Obavijesti

Show

Komentari 16

Glumio je u porniću, a nije volio izvoditi svoju pjesmu 'My Way'

Glumio je u porniću, a nije volio izvoditi svoju pjesmu 'My Way'
1

Sinatra je sebe nazivao '18 karatnim depresivcem'. Jednom se pokušao ubiti na način da je gurnuo glavu u peć, a ostala tri pokušaja dogodila su se za vrijeme njegove veze s glumicom Gardner

VIDEO

Glumac i pjevač Frank Sinatra rođen je na današnji dan 1915. u američkoj saveznoj državi New Jersey. Bio je utjelovljenje američkog 'showmana', a njegov privatni život bio je sve, samo ne dosadan. 

Američki glazbeni kritičar Robert Christgau proglasio ga je ‘najvećim pjevačem 20. stoljeća', a da je živ, slavio bi 102. rođendan.

Ovih 10 stvari o Sinatri sigurni niste znali:

1. Glumio je u porniću

Mlađahni Sinatra pojavio se 1935. u porniću 'The Boudoir Singer'. Tada je imao 19 godina, a njegov honorar iznosio je samo 100 dolara (oko 640 kuna). Do ove informacije došao je Darwin Porter koji je godinama istraživao život glazbenika. Sinatra je navodno cijeli život strahovao da će to izaći u javnost. Darwin tvrdi da mu je ovaj detalj otkrio Peter Lawford, jedan od Sinatrinih bliskih prijatelja. Kada je postao popularan, Sinatra je uz pomoć prijatelja mafijaša uspio uništiti veći dio tog filma

2. Uhićen je jer je spavao s udanom ženom

24sata

Pjevač je 1938. imao aferu s udanom ženom i to ga je dovelo iza rešetaka. Naime, u to vrijeme ovakvo ponašanje bilo je kažnjivo, a kasnije je tužba preformulirana te je optužen samo za 'preljub'.

3. Angie Dickinson smatrao je najboljom seksualnom partnericom

Od svih supruga, ljubavnica i prostitutki s kojima je spavao, Sinatra je svojom apsolutom favoritkinjom proglasio pjevačicu i glumicu Angie Dickinson.

4. Bio je inspiracija za crtić Scooby-Doo

Predsjednik američke televizijske kuće CBS, Fred Silverman, čuo je njegovu pjesmu 'Strangers in the Night' te mu je ona poslužila kao inspiracija za spomenuti crtani film (dooby, dooby doo...).

5. Bio je manično depresivan i četiri puta si je pokušao oduzeti život

You Tube

Sebe je nazivao '18 karatnim depresivcem'. Jednom se pokušao ubiti na način da je gurnuo glavu u peć, a ostala tri pokušaja dogodila su se za vrijeme njegove turbulentne veze s glumicom Avom Gardner.

6. Odbio je ulogu Prljavog Harryja koja je na kraju pripala Clintu Eastwoodu

Jako se ozlijedio 1962. za vrijeme snimanja scene iz filma 'The Manchurian Candidae' što je utjecalo na njegovu glumačku karijeru, ali i odluku o odbijanju spomenute uloge.

7. Vječito je bio u svađi s Marlonom Brandom

Višegodišnja svađa počela je 1955. na snimanju filma 'Guys and Dolls'. Sinatra je mrzio njegov način glume te je smatrao da je  uloga u filmu 'On the Waterfront' trebala pripasti njemu.

8. Mrzio je izvoditi singl 'My Way'

Legendarnu pjesmu, koja je obrađena bezbroj puta i koja se može svrstati među najveće hitove svih vremena, Frank je često znao 'upropastiti' na pozornici. Kada ju je trebao otpjevati, to je smatrao pravom torturom. 

9. Prezirao je i pjesmu 'Strangers in the Night'

Kada bi se napio, nazivao ju je 'sranjem' i 'najgorom pjesmom koju je ikada čuo'.

- Kao da pjevam o dva homoseksualca u baru - rekao je. 

10. Prokrijumčario je 3 milijuna dolara (oko 19 milijuna kuna) za prijatelje iz podzemlja

Njegova povezanost s mafijom bila je poznata i kontroverzna, a za svoje prijatelje iz podzemlja bio je spreman učiniti skoro sve pa i krijumčariti velike količine novca po aerodromima diljem svijeta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Ella nakon ročišta otkrila koliko je spor s Charlesom 'težak'...
NAŠALILA SE

Ella nakon ročišta otkrila koliko je spor s Charlesom 'težak'...

Ella Dvornik i Charles Pearce bili su u utorak na sudu u Puli, a oboje su se na svojim društvenim mrežama osvrnuli na ročište

Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece
SKUPA U POLITIČKIM VODAMA

Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece

Marija i Nino Raspudić nikada javno nisu govorili o svojoj vezi, a nakon što se Selak pojavila u Mostovoj emisiji 2020. godine sa drugim prezimenom, potvrđeno je da se par vjenčao
Tamarina sestra blizanka otkrila za 24sata: 'Nije smekšala Filipa, morala je umanjiti svoje želje...'
PRIČALA NAM I O ODRASTANJU

Tamarina sestra blizanka otkrila za 24sata: 'Nije smekšala Filipa, morala je umanjiti svoje želje...'

Između Filipa i Tamare iz ‘Braka na prvu’ nije se još rodila ljubav. Njezina sestra blizanka Romana otkrila nam je što misli o Filipu i njihovom 'braku'