Obavijesti

Show

Komentari 2

Gledajte Magellijevu hit dramu 'Žena' od 20 sati na 24sata.hr

Gledajte Magellijevu hit dramu 'Žena' od 20 sati na 24sata.hr
5

Dramaturginja je Željka Udovičić Pleština, a u glavnim ulogama poznata imena dramskog ansambla HNK - Livio Badurina, Lana Barić, Nikša Kušelj, Milan Pleština, Zijad Gračić, Goran Grgić, Iva Mihalić, Ana Begić...

VIDEO

Ako ste propustili premijere, predstave su vam i dalje dostupne na YouTube kanalu i portalu 24sata te web stranici akcije #zajedno24sata

Predstava Josipa Kosora 'Žena' u režiji Paola Magellija bit će dostupna na raznim kanalima brojnim ljubiteljima kazališta.

Kao nastavak suradnje 24sata sa zagrebačkim Hrvatskim narodnim kazalištem te snimateljskom i tehničkom podrškom Croatia Filma, večeras u 20 sati na 24sata.hr te na našem YouTube kanalu prijenos počinje u 20 sati.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pokretanje videa...

01:06

U jednoj kavani u Dalmaciji dvojica se muškaraca nadmeću za kartaškim stolom, ulozi rastu, a na kraju jedan muškarac polaže novac, a drugi kao ulog daje vlastitu ženu.

U majstorski ocrtanom nadmetanju te dvojice saznaje se pozadina cijelog sukoba u koji je uključena i legenda o zločinima njihovih pradjedova, iako je zapravo riječ o njihovu obračunu.

U drugoj kavani, u Parizu, gradu svjetlosti, nije posrijedi samo borba za lijepu ženu, nego je to i sukob Europe i Amerike, odnosno sraz materijalizma i idealizma. Žena na kraju sama odluči pripasti Amerikancu kako bi izvukla siromašne umjetnike iz neugodne situacije, koji su optuženi za krađu. U dva dramska teksta, 'Ženi' i 'U café du Dôme', objedinjenim pod naslovom Žena Kosor istančano psihološki nijansira svoje likove, no ne bježi ni od svijeta oko sebe najavljujući buduće ratove i bolesti čovječanstva.

Pitanja koja autor postavlja nose u sebi neke od dilema današnjeg vremena. Ne samo zbog pandemije korone nego jer preispituje kompromis kao uvjet života.

Predstava je prepuna začudnih elemenata, od scenografije do kostima i glazbe, a glumačke kreacije izazvale su veliko odobravanje i kritike i publike.

- Magellijev rad s ansamblom donosi pred nas posve nove dosege i kvalitete doslovce svih okupljenih glumačkih umjetnika - pisala je oduševljeno kritika.

Dramaturginja je Željka Udovičić Pleština, a u glavnim ulogama je niz poznatih imena dramskog ansambla HNK – Livio Badurina, Lana Barić, Nikša Kušelj, Milan Pleština, Zijad Gračić, Goran Grgić, Iva Mihalić, Ana Begić, Dora Lipovčan…

Predstave na YouTube kanalu nisu namijenjene komercijalnoj upotrebi, emitirat ćemo ih u edukacijske, humanitarne, ali i zdravstvene svrhe u suradnji s HNK Zagreb i Croatia filmom. Naime, svaka izolacija koja podrazumijeva drastično reduciranje socijalnih kontakata može imati negativan utjecaj i na naše na psihičko zdravlje, a umjetnost u takvim situacijama omogućuje ljudima da se s mnogo manje stresa prilagode izvanrednoj situaciji u kojoj su se našli oni i njihove obitelji. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

00:39

Predstavu 'Tko pjeva, zlo ne misli' POGLEDAJTE OVDJE.

Balet 'Labuđe jezero' POGLEDAJTE OVDJE

Operu 'Ero s onoga svijeta' POGLEDAJTE OVDJE.

Predstavu 'Evanđelje' POGLEDAJTE OVDJE.

Dramu 'Ljudi od voska' POGLEDAJTE OVDJE.

Predstavu 'Kralj Lear' POGLEDAJTE OVDJE.

Operu 'Nikola Šubić Zrinjski' POGLEDAJTE OVDJE.

Filozofski teatar s Yanisom Varoufakisom POGLEDAJTE OVDJE.

Komičnu operu 'Don Pasquale' POGLEDAJTE OVDJE.

Dramu 'Vučjak' POGLEDAJTE OVDJE

Balet 'Petar Pan' POGLEDAJTE OVDJE.

Filozofski teatar s Tariquom Alijem POGLEDAJTE OVDJE.

Balet 'Modrobradi' POGLEDAJTE OVDJE.

#zajedno24sata

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'
EKSKLUZIVNO IZ DVORCA EBENFURTH

VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'

U dvorcu od 12.000 m2 za stalno radi četvero ljudi, koji uglavnom tamo i žive, no trenutačno ih je više zaposleno zbog radova oko biblioteke. Kapelica je pjevačici najdraža prostorija

Haris Džinović: 'I službeno sam razveden! Melina je nikakva žena, zanimaju je samo pare...'
BIO NA SUDU

Haris Džinović: 'I službeno sam razveden! Melina je nikakva žena, zanimaju je samo pare...'

Haris je u istoj košulji koju je odabrao za brakorazvodno ročište, nastupio u zagrebačkom Mintu ranije ovaj mjesec. Nakon što je izašao sa suda, medijima je rekao kako je službeno razveden
Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...
ATRAKTIVNA CRNKA

Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...

Žana Štrbac Kukolj bila je omiljeno lice emisije 'Nova lova', a sudjelovala je i u reality showu 'Farma'