Show

Komentari 29

Gradonačelnica Rimac nas je provela kroz kninsku tvrđavu

Gradonačelnica Rimac nas je provela kroz kninsku tvrđavu

Gradonačelnica Knina, Josipa Rimac (HDZ), obišla je zidine kninske tvrđave i predstavila mjesto gdje je (sad već) postavljen potpuno nov kip dr. Franji Tuđmanu

Gradonačelnica Knina razgovarala je s Ivanom i Dudijem u poznatoj povijesnoj gradskoj vijećnici, u kojoj su nakon oslobođenja Knina i uspješne vojno-redarstvene akcije 'Oluja', sjedili general Ante Gotovina i drugi sudionici i izvršitelji akcije.

POGLEDAJTE VIDEO: Gradonačelnica Rimac govori o ugledu gradske vijećnice

Prekrasna kninska tvrđava uvijek zadivljuje svojim zidinama i izaziva nostalgična sjećanja na postavljanje hrvatske zastave nakon uspjeha 'Oluje' 1995. godine. Na mjestu u krugu gdje stoji zastava postavljen je i kip, visine oko tri metra, pokojnom prvom predsjedniku samostalne Republike Hrvatske, dr. Franji Tuđmanu.

POGLEDAJTE VIDEO: Na zastavu na kninskoj tvrđavi uvijek će gledati kip dr. Franji Tuđmanu

Uskoro se otvara muzej posvećen vojno-redarstvenoj akciji 'Oluja', u kojemu će biti postavljeni brojni dokumenti i fotografije prije, za vrijeme i neposredno nakon 'Oluje'. U muzeju će se naći i poveznice s ratnim stradanjima grada Vukovara.

POGLEDAJTE VIDEO: Muzej 'Oluje' u Kninu otkriva-tko je prvi ušao u grad i skinuo zastavu, 7. ili 4.? Rimac zna odgovor

Kninska tvrđava spomenik je stradanja u Domovinskom ratu, a kao vječni podsjetnik ondje stoji i zatvor, odnosno samica, u kojemu su mučeni i ubijani ljudi od ruke vojnika srpske krajine, pod zapovjedništvom nedavno uhićenog Kapetana Dragana.

POGLEDAJTE VIDEO: Pogled na spomen-ploču stradanja i zloglasnu samicu

Najčitaniji članci