Obavijesti

Show

Komentari 0

Holivudske dive današnjice: Lijepe, talentirane i neovisne

Holivudske dive današnjice: Lijepe, talentirane i neovisne
15

Iako neki sa sjetom uzdišu za glamuroznim ljepoticama starog Hollywooda, danas crvenim tepihom također šetaju filmske dive od kojih mnogima zastaje dah

VIDEO

Moderne holivudske dive očaravaju nas svojom ljepotom. Razlika između brojnih ljepotica 'kasnijeg datuma' i onih starog kova očita je u mnogočem. Dame današnjice žele vječno ostati mlade, malo koja dozvoljava svojem tijelu da ostari. Zbog toga posežu za estetskim zahvatima koji mnogo puta od njih naprave ženu manje lijepu nego što je bila prije zahvata. Životi su im puni skandala, navoda o ljubavnicima i aferama. Mnoge u svojoj prošlosti imaju afere povezane sa zloporabom droga. Najveća razlika svakako je ipak u tome što se dive zlatnog doba Hollywooda nisu probijale objavljivanjem golišavih fotografija što je ljepoticama današnjice jedno od najjačih oružja.

- Nakon rastave s Tomom Cruiseom bila sam jako krhka, no znala sam da ću opet voljeti. Sjećam se da sam u tom trenutku pomislila kako se dogodilo nešto pozitivno jer ću ubuduće moći nositi cipele s potpeticom - izjavila je jednom prilikom Nicole Kidman (43). 

Drugi put udala 2006. za country glazbenika Keitha Urbana kojem je rodila kćerkicu Sunday Rose. Par je krajem 2010. dobio drugu kćer, Faith Margaret koju im je rodila surogat majka. Osvojila je Oscara 2002. za ulogu u filmu 'Sati' u kojem je utjelovila Virginiju Woolf. Ove je godine nominirana u kategoriji za najbolju glumicu zbog uloge u filmu 'Zečja rupa'. 

Sad je dama, a proslavila se kao prostitutka

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Obuku me kao lutkicu, ljubazni vizažist nanese mi ruž na usta i izgovaram rečenice. Za mene je gluma jako zadovoljavajuć posao. Golišave scene nisu mi omiljene. Jednostavno mislim da nema potrebe da profesor koji mi je u srednjoj školi predavao matematiku zna kako mi izgleda stražnjica, izjavila je jednom Julia Roberts (43). 

- Obuku me kao lutkicu, ljubazni vizažist nanese mi ruž na usta i izgovaram rečenice - J. Roberts

Proslavila se ulogom prostitutke u filmu 'Zgodna žena', a Oscara je dobila 2001. za ulogu u filmu 'Erin Brokovich'. Časopis Ladies Home Journal uvrstio ju je na listu najmoćnijih žena na svijetu, a na listi je bila ispred Condoleezze Rice i Laure Bush. People ju je čak 11 puta uvrstio na listu 50 najljepših žena na svijetu. 

One su probile led

Jedna od najbolje plaćenih glumica u Hollywoodu je Halle Berry (44). Prva je crnkinja u povijesti koja je dobila Oscara. Nagradu je dobila 2001. u kategoriji najbolje glavne glumice za ulogu Leticije Musgrove u filmu 'Bal čudovišta'. Za ulogu u filmu 'Catwoman' 2005. je dobila Zlatnu malinu za najgoru žensku izvedbu te godine. Rastala se dva puta i ima kćer iz veze s manekenom Gabrielom Aubryjem. 

- Moglo bi se reći da imam loš ukus za muškarce. Dobro je što više ne osjećam potrebu biti nečija žena. Nikad se više neću udavati. Ne volim reći da nešto neću više nikad učiniti, ali definitivno više ne želim biti nečija žena. Ne znam je li moguće zauvijek biti s jednom osobom - rekla je Halle. 

- Moglo bi se reći da imam loš ukus za muškarce. Dobro je što više ne osjećam potrebu biti nečija žena - H. Berry

Prva Španjolka koja je osvojila Oscara je Penelope Cruz (36). Nagradu akademije dobila je 2008. za ulogu u filmu 'Vicky Cristina Barcelona' u kojem je glumila s Javierom Bardemom i Scarlett Jonhansson. Na setu tog filma Penelope i Bardem su se zaljubili. Već od pete godine Penelope je snimala reklame, a sa 17 godina snimila je 'Šunka, šunka' koji je odmah postao hit. Na snimanju tog filma upoznala je Javiera (41). Oboje su puno surađivali s redateljem Pedrom Almodovarom (59). Penelope je uzor Meryl Streep i mnogo je puta izjavila da želi biti poput nje kad odraste.

