Obavijesti

Show

Komentari 1

Htjeli su joj zabraniti porod kod kuće: Meghan neće poput Kate

Htjeli su joj zabraniti porod kod kuće: Meghan neće poput Kate
13

Pored zabrane rađanja kod kuće, pravila nalažu i prvo slikanje djeteta prilikom izlaska iz bolnice. Meghan osim što poput kraljice Elizabete želi roditi u kući, inzistira na privatnosti

VIDEO

Meghan Markle (37) i princ Harry (34) očekuju prvo dijete ovog mjeseca. Porod bi trebao biti u njihovom novom domu, u Frogmore Cottageu, gdje su nedavno i preselili. Iako bolnicu nisu potpuno isključili, zbog mogućih komplikacija, Meghan želi porod obaviti u svom domu, poput kraljice Elizabete (92) koja je svoju djecu rodila u Buckinghamskoj palači ili rezidenciji Clarence, prenosi Daily Mail. Kraljica je također rođena izvan bolnice, u kući bake i djeda.

Par je odbio mogućnost rađanja u St. Mary's bolnici, gdje su rađale pokojna princeza Diana i supruga princa Williama (36) Kate Middleton (37).

Porod je samo jedna od stavki koje se protive kraljevskom protokolu. Naime, kraljevski protokol kaže da Meghan ne smije otkriti spol djeteta, kao što ne smije ni organizirati zabavu povodom darivanja djeteta. Običaj poput darivanja djetetu dekice neće biti potreban jer za kraljevske bebe G. H. Hurt&Son izrađuje dekice posljednjih stotinjak godina. Pored zabrane poroda, protokol također nalaže prvo fotografiranje djeteta prilikom izlaska iz bolnice. A ono najvažnije jeste prvo se javiti kraljici. Kada kraljevsko dijete stigne na svijet, kraljica mora biti prva obaviještena i mora proučiti sve detalje o bebi prije nego što se s ikakvim informacijama izađe u javnost. Isto tako, ukoliko je beba rođena prije 8 sati ujutro kraljicu se ne smije buditi.

Royal wedding

U prošlosti je rođenju kraljevskog djeteta nazočio i ministar vanjskih poslova kako bi se zajamčio legitimitet djeteta, no od kraja 30-ih godina s tom tradicijom je završeno. Zbog toga bi u ovom slučaju na rođenju svog prvog djeteta trebao biti princ Harry, i njegov otac Charles (70), bio je u rađaoni kada je on došao na svijet. Nakon toga, sretnu vijest doznat će najuži krug kraljevske obitelji, a tek onda roditelji Meghan Markle. Liječnici će, poslije svega spomenutog, u Buckinghamskoj palači potpisati izjavu o rođenju djeteta.

Ide koracima kraljice Elizabete: Meghan će ipak roditi kod kuće
Ide koracima kraljice Elizabete: Meghan će ipak roditi kod kuće

Poslije svih formalnosti, vijest će biti objavljena na društvenim mrežama. Gradonačelnika Londona će obavijestiti ministar unutarnjih poslova, dok će guvernera Commonwealtha o rođenju bebe obavijestiti kraljičin privatni tajnik. Što se tiče imena djeteta, javnost bi trebala pričekati nekoliko dana. Na Williamovo ime čekalo se tjedan dana, a na Charlesovo čak mjesec dana. 

Prince Louis christening

Princeza Diana je 1982. na svijet donijela Williama, a dvije godine nakon Harryja, u bolnici St. Mary's, u Lindo krilu. Na istim stepenicama na kojima je njegova majka pokazala njega svjetskoj javnosti, princ William je sa suprugom Kate pokazao svoju djecu.

Princ Harry i Meghan odlaze iz palače: Preselili su u veći dom
Princ Harry i Meghan odlaze iz palače: Preselili su u veći dom

Također, Diana i Charles baš poput Williama i Kate su se nakon predstavljanja uputili u Kensingtonsku palaču. Kate Middleton je sve troje djece rodila u St. Mary's bolnici, 2013. kada je rodila princa Georgea, 2015. princezu Charlotte i 2018. princa Louisa.

Meghan poput kraljice Elizabete želi roditi u svom domu, a par ne planira tradicionalni izlazak s djetetom ispred bolnice nakon rođenja, poput onog vojvotkinje Kate ali i pokojne princeze Diane, inzistirajući na privatnosti.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Ella Dvornik: 'Ono kad imaš sve dokaze da te netko prevario...'
ZBUNILA PRATITELJE

Ella Dvornik: 'Ono kad imaš sve dokaze da te netko prevario...'

Poznata hrvatska influencerica je objavila par fotografija, a zatim se raspisala o svojem omiljenom 'emojiju' te iznenadila...

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'
MEKA ZA CELEBRITYJE

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'

Podržali su je brojni kolege s estrade, među kojima Rade Šerbedžija, Lepa Brena, Jelena Rozga, Aco Pejović, Andrija Milošević...
Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'
REALITY SUPRUŽNICI

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'

Tamara i Filip iz showa 'Brak na prvu' tvrde da su se između njih rodile samo prijateljske emocije