Obavijesti

Show

Komentari 2

Ima li trudna Natalie Portman šanse osvojiti prvog Oscara?

Ima li trudna Natalie Portman šanse osvojiti prvog Oscara?
20

U IŠČEKIVANJU DODJELE ZLATNIH KIPIĆA Prestižne nagrade Oscar 27. veljače na svečanoj dodjeli pripast će nekima od brojnih nominiranih glumaca i glumica...

VIDEO

U kategoriji najboljeg glumca ove godine Oscar se smiješi Javieru Bardemu (42) za ulogu u španjolskoj drami 'Biutiful' redatelja Alejandra Gonzaleza Inarritua. Španjolskom glumcu to je treća nominacija za Oscara, a već je bio nominiran za filmove 'Prije noći' i 2007. godine za 'Nema zemlje za starce'. Javier je zahvaljujući ulozi u filmu braće Coen, 'Nema zemlje za starce', osvojio i svog prvog Oscara na 80. dodjeli nagrada, a za istu ulogu dobio je i Zlatni globus. Suprugu Penelope Cruz osvajanje tog Oscara osiguralo je status prvog španjolskog oskarovca.

- Nakon filma postao sam svjesniji da želim biti vjeran sebi i drugima. Shvatio sam kako je u redu raditi krive stvari, pogreške. Ne možeš učiti ako ih ne radiš. Jedan aspekt filma 'Biutiful' je da ljubav dolazi u paketu s puno boli - rekao je glumac govoreći o filmu. Radnja filma vrti se oko Uxbala koji predosjeća opasnost smrti te želi spasiti svoju djecu i samoga sebe.

Jeff Bridges ponovno osvaja zlatni kipić?

Svog drugog Oscara možda dobije i Jeff Bridges (60) zbog uloge ufilmu 'True Grit'. Jeff je nakon gotovo 40 godina i pet nominacija prošle godine dobio Oscara za ulogu Bada Blakea u filmu 'Crazy Heart'. Tu ulogu je u početku odbio jer u prvoj verziji filma nije bilo originalne glazbe. Prvi put bio je nominiran za Oscara 1971. godine, a zatim još četiri puta. Za razliku od Jeffa, Jesse Eisenberg (27) možda osvoji prvog Oscara zbog uloge u filmu 'Društvena mreža' u kojem je utjelovio tvorca Facebooka Marka Zuckerberga. Kada je prvi put pročitao scenarij Arona Sorkina za film nije ništa znao o osnivaču te društvene mreže i nije imao profil na Facebooku. Iako se htio upoznati s Markom to nije išlo lagano jer je Zuckerberg odbijao surađivati s redateljima, a izjavio je i da neće gledati film kojeg smatra fikcijom. Colin Firth (50) nominiran je za ulogu u filmu 'Kraljev govor' u kojem glumi kralja Georgea VI. koji muca. Nedavno je zbog iste uloge nagrađen nagradom Zlatni globus za najbolju mušku ulogu. Radnja filma vrti se oko Princa Alberta, sina kralja Georga V. koji pati zbog mucanja koje mu narušava mogućnosti da postane kralj. No, pomoći će mu poznanstvo s govornim terapeutom Lionelom. Firthu je to druga nominacija za prestižnu filmsku nagradu, bio je nominiran za ulogu u filmu 'A Single Man'. U konkurenciji za glavnog glumca je i James Franco (32) koji će ove godine uz Anne Hathaway (28) voditi svečanu dodjelu Oscara. Nominiran je za ulogu u filmu '127 sati', a proslavio se ulogom ljubavnika Seana Penna u filmu 'Milk'. Franco je pohvalio redatelja filma '127 sati' zbog načina na koji je odrađena delikatna scena amputacije ruke. Zvijezda Spidermana glumi avanturista, Arona Ralstona koji je bio prisiljen džepnim nožićem amputirati vlastitu ruku koja mu je zaglavila ispod stijene u pustinji u Utahu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Danny je doista dobro trebao izbalansirati tu scenu. Možete vrlo lako otići predaleko i dobiti pravi masakr, a to je skoro kao film strave i užasa. Ili možete maknuti te najstrašnije dijelove i film učiniti malo gledljivijim, ali onda oduzimate gledateljima ono što je Aron morao proći - pohvalio je glumac redatelja Dannyja Boylea koji je bio pažljiv oko pokazivanja tih scena.