- Teško je dobiti ozbiljne i zahtjevne uloge kad karijeru započnete kao ljepotica jer malo tko u vama vidi išta više od lijepe žene. Zato je krajnje besmisleno provesti cijeli život gledajući sebe kroz prizmu onoga što netko drugi misli o vama – smatra Penelope.

Moderne s tragovima legendi u sebi

Nasljednicom legendarne Audrey Hepburn brojni smatraju Natalie Portman (29) čiji se uspjeh ne vezuje uz seksepil. Prati je imidž holivudske slatkice, a talent za glumu pokazala je već s 13 godina u Bessonovu filmu 'Leon'. Ove je godine nominirana za Oscara u kategoriji glavne glumice u filmu 'Crni labud'. Trenutačno je zaručena za Benjamina Millepieda i očekuju svoje prvo dijete.

Modernom inačicom Sophije Loren (76) mnogi nazivaju Angelinu Jolie (35). Velika doza seksepila koji kao da pršti iz nje neosporiva je činjenica. Neki je kritiziraju da je premršava, nazivaju je ovisnicom, mediji se bave njenim seksualnim apetitom koji je navodno neutaživ, njene skandalozne fotografije pojavljuju se svako malo.

- Mladi ste, opijete se, nađete se u krevetu s nekim i u priči se odjednom nađu noževi. Sra... se događaju. Često od sebe napravim budalu i baš me briga što će drugi reći na to - rekla je Angie o fotografijama koje je u njenoj neautoriziranoj biografiji objavio Andrew Morton. Na fotografijama je u krevetu s muškarcem i ima pseću ogrlicu oko vrata. 

Ostaje činjenica da Angelina ima 'ono nešto' što joj osigurava status holivudske dive. Oscara je dobila za ulogu u filmu 'Prekinuta mladost'. Tenutačno je u vezi s Bradom Pittom s kojim odgaja ukupno šestero djece; troje posvojene i troje kojima su biološki roditelji. Upoznali su se na setu filma 'Gospodin i gospođa Smith'.

- Mladi ste, opijete se, nađete se u krevetu s nekim i u priči se odjednom nađu noževi. Sra... se događaju - A. Jolie

Grace Kelly današnjice je Charlize Theron (35) koja se prija glume bavila baletom i manekenstvom. Njenu ženstvenost i karizmatičnost uočili su brojni dizajneri i kritičari. Oscara je osvojila za ulogu masovne ubojice u filmu 'Čudovište'. Za tu se ulogu udebljala 30 kilograma i pokazala da, kad seksepil izostane, u rukavu ima najjači mogući adut: umijeće glume. 

- Sama ljepota neće vas dovesti daleko. Može vam otvoriti neka vrata, no uvijek morate računati na to da će se pojaviti netko mlađi i zgodniji od vas pa morate imati još koji adut u rukavu - rekla je jednom Charlize koja se svoje seksualnosti ne srami, kaže da je majka nije odgajala da misli da je ono što ima ispod odjeće zlo.

- Seksualno sam biće i to moram koristiti, nemam drugog izbora. A osim toga, to mi se i sviđa - rekla je Theron.

Prije je hodala u otrcanoj odjeći

Plavokosa Uma Thurman najpoznatija je po ulogama u filmovima Quentina Tarantina 'Pulp Fiction' i 'Kill Bill'. Karijeru je započela kao model, a kao glumica proslavila se filmom 'Dangerous Liaisons' u kojem je glumila s Johnom Malkovichem. Dva put se udavala. Drugi put bila je u braku s Ethanom Hawkeom kojeg je upoznala na setu 'Gattace'. Navodno su se rastali zbog njegove nevjere.

- Bolje je biti u vezi s nekim tko te vara, nego s nekim tko ne pušta vodu kad obavi svoje na zahodu - U. Thurman

- Bolje je biti u vezi s nekim tko te vara, nego s nekim tko ne pušta vodu kad obavi svoje na zahodu - rekla je Uma. 

