Obavijesti

Show

Komentari 3

Htjela biti pogrebnik, Lara Croft ju je proslavila, bivšeg optužila za nasilje: I dalje se svađaju...

Htjela biti pogrebnik, Lara Croft ju je proslavila, bivšeg optužila za nasilje: I dalje se svađaju...
17

Sa samo 16 godina se osamostalila, radila kao model, bila je u glazbenim spotovima, a prvu glavnu ulogu dobila je 1995.

Glumica Angelina Jolie danas slavi 48. rođendan. Holivudska diva rođena je 4. lipnja 1975. u Los Angelesu u glumačkoj obitelji. Otac joj je glumac Jon Voight (81), oskarovac poznat po filmovima 'Ponoćni kauboj' i 'Povratak veterana', a majka joj je Marcheline Bertrand, bivša manekenka i glumica. Od djetinjstva je Jolie gotovo pa bila predodređena holivudska karijera. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa ...

Kad ja imala 11 godina, njezina se obitelj vratila u Los Angeles, a ona je počela pohađati satove glume, no nije ju ta strast dugo 'držala'. U buntovnim, tinejdžerskim godinama imala je i poprilično bizarnu želju raditi kao pogrebnik pa je napustila školu. Od malih je nogu bila pomalo drugačija, a velika ljubav bile su joj životinje. Za kućne ljubimce imala je guštere i zmije. 

Sa samo 16 godina se osamostalila, radila kao model, pojavljivala se u glazbenim spotovima, a prvu glavnu ulogu dobila je u filmu 'Hackers' 1995. godine. Jedna od najuspješnijih uloga bila joj je svakako ona Lare Croft u filmu 'Tomb Raider' iz 2001. godine. Angelina na tom snimanju nije imala kaskadera pa je zbog scena zadobila brojne ozljede. 

97944289

Za Jonnyja Leeja Millera (50) se udala 1996. godine, a na vjenčanju je nosila crne kožne hlače i bijelu majicu na čijoj je pozadini krvlju ispisala njegovo ime. Htjela je što 'posebnije' vjenčanje. Službeno su se rastali 1999. godine. Njezin drugi brak bio je s glumcem i scenaristom Billyjem Bobom Thorntonom (67). Na vjenčanju je ponovno bilo krvi, a brak nije dugo potrajao. 

Brad Pitt je bijesan: Angelina mi se osvećuje! Prodala je udio imanja Putinovom biznismenu
Brad Pitt je bijesan: Angelina mi se osvećuje! Prodala je udio imanja Putinovom biznismenu

Njezin najpoznatiji brak zasigurno je onaj s Bradom Pittom (59). Angelina i Brad zajedno su bili od 2005. godine, a javnost ih je proglasila najljepšim parom na svijetu, a u javnosti su godinama djelovali skladno. Iako je Angelina već imala usvojenog Maddoxa (21), s Bradom je posvojila djevojčicu Zaharu (18). Nakon toga su dobili i svoje prvo biološko dijete, Shiloh Nouvel (17). Kasnije su posvojili i dječaka, a nadjenuli su mu ime Pax (19). Par je 2008. godine dobio, danas desetogodišnje, blizance Knoxa Leona i Vivienne Marcheline.

2015 AFI Fest - "By the Sea" Premiere - Los Angeles

Glumac je jednom prilikom iznenadio svoju cijelu obitelj krajnje originalnim poklonom. Angelini je kupio konja, a njihovo šestero djece iznenadio je s po jednim Shetlandskim ponijem. 

Review of the Year 2016

Vjenčali su se u Francuskoj 2014. godine, ali se ipak i rastali. Njihov je razvod, kao i potencijalna pomirba nepresušna tema u medijima. Postupak za razvodom pokrenuli su 2016. godine, a službeno su se sastali tek 2019. godine.

2020. je glumica priznala da se od Brada razvela 'za dobrobit svoje djece', a onda je uslijedio niz sudskih parnica. Glumac je u jednom trenutku bio pod istragom za nasilje nad djecom. U dokumentima FBI-ja, koje su objavili nekoliko godina kasnije, stoji kako ju je Pitt 'tresao i zgrabio' dok je bio pijan. 

62nd Cannes Film Festival - Inglourious Basterds Screening

Par se svađa i sedam godina nakon razvoda pa su tako oboje iznosili prljav veš iz braka, a sukob je nastao i oko skrbništva nad djecom. Ovaj se par svađao i oko bizarnih stvari poput maslina i vinograda.  Tako je glumac prošle godine glumac bio ogorčen na bivšu jer je prodala svoj udio u francuskom vinogradu, koji su zajedno kupili 2008. godine na imanju Château Miraval, suparničkom investitoru.

Eternals" Red Carpet - 16th Rome Film Fest 2021

Pitt  je tada tvrdio da mu je bivša supruga tako namjerno 'htjela nanijeti štetu'. Rekao je i da su se dogovorili da neće prodati svoje udjele bez dopuštenja onog drugog. Nakon što se par razveo 2019. godine, Jolie je dobila odobrenje da proda svoj udio 2021.godine za 164 milijuna dolara prije nego što je njihova šira financijska nagodba finalizirana. Međutim, Pitt je pokrenuo sudski postupak kako bi pokušao zadržati većinski udio u tvrtki koja je vlasnik imanja, navodi The Guardian.

Maleficent: Mistress Of Evil European Premiere

Uz to što voli neobične rituale Jolie je i velika obožavateljica tetovaža, a nekolicinu crteža na tijelu posvetila je i članovima obitelji. Prije 15 godina položila je za pilota te može voziti male privatne avione. Godinama se bavi humanitarnim radom, a Ujedinjeni narodi imenovali su je Veleposlanicom dobre volje u više zemalja svijeta. Također, Udruženje dopisnika UN-a uručilo joj je nagradu Građanina svijeta.

UNHCR Special Envoy Angelina Jolie meets with children at the Integrated Assistance Centre, in Maicao

POGLEDAJTE 24 PITANJA S POBJEDNICIMA 'PLESA SA ZVIJEZDAMA' PAULOM I MARCOM: