsku u potrazi za boljim životom, spremni da za njega rade pod svaku cijenu. Iako je nagradu odnio Eminem, U2 je pjesmom napisanom za film 'Gangs of New York' Martina Scorsesea oduševio publiku. 

Jennifer Hudson & Beyonce, mix pjesama iz filma 'Dreamgirls' (2007.)

Kada su se kolegice iz filma zajedno pojavile na pozornici, svi su se pitali koja će od ovih diva biti bolja i nadmašiti onu drugu. To se nije dogodilo, jer su i Beyonce i Jennifer podjednako oduševile pjevajući 'Love You I Do', 'Listen' i 'Patience'. Niti jedna od pjesama nije posjedila, ali je Hudson osvojila Oscara za najbolju sporednu ulogu. 

Adele, 'Skyfall' (2013.)

Adele nije mogla odabrati bolju priliku za svoju prvu izvedbu pjesme 'Skyfall', naslovne pjesme Bond filma istoimenog naziva. Pjesma je osvojila prestižnu nagradu za 'Best Original Song'.

Jubilarnu 90. dodjelu Oscara pratite uživo na portalu 24sata.hr. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu

VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'
EKSKLUZIVNO IZ DVORCA EBENFURTH

VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'

U dvorcu od 12.000 m2 za stalno radi četvero ljudi, koji uglavnom tamo i žive, no trenutačno ih je više zaposleno zbog radova oko biblioteke. Kapelica je pjevačici najdraža prostorija
Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...
ATRAKTIVNA CRNKA

Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...

Žana Štrbac Kukolj bila je omiljeno lice emisije 'Nova lova', a sudjelovala je i u reality showu 'Farma'