Tko će biti najbolji sporedni glumac?

Christian Bale (37) možda dobije Oscara zbog uloge u filmu 'Boksač'  zbog koje je izgubio čak 29 kilograma. Glumac je utjelovio Dicka Eklunda, bivšeg boksača koji je zaglibio u probleme s drogom. Dicky Eklund bio je boksačka legenda, no nakon što je izgubio meč protiv svjetskog šampiona ostavio se boksa. Uz Balea, za Oscara se bori i John Hawkes (51) za ulogu u filmu 'Zimska kost'. Radnja filma odvija se oko sedamnaestogodišnje Ree Dolly koju glumi Jennifer Lawrence. Ona kreće u potragu za svojim ocem nakon što je upotrijebio njihovu kuću kao jamčevinu za izlazak iz zatvora i nestao. Ree zatim kreće u potragu i riskira život kako bi spasila svoju obitelj. Jeremy Renner (40) nominiran je za ulogu jednog od pljačkaša u filmu 'The Town'. Redatelj trilera je glumac Ben Affleck (38), a film je nastao prema knjizi 'Prince of  Thieves' američkog pisca Chucka Hogana. U Bostonu su česte pljačke banke i jedan od profesionalnih pljačkaša postaje i hokejaš Doug McRay kojeg u filmu glumi Ben. Dougov život zakomplicira Claire, menadžerica opljačkane banke s kojom se upušta u romantičnu vezu. Kad poželi kriminalni život ostaviti iza sebe, Doug će morati birati između prijatelja i žene koju voli. Mark Ruffalo (43) nominiran je za ulogu u filmu 'The Kids Are All Right'. Mark u filmu glumi Paula, anonimnog donatora sperme koji je nekonvencionalni čovjek s malo obaveza u životu. Oduševljen je pozivom da upozna svoju djecu, kćer Jini i sina Lasera. Brat i sestra za te susrete nisu rekli svojim majkama Jules i Nic koje su ih dobile umjetnom oplodnjom i koje 20 godina žive zajedno. No, one ipak za to saznaju i organiziran je ručak na kojem se svi upoznaju. Zatim je Paul predložio Jules, koja se bavi pejzažnom arhitekturom, da sredi njegovu zapuštenu baštu. Paul i Jules, provodeći vrijeme zajedno, postanu privlačni jedno drugome, a zatim započnu vezu. Kada Nic sazna da je njezina partnerica vara nastaju problemi. Za najbolju sporednu ulogu u filmu 'Kraljev govor' nominiran je i Geoffrey Rush (60). U filmu glumi Lionela Loguea, govornog asistenta kralja Georgea VI. Australski glumac bio je poprilično nepoznat prije nego je 1997. dobio Oscara za najbolju mušku ulogu u filmu 'Sjaj' u kojem je glumio poremećenog pijanista.

Trudna Natalie Portman dobiva Oscara?