Supruga Michaela Douglasa (66) glumačku je karijeru započela već s 15 godina kad je glumila u britanskoj verziji mjuzikla '42nd Street'. Na velika vrata Holllywooda Catherine Zeta-Jones (41) pokucala je 1999. ulogom u filmu 'Zorro'. Oscara joj je tri godine kasnije donijela uloga Velme Kelly u mjuziklu 'Chicago'. Časopis People 1998. uvrstio ju je na listu najljepših ljudi na svijetu, a FHM dvije ju je godine zaredom stavio na listu najseksi žena.

- Godinama sam hodala uokolo izgledajući otrcano i neuredno jer je ljudima bilo nepojmljivo da žena može biti i lijepa i pametna istovremeno. Nema veće feministkinje od mene, ali uistinu nisam voljela to razdoblje svog života. Volim kad žena izgleda kao žena, a ne kao da joj se živo fućka na što sliči - rekla je Jones te dodala kako je moguće da žena bude i pametna i privlačna.

Nema osjećaj da je dobila Oscara

Prije nego se proslavila ulogama u filmovima 'Lovac na jelene' i 'Kramer protiv Kramera', Meryl Streep (61) glumila je u kazalištu. Tijekom karijere primila je brojne nagrade za rad, a jedna je od rijetkih glumica koje imaju sreću da je vole i publika i kritičari koji je često nazivaju kameleonkom koja je sposobna odglumiti sve uloge koje joj se ponude jer je toliko talentirana i profesionalna. Za Oscara je nominirana čak 16 puta ,a osvojila je dva: 1979. za ulogu u filmu 'Kramer protiv Kramera' i 1982. za onu u filmu 'Sofijin izbor'. 

- Toliko sam puta nominirana za Oscara, a dobila sam ga samo dva puta. Uopće nemam osjećaj da se to sve događa meni - rekla je Meryl.

Od 1978. u braku je s istim čovjekom, Donom Gummerom (64), s kojim ima četvero djece. Mediji je nisu uplitali ni u kakve skandale, nije se pisalo da ima ljubavnika ili problema s drogom, sve što se o njoj imalo za reći rečeno je na temelju glume. Jedna je od rijetkih zvijezda Hollywooda koja nikad nije bila na plastičnoj operaciji niti joj takvi zahvati padaju na pamet. Stari graciozno i uživa u tome, a usput, kako je jednom rekla, uleti joj koji poslić. Američki filmski institut dodijelio joj je priznanje za životno postignuće.

- Toliko sam puta nominirana za Oscara, a dobila sam ga samo dva puta - M. Streep

- Tijekom svih ovih godina ja sam tek šesta žena koja je dobila ovo priznanje. Čudno da su u AFI-ju našli za shodno dodijeliti isto priznanje čak 26-orici muškaraca. To je, u najmanju ruku, sramotno - rekla je Streep kad su je pitali kako se osjeća zbog priznanja. 

Dva Oscara na svojoj polici ima i Emma Thompson (51). Britanka je nagradu Akademije dobila za ulogu u drami 'Howards End' 1992. i drugi put 1995. za ulogu u filmu snimljenom prema romanu Jane Austen 'Sense And Sensibility'. Nije tipična ljepotica čiji se dolazak na crveni tepih očekuje s nestrpljenjem, no oduvijek se dobro osjećala u svojoj koži. 

- Takva sam kakva sam i ne mogu niti želim učiniti išta kako bi se to promijenilo. Izgled mi se tijekom godina promijenio, no to je više povezano s time kako se osjećam nego s time što sam žena. Imam mnogo toga protiv imperativa ljepote. To je tako zahtjevno - izjavila je Emma. 

Trebala je svjedočiti protiv Polanskog

U njenoj obitelji Oscara je dobio njen otac John Huston te djed Walter Huston. Anjelica Huston (59) dobila ga je 1985. godine za ulogu u filmu 'Čast Prizzijevih'. Najpoznatija njena uloga je ona Moricije Adams u filovima o obitelji Adams, a kroz karijeru često je surađivala s redateljem Wesom Andersonom. Prije glumačke karijere bavila se manekenstvom. Od ljubavnih veza, najpoznatija je ona koju je imala s Jackom Nicholsonom (73). Ta je veza, s povremenim prekidima, trajala od 1973. do 1990. 

