Obavijesti

Show

Komentari 2

Glumica o dodjeli Oscara: 'Sve je to stvar lobiranja i novaca'

Glumica o dodjeli Oscara: 'Sve je to stvar lobiranja i novaca'
4

Danas 72-godišnja glumica ocijenila je da su njezini izgledi da osvoji Oskara za tu ulogu maleni jer se 'ne može natjecati s pojedinim filmovima koje brane današnji Harryji Weinsteini

VIDEO

Američka glumica Susan Sarandon (72) koja je na filmski festival u Torontu došla predstaviti svoj najnoviji film, kritizirala je kulturu dodjele Oskara koji se danas više nego ikada kupuju višemjesečnim lobiranjem i novcem. 

- Bila sam pet puta nominirana i jednom sam osvojila Oskara no u to vrijeme za to se nije morao trošiti novac - rekla je glumica koja je slavni 'kipić' osvojila za ulogu sestre Helen u filmu 'Odlazak u smrt' (Dead Man Walking) iz 1995.  

- Takvo što danas više ne bi bilo moguće - rekla je glumica. Osudila je kampanje lobiranja koje se vode šest mjeseci prije svečane dodjele zlatnih kipića i uključuju svečane domjenke i projekcije za VIP goste i druge utjecajne ljude. 

The Death and Life of John F Donovan - 2018 Toronto International Film Festival

Sarandon je to rekla drugog dana Međunarodnog filmskog festivala u Torontu, najvećeg takvog festivala u Sjevernoj Americi koji traje do 15. rujna. 

Film 'Blackbird' u kojem igra ulogu majke u terminalnoj fazi bolesti i koja želi eutanaziju, bio je pretpremijerno prikazan. 

Danas 72-godišnja glumica ocijenila je da su njezini izgledi da osvoji Oskara za tu ulogu maleni jer se 'ne može natjecati s pojedinim filmovima koje brane današnji Harryji Weinsteini'.

Filmovi koje je producirao taj bivši supermoćni filmski producent bili su slavni sve do skandala kada je na poticaj pokreta #MeToo više od 80 žena,  Weinsteinovih žrtava, napose glumica progovorilo o brojnim Weinstenovim spolnim napadima.

Prije spektakularnog pada, Weinsteina su smatrali majstorom lobistom za Oskare zbog njegova golemog utjecaja i moći u filmskoj industriji. Legendarni su njegovi 'blitzkriegovi' koje je vodio kako bi osigurao Oskare za filmove 'Zaljubljeni Shakespeare' i 'Artist'. 

TIFF je zadnjih godina postao neka vrsta odskočne daske za Oskare, pa su tako nagrade u Torontu, a zatim i Oskare za najbolji film osvojili  'Oblik vode' i 'Zelena knjiga: vodič za život'.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'
REALITY SUPRUŽNICI

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'

Tamara i Filip iz showa 'Brak na prvu' tvrde da su se između njih rodile samo prijateljske emocije

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'
MEKA ZA CELEBRITYJE

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'

Podržali su je brojni kolege s estrade, među kojima Rade Šerbedžija, Lepa Brena, Jelena Rozga, Aco Pejović, Andrija Milošević...
Ella Dvornik: 'Ono kad imaš sve dokaze da te netko prevario...'
ZBUNILA PRATITELJE

Ella Dvornik: 'Ono kad imaš sve dokaze da te netko prevario...'

Poznata hrvatska influencerica je objavila par fotografija, a zatim se raspisala o svojem omiljenom 'emojiju' te iznenadila...