Show

Komentari 0

HTV premijerno prikazuje novu domaću dramsku seriju koja je osvojila inozemna priznanja

HTV premijerno prikazuje novu domaću dramsku seriju koja je osvojila inozemna priznanja

Serija je posveta radu koji je sve manje cijenjen, radničkoj klasi koja nestaje, a najviše "malom" čovjeku koji se hrva s vlastitim dilemama i emocijama, izjavio je redatelj Dalibor Matanić

Od 27. prosinca HTV počinje s premijernim prikazivanjem dramske serije "Područje bez signala" redatelja Dalibora Matanića i producentice Ankice Jurić Tilić, najavili su s javne televizije.

POGLEDAJTE TRAILER ZA SERIJU: 

Serija je snimljena na temelju istoimenog romana Roberta Perišića, a scenarij potpisuju Hana Jušić, Milan F. Živković i Jelena Paljan. Osvojila je nagradu za najbolju seriju u programu International Panorama na prestižnom francuskom festivalu Series Mania, dok je na šestom izdanju Seriencamp Festivala u Münchenu serija ovjenčana Nagradom publike.

Snimana u listopadu i studenom 2020. godine u Hrvatskoj, te tijekom 2021. u Finskoj i u Tunisu, serija pripovijeda o dvojici Zagrepčana koji dolaze u od sviju zaboravljen gradić s ciljem da ožive odavno propalu tvornicu kako bi za misterioznog naručitelja proizveli turbinu kakva se već odavno ne proizvodi.

U šest epizoda serija prati Olega (Rene Bitorajac), spretnog poslovnjaka, njegovog introvertiranog bratića Nikolu (Krešimir Mikić), Šeilu (Jovana Stojiljković), mladu kustosicu koja se vraća u svoje rodno mjesto, karizmatičnog inženjera, bivšeg sindikalnog vođu Jandu (Izudin Bajrović), mladog Branoša (Goran Bogdan), radnika koji ima sve atribute novog vođe, te opuštenu, bistru, spretnu konobaricu Lipšu (Tihana Lazović) koja se uvijek dočeka na noge. Uz njih, u seriji glume Slavko Štimac, Lana BarićMilena ZupančičStipe Radoja, Anđela RamljakMarko MandićGoran Marković te brojni drugi glumci.

Seriju je proizvela zagrebačka Kinorama u koprodukciji sa slovenskom produkcijskom kućom Perfo, srpskom Sense Production i finskom Citizen Jane. Najvećim je dijelom financirana od strane Hrvatske radiotelevizije, a proizvodnju je podržala i Kreativna Europa.

Najčitaniji članci