- Oduvijek su me privlačili dominantni muškarci. Moj je otac takav, a takav je i Jack - rekla je Huston.

- Droge su jako zabavne, naravno da jesu. Najgluplja stvar u kampanjama protiv droge je to što uvjeravaju da se čovjek koristeći opijate ne može zabaviti - A. Huston

Tijekom veze s Nicholsonom prijateljevala je i s Romanom Polanskim (77) na čijem je suđenju trebala svjedočiti za tužiteljstvo kako bi joj oprostili što ju je policija ulovila s kokainom. Polanski se nagodio pa Anjelicino svjedočenje o tome da je redatelj u Nicholsonovu domu silovao 13-godišnjakinju nije bilo potrebno.

- Droge su jako zabavne, naravno da jesu. Najgluplja stvar u kampanjama protiv droge je to što uvjeravaju da se čovjek koristeći opijate ne može zabaviti – rekla je Anjelica. 

Priča samo s muškim novinarima

Za ulogu kraljice Elizabethe 1. u filmu 'Kraljica' Hellen Mirren 65) dobila je Oscara i još 28 raznih nagrada i priznanja na filmskim festivalima diljem svijeta. 

- Oscari su vrhunac sr.... Bila sam više počašćena kad me 2003. kraljica proglasila damom. U Engleskoj je to velika stvar. Iako sam čak tri tjedna razmišljala želim li tu titulu, na kraju sam popustila vlastitom ponosu i prihvatila je - rekla je Hellen koja samu sebe opisuje kao osobu koja je najpoznatija po tome što se jako dobro nosi sa činjenicom da nije ljepotica. 

- Oscari su vrhunac sr.... Bila sam više počašćena kad me 2003. kraljica proglasila damom - H. Mirren

Intervjue daje isključivo muškarcima koji se bave novinarstvom. Žene u tom poslu su, kaže, prave ku... koje se samo ponašaju poput žena, a razmišljaju kao pokvareni muškarci i uvijek su spremne zabiti nož u leđa. Zato, dodaje, su intervjui s novinarkama čisto sra... .

Monogamija? Nemoguća misija

Davne 1969. Goldie Hawn (65) dobila je Oscara za najbolju sporednu ulogu u filmu 'Cactus Flower'. To joj je ujedno bila i prva ozbiljnija filmska uloga. Glumila je uglavnom u komedijama. Poznata holivudska plavuša udavala se dva puta, a najdulja veza koju je imala je ona s Kurtom Russellom (59) s kojim je od 1983. 

- Ovih je dana monogamija nemoguća misija kako za muškarce, tako i za žene. Mislim da ne poznajem nikoga tko je stopostotno vjeran svom partneru niti nekoga tko to želi biti - izjavila je Goldie.

Politički aktivizam i borba za liberalnost u svijetu kao i borba za ljudska prava na popisu su 'dnevnih zadataka' Susan Sarandon (64) već dugi niz godina. Za Oscara je nominirana čak pet puta no dobila ga je samo 1995. za ulogu u filmu 'Odlazak u smrt'. Udala se i rastala dva puta. Drugi suprug, Tim Robins bio je 12 godina mlađi od nje. Film 'Bill Durham' u kojem su zajedno glumili za Susan je bio prekretnica jer joj je tada karijera krenula uzlanom putanjom. 

- Ljudi će te uvijek voljeti iz krivih razloga; zato što imaš dobar auto, mnogo novca, ili, kao ja, bujno poprsje. Loša stvar kod velikih grudi je to što žena mora birati hoće li istaknuti njih ili činjenicu da je pametna. Mislim da su moje grudi oduvijek bile precijenjene - rekla je Sarandon.

Najviša učenica u školi

Udavala se četiri puta, a prije karijere u svijetu filma bavila se streličarstvom. Za ulogu u filmu 'Slučajni turist' 1988. dobila je Oscara za najbolju sporednu žensku ulogu. Geena Davis (55) sa Susan Sarandon glumila je u filmu 'Thelma i Louise' kojeg su brojni kritičari nazvali prekretnicom jer je prvi u kojem žena iz predgrađa pribjegava nasilju kao rješenju svojih problema.

