Show

Komentari 1

Haljina princeze Diane prodana za skoro dva milijuna kuna...

Haljina princeze Diane prodana za skoro dva milijuna kuna...

Prodana je nakon dražbe po cijeni od 220.000 britanskih funti. Prodavatelj je oduševljen i nadao se da će ostati u Britaniji, navela je dražbovna kuća u priopćenju

Haljinu koju je britanska princeza Diana nosila kad je plesala s američkim glumcem Johnom Travoltom (65) u Bijeloj kući kupila je za više od 280.000 dolara, odnosno milijun i 800 tisuća kuna, zaklada koja brine za kraljevske palače.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Tamnoplavu haljinu otkrivenih ramena dizajnera Victora Edelsteina na prodaju je stavila londonska dražbovna kuća Kerry Taylor Auctions u ponedjeljak uz procijenjenu vrijednost od 320.750 do 384.900 dolara no nije dostigla taj iznos, pa je zaklada ponudila da je otkupi nakon dražbe.

- Prodana je nakon dražbe po cijeni od 220.000 britanskih funti. Prodavatelj je oduševljen i nadao se da će ostati u Britaniji - navela je dražbovna kuća u priopćenju.

Zaklada Historic Royal Palaces koja se brine za palaču Hampton Court i Tower of London kao i javne dijelove Kensingtonske palače u kojoj je nekad Diana stanovala objavila je u srijedu da je kupila dio povijesti.

- Ne samo da je haljina ‘Travolta’ fantastičan primjer luksuznog šivanja čiji je cilj zadiviti u državničkoj prigodi nego predstavlja i ključni trenutak u priči o kraljevskoj modi 20. stoljeća - rekla je kustosica Eleri Lynn iz Historic Royal.

Haljina je nabavljena za kolekciju Royal Ceremonial Dress Collection. Diana je haljinu nosila 1985. na državnoj večeri u Bijeloj kući kad je i plesala s glumcem poznatim, među ostalim, i po plesnoj ulozi u mjuziklu  'Briljantin'.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Najčitaniji članci