Show

Komentari 26

Humanost: Salma Hayek u Africi dojila novorođenče

Humanost: Salma Hayek u Africi dojila novorođenče

Hollywoodska glumica u Sierra Leone došla je u ulozi humanitarke kako bi svojim zvjezdanim statusom pomogla Africi u borbi protiv tetanusa

Salma Hayek (42) prije 16 mjeseci rodila je kćerku Valantinu i nije se ustručavala podojiti malenu bebu čija je majka ostala bez mlijeka. U Sierra Leone došla je kao humanitarka u sklopu Unicef-ovog projekta iskorijenjivanja tetanusa u Africi. Bolest koja u Europi više nikoga ne zabrinjava glavni je uzrok smrti u zemljama Trećeg svijeta. Tetanus tamo najviše žrtava ubire upravo među majkama i tek rođenom djecom. Salma se šokirala kada je vidjela jednu djevojčicu koja je bila isto stara kao i njena Valentina, ali i upola manja zbog neuhranjenosti i bolesti. Glumicu su pogodili i uvjeti u tamošnjim bolnicama gdje ima jako malo liječnika, a i njima nedostaju osnovna pomagala za normalan rad. Osim što je cijepila djecu injekcijama protiv tetanusa, pomogla je i jednoj majci koja nije imala dovoljno mlijeka za nahraniti bebu.
- Vidiš da dijete umire od gladi, majka mu nema mlijeka i jednostavno podojiš dijete - kazala je Salma u showu Kathie Lee Gifford tijekom razgovora o njenom posjetu Sierra Leoneu.

Najčitaniji članci