Obavijesti

Show

Komentari 2

Glumci umrli na snimanju: Pao je iz helikoptera s dvoje djece

Glumci umrli na snimanju: Pao je iz helikoptera s dvoje djece
10

Umrijeti na radnom mjestu, nije nešto o čemu razmišljamo. Upravo to se dogodilo glumcima koji su na setu doživjeli tragedije. Neki su se slučajno upucali misleći da je riječ o lažnom pištolju, a neki su izgorjeli živi

VIDEO

Meksički glumici, Jorge Navarro Sánchez i njegov kolega Luis Gerardo Rivera poginuli su tijekom snimanja scene, piše New York Times. Sánchez i Rivera pali su s mosta dok su snimali scenu na terenu za meksičku TV seriju 'Sin Miedo a la Verdad', objavila je u petak televizijska kuća Televisa.

John Ritter 2003. snimao je scenu serije '8 jednostavnih pravila' kada se odjednom srušio na pod. Unatoč brzoj reakciji, prevezen je u bolnicu u komi s dijagnozom puknuća aorte. Preminuo je istu večer, samo nekoliko dana prije 55. rođendana. Serija je nastavila s prikazivanjem još jedne sezone, ali bez pretjeranog uspjeha.

Jon-Erik Hexum bio je američki model i glumac koji je slovio za jednog od najseksepilnijih muškaraca osamdesetih. Imao je glavnu ulogu u seriji 'Na tajnom zadatku', koju su žene pratile upravo zbog njega. Njegov život tragično je završio 1984., kada je imao samo 26 godina.

Snimajući jednu od epizoda serije koja je već tada osvojila svijet, Jon se dosađivao pa se odlučio zabaviti pištoljem koji je bio dio rekvizita. Misleći da je pištolj potpuno bezopasan, prislonio ga je na glavu simulirajući ruski rulet te je pritisnuo okidač. Nije znao da čak i kada u pištolju nije pravi metak, već onaj filmski, to može biti kobno.

Krhotine punjenja u pištolju završile su u njegovom mozgu. Hitno je prebačen u bolnicu i podvrgnut operaciji koja je trajala punih pet sati. Ipak, nije mu bilo spasa.

Komičar Redd Foxx preminuo je 1991., na snimanju serije 'Kraljevska obitelj'. Kada je pao držeći se za srce, većina njegovih kolega na setu mislili su da je riječ o šali, s obzirom na to da je glumac bio sklon njima. Bilo mu je 68 godina.

'Lovac na krokodile' Steve Irwin imao je 44 godine kada je snimao novi serijal o najopasnijim životinjama u oceanu. Australac je 2006. s filmskom ekipom zaronio u vode ispred grada Port Douglas da snimi tamošnji podmorski svijet pa se približio jednoj velikoj raži. One obično otplivaju kada osjete opasnost, ali nekada i napadnu onoga tko ih uznemiruje.

Imaju vrlo opasno oružje - otrovni šiljak na vrhu repa, koji snažno zabiju u protivnika. Raža je taj šiljak zabila Irwinu u lijevi dio prsa. Oni koji su bili s njim smjesta su ga izvukli na površinu i pozvali helikopter, koji ga je odvezao do bolnice na obližnjem otoku, ali tamo su liječnici mogli jedino konstatirati smrt.

Brandon Lee, sin pokojnog Brucea Leeja nastupao je u mnogim kung-fu i akcijskim filmovima osamdesetih i devedesetih godina. Zatim je dobio glavnu ulogu u filmu 'Vrana', no tijekom snimanja 1993., glumca je zadesila tragedija. Njegov lik, Erica Dravena, morao je upucati negativac pištoljem napunjenim filmskim mecima.

Međutim, u pištolju se našao pravi metak. Snimanje je odmah prekinuto, a unatoč šestosatnoj operaciji, glumac je preminuo u 29. godini života.

Bizarna smrt zadesila je Marthu Mansfield, zvijezdu nijemih filmova. Davne 1923., glumica je nakon snimanja 'The Warrens of Virginia' sjedila u automobilu s kolegama i prijateljima, a onda je uslijedila stravična nesreća. Netko je od prisutnih zapalio cigaretu te bacio šibicu koja je pala na Marthinu haljinu, napravljenu od lako zapaljivih materijala. Nesretna glumica u sekundi se pretvorila u plamteću buktinju, a unatoč brzoj reakciji, idući dan je preminula u bolnici sa samo 24 godine.

Tragediju na setu nije izbjegao ni glumac Vic Morrow. Tijekom snimanja filma 'Zona sumraka' 1982., izgubio je život s još dvoje djece koji su također glumili u filmu. Scena koju su snimali, zahtijevala je upotrebu helikoptera i pirotehnike.

 Nesreća se dogodila kada je pirotehnika eksplodirala, zahvativši helikopter koji je pao te doslovno pokosio Morrowa koji je u naručju nosio djecu. Glumac je umro u 54. godini života. Za ovaj tragičan događaj na kraju nitko nije odgovarao, a snimanje filma se nastavilo.

Glumac Ken Steadman poginuo je 1996., u 28. godini života. Ken je dobio glavnu ulogu u tada popularnoj seriji 'Sliders'. Serija je zahtijevala mnogo kaskaderskih dijelova, no glumac je sve radio sam. Kada je jednom prilikom vozio pustinjskog Bagija, prevrnuo se na suhom jezeru u Kaliforniji. Odveli su ga helikopterom u bolnicu, no glumac je ubrzo podlijegao ozljedama.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

08:55
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Uskoro kraj nagađanjima? BBC navodno u stanju pripravnosti zbog priopćenja Kate Middleton
ČEKAJU PALAČU

Uskoro kraj nagađanjima? BBC navodno u stanju pripravnosti zbog priopćenja Kate Middleton

Prije velikih najava, Buckinghamska palača je bila poznata po tome što je upozorenja izdavala samo određenim urednicima u medijima

Princ William je zaposlio mladu djevojku koja će mu pripremati odjeću: 'Sada nema izbora...'
MORAO JE

Princ William je zaposlio mladu djevojku koja će mu pripremati odjeću: 'Sada nema izbora...'

Djevojka u dvadesetima radila je i za pokojnu kraljicu Elizabetu II. tijekom pandemije koronavirusa
VIDEO Kate, jesi to ti? Princezu snimili u javnosti: Nasmijana je šetala sa suprugom Williamom
ZAJEDNO U KUPOVINI

VIDEO Kate, jesi to ti? Princezu snimili u javnosti: Nasmijana je šetala sa suprugom Williamom

Kate Middleton pojavila se sa suprugom Williamom, a osmijeh nije skidala s lica. Nosila je sportsku modnu kombinaciju