Obavijesti

Show

Komentari 0

Good Vibrations ulazi u sedmu sezonu, stižu novi bendovi

Good Vibrations ulazi u sedmu sezonu, stižu novi bendovi
3

Lord Drunkalot uz Naxatras u srijedu otvara sedmu sezonu Good Vibrationsa u Vintage industrial baru. Taj program Perice Štefana i Branimira Kopeckog promovira mlade bendove

VIDEO

Veseli zagrebački doomeri Lord Drunkalot po drugi će put nastupiti na Good Vibrationsu i tako u srijedu u Vintage industrial baru uz grčku stoner atrakciju Naxatras otvoriti sedmu sezonu ovog klupskog programa. Ulaznice po cijeni od 55 kuna mogu se kupiti u Dirty Old Shopu, na dan će ako ih ostane koštati 70 kuna. Svi koji žele doći i na otvorenje broj 2 uz Soviet Soviet i Mr. Albino u Močvari u nedjelju, 7. listopada mogu kupiti ulaznice za oba koncerta po cijeni od samo 80 kuna uz napomenu da im je broj ograničen.

- Kad smo započinjali cijelu priču tamo 2012. godine, nismo baš očekivali da ćemo doživjeti sedmu sezonu. Gotovo 150 zagrebačkih Good Vibrationsa je iza nas, a iznimno smo sretni što ćemo ovu sezonu otvoriti uz Naxatras i Lord Drunkalot. Bit će još jako puno kvalitetnih gostovanja u ovoj sezoni i vjerujem da će svatko s alternativne scene pronaći nešto za sebe. U svakom slučaju, vidimo se u srijedu u Vintageu, izjavio je Branimir Kopecky, jedan od osnivača programa.

- U ovih 6 godina radili smo s preko 300 bendova iz Hrvatske i Europe. Posebno smo sretni što smo imali i nekoliko međunarodnih izdanja pa smo u sklopu programa hrvatske bendove predstavili u više švedskih gradova te u Londonu gdje je bend Mahatma svirao za Arsenalove navijače što je bio poseban izazov. Vratili smo se samo s pozitivnim uspomenama - rekao nam drugi idejni kreator i duša GV programa Perica Štefan.

Lord Drunkalot su tri pijanca/travara/čarobnjaka željna eksperimentiranja u psihodeličnim prostranstvima heavy / doom glazbe. Članovi su Ganjalf The Green (Leo) na gitari i vokalu, Ratimir Nebozemlja (Stipe) na basu i Party Barbarian (Broth'a) na bubnjevima, sva trojica otprije poznati po radu u brojnim zagrebačkim žanrovski manje ili više sličnim bendovima.

Naxatras je psihodelični hard rock bend iz Soluna, čine ga John Delias (gitara), Kostas Harizanis (bubnjevi) i John Vagenas (bas & vokal). Nastali su prije šest godina, a svoj prvi album maštovitog naziva „Naxatras“ objavili su 2015. godine i on danas broji preko 4 milijuna pogleda na youtubeu te se može reći da je jedno od najpopularnijih izdanja ovog žanra uopće. Dvije godine kasnije izdali su album "II" gdje su stilski više zagazili u eksperimentalni space rock. Kako to već obično biva, nakon “"II” uslijedio je "III” koji je također pokupio brojne pohvale kako od kritike, tako i od publike. Nastup u Zagrebu bit će im prvi na ovoj europskoj turneji što je razlog više da se dođe na ovaj koncert.

Da se grčka psihodelična/stoner scena i Good Vibrations vole javno, ukazuje činjenica da je ovo četvrti bend iz te zemlje jer su prije njih u sklopu programa nastupili 1000 mods, Planet of Zeus i Nightstalker.

Good Vibrations će vrlo atraktivan listopad uz već spomenutu post punk atrakciju Soviet Soviet zaključiti koncertom Monumentsa, britanskih prvaka eksperimentalnog i progresivnog metala. Promoviraju novi album “Phronesis” koji izlazi početkom listopada. Podršku im pruža danska četvorka VOLA – fantastičan miks progresivnog rocka, elektronike i industrial te extreme metala, francuski progresivni metalci Kadinja, finski Atlas dok će domaće snage predstavljati popularni Riječani Kryn.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće
PROMO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće

Nizozemski Verknipt na svoje premijerno izdanje Verknipt Croatia Holiday Festivala ovog ljeta dovodi zvijezde hard techno scene te najavljuje svoj najveći line-up dosad

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car
PROMO

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car

Tokom slušanja albuma jasno je o kakvom se bendu radi - pjesme su duhovite, upečatljive i neke od njih uvijek će vam izmamiti osmijeh na lice, ali daleko je to od površne duhovitosti, svirka je čvrsta i rifovi osvajaju.
Vili Gobac i Donkey Hot u financijskoj krizi „Mama Care“ daj pare
PROMO

Vili Gobac i Donkey Hot u financijskoj krizi „Mama Care“ daj pare

'Mama care' nova je rock dizalica grupe Donkey Hot kojom ova fantastična petorka najavljuje svoj album prvijenac