Obavijesti

Show

Komentari 7

Gobac: Cure me možda jesu uhodile, ali ih nisam primijetio

Gobac: Cure me možda jesu uhodile, ali ih nisam primijetio
9

Psihomodo Pop ove godine slave svoj 30. rođendan, a slavlje imaju između ostalog i u zagrebačkom Domu sportova. Dečki iz benda otkrili su nam detalje iz karijere

VIDEO

Ja sam cijelih ovih zadnjih 30 godina bio prilično ozbiljan, komentirao je Davor Gobac rođendan Psihomodo Popa. Bend svoja tri desetljeća slavi 11. travnja u Domu sportova u Zagrebu, kao i turnejom po Lijepoj našoj, a prije koncerta uspjeli smo ih uloviti u njihovoj garaži u zagrebačkom Sigetu.

Dečki iz benda osvrnuli su se na detalje 30-godišnje karijere, a komentirali su novi album te svoj veliki hit "Donna", koji se već tjednima ne skida s vrha top lista.

- Donna je pjesma koja je stara oko 30 godina sada. Grupa Neron je prije izvodila tu pjesmu, ja je nisam s njima izvodio. Onda sam se toga sjetio u jednom trenutku pa smo je sada izvukli. Malo smo je sredili i napravili hitić. Taj hitić je hit jer takvih pjesama fali. To je nekakva forma pjesme s kraja 50-ih, a nosi energiju kraja 80-ih. Meni je super stvar. Prvo mi je bila ljigica, al sada mi je super. Za pjevati je super, pogotovo oni visoki dijelovi u refrenu. Stvarno mi je gušt. To je taj bubblegum pop koji vole Ramonesi. Pjesma izgleda kao da je već negdje poslušana. Cijela stvar je deja vu - rekao je pjevač Davor Gobac.

"Ne daju mi dečki da sviram Mišu"

Dodao je kako će u Domu sportova svirati dosta pjesama koje dugo nisu svirali, a sve će iskombinirati sa svojim velikim hitovima. Našalio se i da mu je najdraže pjevati pjesme Miše Kovača.

- Na koncertima mi je najdraže svirati pjesmu od Miše, "Na tvojoj ruci prsten". To na žalost ne sviramo, ne daju mi dečki. A ja košulju odmah trgam - kaže Gobac.

Komentirao je i sve ženske nazive njihovih pjesama.

- Ramona je obrada od Ramonesa, a oni se zovu Ramonesi pa nam je to bilo super. Frida je bila lik u jednoj od epizoda Milana Blentona na Radiju 101 i zato je napisana ta stvar. Frida isto nije stvarna ženska. Donna isto nije stvarna ženska. Onda ona Mila. Mila uopće nije ime. Nismo nikad imali namjeru sa ženskim imenima, ali je tako ispalo. Dobro je to što zbilja nisu neka imena kao Vesna, Ljiljana, Slavica... - rekao je pjevač. 

"Moja žena kaže da ja sve pjesme za nju pišem"

Rekao je i da nikada ciljano nisu pisali pjesme o svojim djevojkama i ženama.

- Živiš s tim svojim ženama pa ti iz tog života valjda nešto i iscuri o njima. Da sam zbilja sad ciljano o ženi pisao, nisam. Tak mi veli moja žena da su sve pjesme koje ja pišem zapravo za nju. Jedino ona "Zločest ko pas" i "Bezosjećajna kuja", to nije za nju - komentirao je Gobac.

Psihomodo Pop kažu kako im je drago da imaju raznovrsnu publiku, a ističu kako zbog toga i dalje sviraju. 

- Uvijek su u prvim redovima tinejdžeri i tinejdžerice. Mislim da je to dobro. To je ta neka formula da imamo publiku i da možemo svirati. Zbilja, s 50 godina ako te publika ne voli, ne znam koliko ima smisla svirati osim da sebi malo smiriš živce - kazali su.

"Poslije prvog albuma smo bili kao Beatlesi"

Davor Gobac ispričao je i kako djevojke ne luduju za bendovima kao u vrijeme Beatlesa, ali kaže kako su i oni imali svoje trenutke.

- Možda nas cure i jesu uhodile, ali ja ih nisam primijetio. Nema više onoga kao u Americi dok su Beatlesi bili popularni pa da trče žene za tobom. To je prošlo. Bilo je toga, bacali su nam i grudnjake na stage. Poslije prve ploče je bilo kao da smo Beatlesi - rekao je. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj
LEGENDA HRT-a

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj

Damir Matković je bio prije svega sjajan kolega, čovjek od kojeg se puno toga moglo naučiti. Istinska televizijska legenda. Ponosni smo što je 40 godina bio član HNDaa, rekao je Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'
NE ODUSTAJU

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'

Reality zvijezda Marijana Seifert nestala je u Zagrebu 27. travnja 2022. Njezina obitelj ne odustaje od potrage. Sastavili su popis zahtjeva koje žele uputiti policiji i institucijama
Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece
SKUPA U POLITIČKIM VODAMA

Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece

Marija i Nino Raspudić nikada javno nisu govorili o svojoj vezi, a nakon što se Selak pojavila u Mostovoj emisiji 2020. godine sa drugim prezimenom, potvrđeno je da se par vjenčao