Obavijesti

Show

Komentari 0

I u Abbey Road studiju snimali su film o Bijelom dugmetu

I u Abbey Road studiju snimali su film o Bijelom dugmetu
5

Tom prilikom izjave su dali Grammyjem nagrađeni producent Sean Magee, koji je prvi puta na trakama poslanim iz Croatia Recordsa čuo pjesme Bijelog dugmeta

VIDEO

Ekipa Croatia Recordsa predvođena autorom projekta Želimirom Babogredcom, prošli tjedan boravila je u Londonu povodom snimanja dokumentarca "Bijelo dugme - Box set deluxe". Dokumentarni film sniman je u čuvenom Abbey Road studiju gdje su i masterirani vinili legendarnog benda Bijelo dugme. Tom prilikom izjave su dali Grammyjem nagrađeni producent Sean Magee, koji je prvi puta na trakama poslanim iz Croatia Recordsa čuo pjesme Bijelog dugmeta, ton majstor u Abbey Road studiju Zoran Veselinović i svjetski poznati fotograf Brian Rasic, službeni fotograf Rolling Stonesa, koji već desetljećima živi i radi u Londonu.

- Ja sam Dugme prvi put gledao na Malom Lošinju '75. godine na Kaštelu, jer sam znao da su oni super bend. U to sam vrijeme kao DJ puštao Bijelo dugme, a Dugme je dolazilo kod mene na binu u vrijeme kad su kombijem obilazili Jugoslaviju i svirali gdje su im dopustili da sviraju. Isto tako radio sam s njima u poznatom studiju Pink Floyda, Britannia row, gdje sam vidio kako Bregović stvara, kako Bebek pjeva, pa smo se i fotografirali svi zajedno u Londonu. Bilo je to prije tridesetak godina, ali taj put od sredine sedamdesetih do početka osamdesetih, to je moja cijela profesionalna priča - rekao je Brian Rasic.

Na projekt se osvrnuo i autor projekta "Bijelo dugme - Box set deluxe", Želimir Babogredac.

- Kad imaš poštene i plemenite ideje i Bog te voli. Nama su sva vrata bila otvorena, od prvog poziva u Abbey Road do dobivanja šanse da radimo u istoj režiji u kojoj su radili Beatlesi i Paul McCartney, te s istim ton majstorom. Nama se sve stvari lijepo otvaraju i ja se nadam da će do same promocije i do promocije ovog filma, biti sve poredano kako treba i da će to biti jedan doživljaj za duže vrijeme - rekao je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Naime, dokumentarac će voditi kroz proces stvaranja projekta od njegovih samih početaka tj. masteriranja i rezanja direktno s originalnih analognih vrpci u mastering režiji 6 Abbey Road studija na Neumann VMS 80 rezaču - na istom rezaču i u istoj režiji gdje su masterirana nova vinil reizdanja Beatlesa, pa do masovne proizvodnje u tvornici. Također, za dokumentarac su snimljene i brojne poznate osobe regije koje su ostavile svoje dojmove i mišljenja o legendarnom bendu, ali i sami članovi Bijelog dugmeta.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Haris Džinović: 'I službeno sam razveden! Melina je nikakva žena, zanimaju je samo pare...'
BIO NA SUDU

Haris Džinović: 'I službeno sam razveden! Melina je nikakva žena, zanimaju je samo pare...'

Haris je u istoj košulji koju je odabrao za brakorazvodno ročište, nastupio u zagrebačkom Mintu ranije ovaj mjesec. Nakon što je izašao sa suda, medijima je rekao kako je službeno razveden

Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...
ATRAKTIVNA CRNKA

Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...

Žana Štrbac Kukolj bila je omiljeno lice emisije 'Nova lova', a sudjelovala je i u reality showu 'Farma'
Bahra uputila savjet Dragani Mirković:  'Nije baš zgodno što nema nešto ušteđenog novca'
PODRŽALA PJEVAČICU

Bahra uputila savjet Dragani Mirković: 'Nije baš zgodno što nema nešto ušteđenog novca'

Ja bih se isto razvela od Tonija na Draganinom mjestu, rekla je Bahra Zahirović iz emisije 'Ljubav je na selu'