Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
1 komentara

Haljina princeze Diane prodana za skoro dva milijuna kuna...

Prodana je nakon dražbe po cijeni od 220.000 britanskih funti. Prodavatelj je oduševljen i nadao se da će ostati u Britaniji, navela je dražbovna kuća u priopćenju

Foto: PIxsell
1 komentara

Haljinu koju je britanska princeza Diana nosila kad je plesala s američkim glumcem Johnom Travoltom (65) u Bijeloj kući kupila je za više od 280.000 dolara, odnosno milijun i 800 tisuća kuna, zaklada koja brine za kraljevske palače.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Tamnoplavu haljinu otkrivenih ramena dizajnera Victora Edelsteina na prodaju je stavila londonska dražbovna kuća Kerry Taylor Auctions u ponedjeljak uz procijenjenu vrijednost od 320.750 do 384.900 dolara no nije dostigla taj iznos, pa je zaklada ponudila da je otkupi nakon dražbe.

- Prodana je nakon dražbe po cijeni od 220.000 britanskih funti. Prodavatelj je oduševljen i nadao se da će ostati u Britaniji - navela je dražbovna kuća u priopćenju.

FILE PHOTO: Britain's Princess Diana's gowns pictured at Kerry Taylor auctions in London | Autor: Henry Nicholls/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL Foto: Henry Nicholls/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Zaklada Historic Royal Palaces koja se brine za palaču Hampton Court i Tower of London kao i javne dijelove Kensingtonske palače u kojoj je nekad Diana stanovala objavila je u srijedu da je kupila dio povijesti.

NOVI DETALJI TRAGEDIJE Okrznuo je Dianin auto prije nesreće: 'Rekli su mi da šutim'

- Ne samo da je haljina ‘Travolta’ fantastičan primjer luksuznog šivanja čiji je cilj zadiviti u državničkoj prigodi nego predstavlja i ključni trenutak u priči o kraljevskoj modi 20. stoljeća - rekla je kustosica Eleri Lynn iz Historic Royal.

Diana, Princess of Wales dresses sale | Autor: David Mirzoeff/Press Association/PIXSELL Foto: David Mirzoeff/Press Association/PIXSELL

Haljina je nabavljena za kolekciju Royal Ceremonial Dress Collection. Diana je haljinu nosila 1985. na državnoj večeri u Bijeloj kući kad je i plesala s glumcem poznatim, među ostalim, i po plesnoj ulozi u mjuziklu  'Briljantin'.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Naši partneri pišu
Message