Obavijesti

Show

Komentari 150

Iako je drugoj napravio dijete, Eva je Goranu uspjela oprostiti

Iako je drugoj napravio dijete, Eva je Goranu uspjela oprostiti
8

Mirela Rupić mu je prva prišla u kafiću u kojem je sjedio u društvu starih prijatelja. Tu večer puno je popio, a u kombinaciji s 'jet lagom' zbog prekooceanskog leta, on se ne sjeća apsolutno ničeg

VIDEO

Goran Višnjić je još jedan od onih Hrvata koji je postigao svjetsku slavu, a onda umalo uprskao brak preljubom. O njegovoj aferi s ljubavnicom Mirelom Rupić pisale su čak i američke novine budući da ovaj Šibenčanin već godinama sa suprugom Evom Vrdoljak – Višnjić, živi u Los Angelesu i glumi u filmovima i TV-serijama holivudske produkcije. Ipak, uz rodni grad vežu ga mnoge uspomene, a od prije 10 godina i kćer koju je dobio u izvanbračnoj avanturi sa ženom koju poznaje iz školskih klupa. 

Na studij glume u Zagrebu Višnjić je došao 1992. godine. Odrastao je uz starijeg brata Joška u obitelji u kojoj je otac bio vozač autobusa, a majka prodavačica u trgovini. Nakon završene škole, kao i svi vršnjaci, otišao je na odsluženje vojnog roka u tadašnju JNA gdje ga je zatekao i početak rata. Iako se odmah zarekao da nakon vojske više nikad neće uzeti pušku u ruke, nije se ni trenutka dvoumio što nakon izlaska.

Duško Jaramaz/Pixsell

- Kad netko napadne tvoj dom, a ti samo sjediš u podrumu, osjećaš se bespomoćno. Moram braniti svoju zemlju - odlučio je, te navukao odoru Hrvatske vojske i krenuo u rat. 

Na prvoj crti bojišnice razmišljao je o svojoj budućnosti. Namjeravao je upisati Akademiju dramskih umjetnosti. Prijavio se na prijemni ispit, a kad su stigle vijesti da je primljen, njegov stariji brat Joško dobrovoljno ga je zamijenio u rovu, a bratu omogućio odlazak u Zagreb.

Već na prvoj godini studija ozbiljno se zaljubio. U njegovoj klasi bila je Lucija Šerbedžija, kćerka slavnog oca Rade. No nije to bila ljubav na prvi pogled. Dapače, njih dvoje nisu se uopće družili, čak nisu ni razgovarali. On je bio gotovo anonimus s tek jednom minornom ulogom u srpskom filmu 'Braća po materi' u kojoj je glumio ustašu terorista, a Lucija je već bila uspješan fotomodel.

Najmlađi hrvatski glumac koji je dobio ulogu Hamleta

Zahvaljujući obiteljskoj prijateljici, modnoj dizajnerici Keti Balogh, njezine fotografije objavljene su u poznatom londonskom magazinu 'ID'. Ali bila je to tek Lucijina prolazna faza jer je zapravo željela otputovati u New York i okušati se u cijenjenom Institutu Method Acting, Leeja Strasberga. Zbog rata nije ishodovala vizu i upisala se na ADU u Zagrebu. Stoga joj Goran, sa svojim pogledom na glumu, nije bio nimalo zanimljiv. A kad su se konačno našli u situaciji da popričaju o međusobnoj netrpeljivosti - zaljubili su se. 

Iako nije imao glumački pedigre poput Lucije, Goran je ubrzo pokazao da je iznimno nadaren za budući poziv. Već tada je dobio ulogu Hamleta na Dubrovačkim ljetnim igrama i postao najmlađi hrvatski glumac koji je ikada dobio ovu zahtjevnu ulogu. Već iduće godine za nju je dobio prvu glumačku nagradu u karijeri – Orlanda, a igrao ju je i idućih sedam godina. 

U ulozi danskog pravdoljubivog kraljevića izdržat će duže nego li u vezi s Lucijom. Njihova ljubav, koja je u tajnosti počela 1992., u tajnosti je i završila 1997. godine pa izgleda da su razlike među njima, kako profesionalne, tako vjerojatno i privatne, ipak bile nepremostive. 