- Većina se muškaraca ne poistovjećuje sa vozačem kamiona ili silovateljem.  Ako se varam, problem je puno veći od toga što ovaj film karakteriziraju kao loš i opasan za muški rod - rekla je Geena.

U srednjoj školi osjećala se čudno jer je bila najviša od sve djece koja su išla u njenu školu. Članica je Mensa-e i zna svirati orgulje. Udavala se četiri puta, a kirurg s kojim je trenutačno u braku 15 je godina mlađi od nje. 

Vagina i stav - ubojita kombinacija

Nominirana je za Oscara za ulogu u filmu 'Casino', no umjesto njega dobila je Zlatni globus. Izostaviti Sharon Stone (52) s popisa holivudskih diva današnjice bilo bi ipak nedopustivo. Godinama golica maštu obožavatelja ulogom u erotskom trileru 'Sirove strasti', a seksepil je ne izdaje ni u dobi od 52 godine. 

- Ako u Hollywoodu imate vaginu i stav, to je ubojita kombinacija. Barbie lutkice ne bi se trebale ponašati kao što ja imam naviku činiti - S. Stone

- Ako u Hollywoodu imate vaginu i stav, to je ubojita kombinacija. Barbie lutkice ne bi se trebale ponašati kao što ja imam naviku činiti - izjavila je Stone koja je nekoliko godina nakon toga rekla kako je život u potpunosti posvetila Bogu. 

Nakon 'Brzine', koja je odmah po dolasku u kina postala hit, karijera Sandre Bullock (46) neprestano napreduje. Glumila je uglavnom u komedijama i akcijskim filmovima, no Oscara je dobila tek 2009. za ulogu Leigh Anne Tuohy u biografskoj drami o sportu 'The Blind Side'. Tijekom cijele karijere uspjela je zadržati imidž cure iz susjedstva i udala se samo jednom te se nedavno rastala. 

- Prije sam bila optimist, no sad jednostavno znam da se ništa neće odigrati po planu i onako kako ja to priželjkujem - rekla je Bullock u jednom intervjuu.

Pretjerala s botoksom

Obožavatelje je nedavno šokirala svojim izgledom jer je pretjerala s botoksom, no to joj nikako nije umanjilo uspješnost karijere. 

- Za mene je ljepota stanje kad se čovjek osjeća ugodno u svojoj koži. To ili žarko crveni ruž - rekla je jednom Gwyneth Paltrow (38).

Imidž krhke plavuše njen je glavni adut od samih početaka i uloge je birala kako bi odgovarale tom njenom statusu. Oscara je dobila 1998. za ulogu u romantičnoj komediji 'Zaljubljeni Shakespeare'. Danas je u braku s glazbenikom Chrisom Martinom (33) i ima dijete. U svojim ranim dvadesetima bila je s Bradom Pittom (47) s kojim je bila i zaručena, a hodala je i s Benom Affleckom (38) s kojim je imala vezu punu prekida i pomirbi. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Svi su ludi za Renatom! Sada je i Alan želi: 'Mijenjao bih Danijelu za nju. S Filipom me provocira'
'BRAK NA PRVU'

Svi su ludi za Renatom! Sada je i Alan želi: 'Mijenjao bih Danijelu za nju. S Filipom me provocira'

Novi je tjedan i novi zanimljivi zadaci u showu 'Brak na prvu' su pred parovima, a neke od njih posjetila je i stručnjakinja Iva…

Antonia Dora Pleško pokazala svoje roditelje: Njezinu majku usporedili sa slavnom glumicom
EMOTIVNA OBJAVA

Antonia Dora Pleško pokazala svoje roditelje: Njezinu majku usporedili sa slavnom glumicom

Mlada pjevačica pokazala je fotku svojih roditelja s njihova vjenčanja, a onda i svoju. Brojne obožavatelje je raznježila objavom
Mama Aleksandre Prijović je na njen koncert povela svog dečka
NISU KRILI SREĆU

Mama Aleksandre Prijović je na njen koncert povela svog dečka

Aleksandra Prijović sinoć je uživala s nekoliko tisuća fanova u Rijeci, a tik do bine bili su njezini baka i djed te mama Borka koja je došla s dečkom