Annette Bening (52) nominirana je u kategoriji najbolje glumice za ulogu ufilmu 'The Kids Are All Right' čija se radnja vrti oko lezbijskog para koji ima usvojeno dijete koje sazna tko mu je otac. Glumačka karijera Annette Bening doživjela je uspon prije 20 godina kada je glumila u filmu 'Varalice' Stephena Frearsa i kada je prvi puta bila nominirana za Oscara. Godinu dana kasnije glumi u filmu 'Bugsy' u kojem je glavnu ulogu imao Warren Beaty (73), njezin današnji suprug s kojim ima četvero djece. Za Oscara je bila nominirana i 1999. godine za ulogu u filmu 'Vrtlog života' gdje joj je partner bio Kevin Spacey. Treći put bila je nominirana 2005. godine za ulogu u filmu 'Being Julia'. Nicole Kidman (43) za ulogu Virginie Woolf u drami 'Sati'  2002. osvojila je Oscara, Zlatni globus, BAFTA nagradu i Srebrnog lava na Berlinskom filmskom festivalu, u kategoriji za najbolju glumicu. Ona je prva Australka koja je dobila Oscara, a iako je rođena kao ljevakinja, za potrebe uloge Virginie Woolf naučila je pisati desnom rukom. Film 'Moulin Rouge', osvajač tri Zlatna globusa i dva Oscara priskrbio joj je dvije nominacije za Oscara, no dobila ga je Halle Berry (44) u filmu 'Monster's Ball'. Ove godine Nicole je nominirana za ulogu u filmu 'Zečja rupa' u kojem ima ulogu Becce. Radnja filma vrti se oko bračnog para Becce i Howieja koji su izgubili četverogodišnjeg sina u automobilskoj nesreći za koju nitko nije kriv. Nakon toga pronalaze utjehu u drugim ljudima, on u ženi koju je upoznao na sastancima grupe koja pruža podršku roditeljima koji su izgubili djecu dok ona uhodi tinejdžera. Jennifer Lawrence (20) nominirana je za ulogu u filmu 'Zimska kost' u kojem je utjelovila Ree Dolly koja kreće u potragu za ocem nakon što je njihovu kuću založio kao jamčevinu za izlazak iz zatvora i zatim nestao bez traga. Kao naizglednija kandidatkinja za osvajanje Oscara spominje se trudna Natalie Portman (29) koja u filmu 'Crni labud' glumi balerinu Ninu koja tone u svijet fantazije. Natalie je u filmu snimila eksplicitne scene lezbijskog seksa s Milom Kunis (27). U filmu glumi balerinu koja započinje vezu s kolegicom, a zbog snimljenih scena na nju je bio bijesan njezin otac jer misli da su one za nju degradirajuće.

- Film sam gledala sa svojim roditeljima i to je bilo veoma mučno iskustvo. Zamislite kako je to kada vaši roditelji na velikom platnu gledaju kako se samozadovoljavate - rekla je Natalie koja se u filmu osim snimljenih scena seksa i samozadovoljava.

Natalie se samozadovoljava, a Michelle je snimila scene oralnog seksa

Michelle Williams (30) izjavila je da ju je uloga u filmu 'Blue Valentine' vratila u život te da joj je pomogao da prebrodi preranu smrt svog bivšeg partnera i oca svoje kćeri, Heatha Ledgera. Njezin partner u filmu je Ryan Gosling (30) koji glumi njezinog supruga. Zajedno provode jednu noć kako bi spasili svoj brak koji propada. Glumica je izjavila da je ponosna na scenu oralnog seksa koju su snimili,  zbog koje je film jedno vrijeme bio zabranjen za mlađe od 17 godina. No, nakon raznih polemika dozvoljen je i za mlađe od 17 godina, ali isključivo u društvu starijih osoba.

- Mislim da je ovo prvi film koji je sebi priskrbio oznaku NC 17 zbog scene seksa jer nigdje to još nisam vidjela i mogu reći da sam zapravo ponosna zbog toga - izjavila je Michelle.

Dodala je da ne vidi ništa skandalozno ili odvratno u toj snimci. Iako su joj ponudili da će scenu ukloniti iz filma, ukoliko joj je nelagodno zbog nje, ona je to odbila.

Tko je najbolja sporedna glumica?

