Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
23 komentara

Gregurević nije uspio spasiti obiteljsku kuću od poplave

Glumac s mještanima peče janje iako voda još prodire. Važno mu je da ne klonu duhom. Gregurević je unatoč katastrofi u njegovu rodnom kraju i dalje optimističan

24sata
Foto: 24sata
23 komentara

Kuća mi je potpuno poplavljena. Nisam ništa uspio spasiti od vodene bujice. Jedino sam sebe izvukao. U BiH su došli pomagati i glumci iz virovitičkoga kazališta. Njihova podrška puno znači i meni i narodu ovdje, kazao je Ivo Gregurević (61), koji ima obiteljsku kuću u Donjoj Mahali pored Orašja.

U njoj nitko nije živio, ali glumac je ondje često znao provoditi vikende. Kuću je krasio velik vrt s krušnom peći, a mnogi su mu kolege bili gosti.

Ivo bi ih ondje smjestio u vrijeme trajanja filmskog festivala. On već 18 godina organizira Dane hrvatskog filma u Orašju. Unatoč katastrofi koja je zadesila njegov rodni kraj, glumac je optimističan.

- Najvažnije je da smo sad ovdje te da smo uz stanovnike. Potrebna im je moralna podrška. Nismo klonuli duhom. Roštiljamo i pečemo janje, a voda prodire i dalje - ispričao je Gregurević. Dodao je da se sad ne može promijeniti što se desilo, ali jedni drugima trebamo nesebično pomagati. Zvijezda glumišta sad čeka da se voda povuče i da vidi razmjere štete.

Akciji pomoći tamošnjem stanovništvu odmah su se priključili Rene Bitorajac (42), Vedran Mlikota (44) i mnogi drugi Ivini kolege.

- I mala pomoć znači zaista puno. Mnogi su posljednjih dana u katastrofalnim poplavama izgubili sve i naša pomoć sad im je zaista potrebna - složili su se glumci.

Mlikota je poput mnogih estradnjaka koji pomažu posljednjih dana, napunio kamion potrepštinama te je otišao u BiH.

Dodao je kako trenutačno čekaju termin od kazališta Vidra te da će ovih dana odigrati predstavu “Istina”, čiji će sav prihod ići za pomoć nastradalima.

Naši partneri pišu
Message