Obavijesti

Show

Komentari 0

HNK predstave na internetu imaju više od 470.000 pregleda

HNK predstave na internetu imaju više od 470.000 pregleda
7

Svi koji nisu uspjeli pogledati neke od hit predstava, ponovno će imati priliku uživati u najgledanijim izvedbama. Večeras od 20 sati su na redu predstave "Kralj Lear", "Žena" i "Ero s onog svijeta"...

VIDEO

Ako ste propustili premijere, predstave su vam i dalje dostupne na web stranici #zajedno24sataYouTube kanalu i portalu 24sata

Projekt online prikazivanja predstava Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu privukao je na digitalnim platformama više od 470 tisuća pregleda, a za sve one koji nisu uspjeli pogledati neki od njegovih hit naslova nacionalni teatar najavljuje nove mogućnosti online gledanja.

Nakon što je 12. ožujka uslijed restriktivnih mjera javnog okupljanja Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu zatvorilo vrata svoje zgrade, u suradnji s 24sata uz snimateljsku i tehničku podršku Croatia Filma pokrenuta je digitalna platforma za praćenje predstava.

POGLEDAJTE VIDEO:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pokretanje videa...

01:06

Projekt "Kazalište u vašim domovima" omogućio je online dostupnost nekih od najpopularnijih predstava toga kazališta, koje su u nešto više od mjesec dana ukupno pregledane više od 470 tisuća puta, i to diljem svijeta, od Brazila do Japana, pri čemu je najviše inozemnih pratitelja zabilježeno u Italiji, Kanadi, Švicarskoj, Velikoj Britaniji, Sjevernoj Makedoniji, Crnoj Gori, Belgiji, Švedskoj, Irskoj, Australiji, Francuskoj i Nizozemskoj.

Gledatelji su više od sedam tisuća puta komentirali pojedine izvedbe te ostavili svoj lajk čak šest tisuća puta, a najviše pregleda, 122 tisuće, zabilježila je predstava "Tko pjeva zlo ne misli" Renea Medvešeka, kojom je i počeo projekt 18. ožujka. Iz HNK-a najavljuju nastavak suradnje s 24sata i ponovno emitiranje nekih od najpopularnijih predstava. Tako će svi koji nisu uspjeli pogledati neke od hit predstava, ponovno imati priliku uživati u najgledanijim izvedbama poput "Ljudi od voska", "Ciganin ali najljepši", "Žena" ili "Tko pjeva zlo ne misli". Večeras od 20 sati su na redu predstave "Kralj Lear", "Žena" i "Ero s onog svijeta".

Intendantica Dubravka Vrgoč izrazila je iznimno zadovoljstvo velikim odazivom publike na novi oblik komunikacije i posjećenošću HNK-ovih predstava na online platformi. 

- Činilo mi se logičnim da bez obzira na ovo doista strašno 'korona vrijeme' koje diktira socijalnu distanciranost nađemo načina da ne izgubimo vezu s gledateljima. Upravo se izvođenje online predstava pokazalo sjajnim načinom. Kazalište je tako došlo u domove naših gledatelja omogućivši im da svaku večer pogledaju neku od naših hit-izvedbi", rekla je Vrgoč. "Fascinantna brojka posjetitelja, koja se može uspoređivati s gledanošću filmskih hitova ili čak nogometnih utakmica, svjedoči  o popularnosti naših predstava -poručila je.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Klikni i pogledaj balet 'Labuđe jezero' samo na portalu 24sata
HNK I 24SATA VAM DARUJU

Klikni i pogledaj balet 'Labuđe jezero' samo na portalu 24sata

GLEDAJTE U ČETVRTAK U 17 SATI Budite uz YouTube kanal 24sata ili portal 24sata.hr i pratite 'Labuđe jezero' koje vam donosimo u suradnji sa zagrebačkim HNK i uz tehničku podršku Croatia Filma

Klikni i gledaj predstavu 'Tko pjeva, zlo ne misli' na 24 sata
HNK i 24SATA VAM DARUJU

Klikni i gledaj predstavu 'Tko pjeva, zlo ne misli' na 24 sata

Hit predstava 'Tko pjeva zlo ne misli' iščekivala se s nestrpljenjem, a na kazališne daske postavio ju je redatelj Rene Medvešek. Publika ju je s oduševljenjem prihvatila nakon prvih izvedbi u rujnu 2017.
Pogledajte u 20h operu 'Ero s onog svijeta' na portalu 24sata
HNK I 24SATA VAM DARUJU

Pogledajte u 20h operu 'Ero s onog svijeta' na portalu 24sata

GLEDAJTE DANAS Budite uz YouTube kanal 24sata ili portal 24sata.hr i pratite 'Eru s onog svijeta' kojeg vam donosimo u suradnji sa zagrebačkim HNK i uz tehničku podršku Croatia Filma