Show

Komentari 19

Hvalila se luksuznim stvarima, a po Australiji krala novac: 'Ne mogu vjerovati da stoji iza toga'

Hvalila se luksuznim stvarima, a po Australiji krala novac: 'Ne mogu vjerovati da stoji iza toga'

SRPSKI BONNIE I CLYDE Kad je Romani i Filipu ponestalo novca, opelješili su bankomate u Australiji. Sad ih čeka zatvor, a njezini kolege ne mogu vjerovati da ona stoji iza ove pljačke

Romani Panić (45) se život okrenuo naglavačke. Bila je jedna od najpopularnijih pjevačica u Srbiji i osvajala je nagrade na festivalima, a sad je iza rešetaka. Otišla je na odmor u Australiju, no čini se da je prebrzo "spiskala" novac pa se odlučila na drastične poteze. S agentom za prodaju nekretnina Filipom Mrkajićem (40) postavila je uređaje za snimanje tri bankomata u Brisbaneu.

POGLEDAJTE VIDEO: Pljačka zlata u Zagrebu

Tijekom ožujka i travnja snimali su ljude koji koriste bankomate, kopirali njihove podatke i bankovne kartice. Ukupno su opljačkali 35 ljudi. Njihov pakleni plan tekao je u najboljem redu sve dok policijski službenici nisu primijetili nelegalne uređaje na bankomatima. Otišli su im u pretres stana te su pronašli razne alate koje su koristili u akciji. Opremili su se uređajima za snimanje kartica, karticama za skladištenje podataka, alatima za instaliranje uređaja, izvukli su podatke klijenata u bankama, a u stanu je bilo i obilježenih novčanica u vrijednosti od 110.000 kuna.

Sav novac koji su ukrali moraju vratiti, uz to će i nekoliko mjeseci provesti iza rešetaka. Filip je priznao krivicu za 18 točaka optužnice, a Romana za 16. Tri mjeseca bi Romana trebala provesti u zatvoru, a potom još devet mjeseci biti pod uvjetnom kaznom. Policija će ju po isteku kazne deportirati u Srbiju i zabraniti ulazak u Australiju. O ovom su se skandali raspisali regionalni, ali i australski mediji pa smo kontaktirali Romaninog bliskog suradnika.

- Evo baš sam pročitao da je orobila neke bankomate i nasmijao se. Poznajem je dugo godina i s njom je uvijek bilo lijepo surađivati. Snimili smo pjesmu zajedno. Istina, nismo u kontaktu neko vrijeme, ali mi je ostala u lijepom sjećanju. Stari smo mi prijatelji. Ne vjerujem da je Romana stoji iza toga - brani kolegicu pjevač Željko Šašić (50), a isto misli i Dejan Matić (42).

- Imali smo duet. To mi ne liči na nju. Ja stvarno u to ne vjerujem - govori nam Dejan. Romanu poznaju i naši domaći pjevači zbog glazbenog festivala "Sunčane skale". Tamo su nastupali Ivana Banfić (50), Goran Karan (56) i Kemal Monteno. Karana su 2014. fotografi "ulovili" kako razgovara s Romanom, no nije želio komentirati njezino uhićenje.

- Ne znam zašto mene zovete oko toga. Ne poznajemo se. Da mi pokažete fotografiju ne bih znao o kome je riječ - tvrdi Goran.

Najčitaniji članci