Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
2 komentara

Hitler Paveliću daruje Trabant u novoj komediji I. G. Viteza

Junaci otkačenog povijesnog filma 'Narodni heroj Ljiljan Vidić' koji se dva mjeseca snimao u okolici Zagreba su Dražen Čuček kao Pavelić i Dražen Kuhn kao Hitler

Dubravka Kurobasa
Foto: Dubravka Kurobasa
2 komentara

Mislio sam da sam ja kao Ante Pavelić smiješan sve dok nisam vidio Dražena Kuhna koji briljira kao Hitler, kaže Dražen Čuček (44). Oni su junaci otkačenog povijesnog filma 'Narodni heroj Ljiljan Vidić' koji se dva mjeseca snimao u okolici Zagreba. Hitler u komediji na svečanom domjenku Paveliću daruje posljednji krik tadašnje autoindustrije, novi Trabant.

- Kad je Hitler, odnosno Kuhn počeo pričati njemački, svi smo na setu plakali od smijeha. Snimatelji su rukama morali pokriti usta - prisjetio se Čuček. Dodaje kako je sličnost između njega i Pavelića nevjerojatna. Čak nije prepoznao ni vlastiti portret koji se pojavljuje u filmu.

- Tek sam nakon nekoliko dana skužio da zapravo ja, a ne Pavelić visi na zidu - rekao je glumac. 

Redatelj Ivan Goran Vitez, u filmu koji će izaći sljedeće godine, ne traži povijesnu istinu, nego se osebujnim humorom poigrava sa stvarnim ličnostima. Glavni junak Ljiljan, kojeg glumi Kristijan Jaić, pjesnik je kojem su idoli Vladimir Nazor i Ivan Goran Kovačić.

Njega partizani uvuku u talent show 'Čimbenik X' jer će pobjednik nastupiti pred Pavelićem na njegovu domjenku. Ljiljan će u showu zapjevati ustašku baladu 'Za ljubav spremni'. U filmu se pojavljuje i Tito koji se skriva u špilji, a igra ga Dragan Despot (58).

- Dosad sam igrao kraljeve i careve, ali nikad Tita. Nisam se morao truditi oponašati njegov specifičan govor koji je mnogima smiješan jer je humor zasnovan na sasvim drugim stvarima - rekao je Despot.

Naši partneri pišu
Message