Amy Adams (36) nominirana je za ulogu u filmu 'Boksač' u kojem je snimila nekoliko ljubavnih scena s Markom Wahlbergom (39) u donjem rublju. Redatelj David O. Russell (52) zabranio joj je da ide u teretanu kako bi imala savršenu figuru jer je želio da vjerno odglumi konobaricu Charlene koja pripada radničkoj klasi. Helena Bonham Carter (44) nominirana je  zahvaljujući ulozi u najnovijem filmu svog nevjenčanog supruga Tima Burtona 'Alisa uzemlji čudesa'. Helena u njemu glumi zlu Crvenu kraljicu.

- Svaki su nas dan šminkali satima. Prvo bi mi stavili kapu, zatim bi me šminkali, a onda je na red došla ogromna perika. Ipak, nije trajalo duže nego na snimanju 'Planeta majmuna'. Tim me voli šminkati i deformirati. Ni meni to nije strašno jer volim izgledati drugačije - izjavila je nedavno glumica.

Melissa Leo (50) nominirana je za ulogu u filmu 'Boksač' u kojem glumi majku Christina Balea koji ima glavnu ulogu. Zbog iste uloge nedavno je dobila nagradu Zlatni globus. Melissa ima ulogu pretjerano brižne, ali dobronamjerne majke boksača koji je zaglibio u drogu. Hailee Steinefeld (14) u filmu 'Čovjek zvan hrabrost' ima ulogu Mattie Ross. Četrnaestogodišnja Mattie izgubila je oca kojeg je ubio Tom Chaney i ona ga želi privesti licu pravde. Pokušava to učiniti uz pomoć Roostera Cogburna, šerifa koji je sklon alkoholu. Željna pravde slijedi kriminalca u indijanski teritorij kako bi ga pronašla prije nego ga teksaški rendžer LeBouef privede zbog ubojstva drugog čovjeka.

- Imam odličan odnos s obitelji pa se ne bojim da bih mogla skrenuti na krivi put. Roditelji su me uvijek podržavali da radim što volim i da budem ono što jesam. Mislim da je to zbilja bitno - rekla je mlada glumica koja je za ulogu u filmu izabrana nakon što je prošla audiciju na kojoj je bilo čak 15 tisuća djevojaka.

Jackie Weaver (63) u filmu 'Animal Kingdom' glumi Joshuinu baku Janine koji je zove nakon što mu je majka umrla od droge. Janine je s njegovom majkom davno prekinula obiteljske odnose, a Joshua shvati da ga je nakon smrti majke narkomanke dočekala još disfunkcionalnija obitelj. U njoj Janine vodi glavnu riječ, a njezini sinovi su kriminalci, seksualni prijestupnici i pljačkaši banaka, a ona svoju ljubav prema njima pokazuje prilično otvoreno i bolesno.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Nije sve tako savršeno: Jennifer Lopez fotkali na ulici, evo kako izgleda bez filtera i 'fotošopa'
NE MOŽE SE SVE SREDITI

Nije sve tako savršeno: Jennifer Lopez fotkali na ulici, evo kako izgleda bez filtera i 'fotošopa'

Čini se kako je dosta smršavila u posljednje vrijeme jer joj trbuh i struk, koji su se isticali ispod kratke majice, nisu glatki ni zategnuti

Ella Dvornik: 'Ono kad imaš sve dokaze da te netko prevario...'
ZBUNILA PRATITELJE

Ella Dvornik: 'Ono kad imaš sve dokaze da te netko prevario...'

Poznata hrvatska influencerica je objavila par fotografija, a zatim se raspisala o svojem omiljenom 'emojiju' te iznenadila...
Bianca Censori bosa prošetala Disneylandom: 'Ovo je najviše odjeće što je ikada nosila...'
KANYEOVA DRAGA

Bianca Censori bosa prošetala Disneylandom: 'Ovo je najviše odjeće što je ikada nosila...'

Bianca i Kanye u braku su od kraja 2022., a od ljeta iz dana u dan šokira svojim golišavim modnim kombinacijama