Neukrotiva Eva

Godinu dana kasnije njegovo je srce osvojila Ivana Vrdoljak, danas Eva, također kćer poznatog hrvatskog glumca i redatelja Antuna Vrdoljaka. Za razliku od Lucije, koja je u novine dospjela zahvaljujući vlastitom trudu, Eva Vrdoljak tih je godina već bila dobro poznata zbog svojih nepodopština. Baš negdje u vrijeme kad su Goran i Lucija počeli svoju vezu u Zagrebu je otkriven prvi veći skandal.

U prosincu te godine policija je uhitila skupinu zagrebačkih poduzetnika koje se sumnjičilo za prodaju kokaina. Među njima bio je i Tomy Lennart Pukšec, tadašnji Evin dečko za kojeg se trebala i udati. Čak je u trenutku uhićenja bila s njim u stanu, pa se žestoko opirala privođenju. Nije se pojavila ni na jednom ročištu, a kasnije se kalkuliralo da joj je svojski pomogao u to vrijeme vrlo utjecajni otac.

Privatni album

Naime, Antun Vrdoljak bio je od samog početka stvaranja samostalne Hrvatske, intimus tadašnjeg predsjednika Franje Tuđmana, a nakon prvih slobodnih višestranačkih izbora 1990. godine izabran je i za potpredsjednika Republike Hrvatske. 

Goran je svoju buduću suprugu upoznao šest godina kasnije. Upućeni tvrde da je Eva nekoć doista bila neukrotiva,  a nakon prekida s Pukšecom, prohodala je s mladim i tada još neafirmiranim glumcem iz Dubrovnika Nikšom Kušeljom. A onda se prometnula u uglednu dizajnericu i Kušelja zamijenila s već poznatom zvijezdom Goranom Višnjićem.

Uloga koja je promijenila sve

Naime, nekako u to vrijeme Goranu je stigla prva velika ponuda koja će mu promijeniti život i karijeru. Došla je ravno od kraljice popa - Madonne. U jesen 1998. godine lansirala je pjesmu 'The Power of Love' za koju je upravo snimala spot i tražila stasitog mladića. Među stotinama kandidata odabrala je upravo Višnjića. Pjesma je postala ultimativni hit, a Goran je na velika vrata ušao među slavne. Čim je završio snimanje spota, stigla mu je nova ponuda – ovaj put da zaigra ulogu u jednoj od najgledanijih američkih TV-serija "Hitna služba".

- Kad me nazvala moja agentica i rekla mi o novom angažmanu, pitao sam ju:"Čekaj, mislimo li na onu 'Hitnu službu'?" Već iduće sekunde, rekao sam da. Pa gledao sam tu seriju još za vrijeme studija, a sad ću biti jedan od njih - izgovorio je u telefonsku slušalicu i ubrzo počeo pakirati kovčege.

PA/Pixsell

Angažman na seriji ubrzao je Evinu i Goranovu odluku da se što hitnije vjenčaju, jer put ga je vodio u samo srce tvornice filmske zabave – Hollywood. Najprije je otputovao on, a ubrzo za njim i Eva pa su se tamo i vjenčali  8. svibnja 1999.

Zvali su ga 'hulk'

U jesen je završena prva epizoda s kojom je Višnjić počeo rad na seriji u kojoj će ostati idućih osam godina i snimiti 185 nastavaka.

S početkom novog tisućljeća Goranova slava rasla je iz dana u dan. U Americi je u raznim magazinima ulazio u izbore najseksepilnijih muškaraca, gostovao je u njihovim najgledanijim TV-showovima, novinari su ga častili epitetom hulk – što u slengu znači stasit, naočit muškarac...

Unatoč svemu, on i Eva imali su drugih briga. Nikako nisu imali sreće da postanu roditelji. Svaki put kad bi se vraćali u Hrvatsku, bez koje Goran nije mogao zamisliti ni jedan godišnji odmor, morali su odgovarati na jedno te isto pitanje – kad će djeca? 

Naišao na Mirelu pa su ispili čašicu previše

A onda se u lipnju 2006. godine igrom slučaja zatekao sam u rodnom gradu. Posjetio je obitelj bez Eve, koja je ostala u Americi uređivati njihov novi dom, pa se konačno malo opustio i prepustio noćnim izlascima. Jedne večeri u kafiću je naišao na staru prijateljicu Mirelu Rupić, s kojom je nekoć dijelio školsku klupu. Riječ po riječ i poneseni nostalgijom za bezbrižnim danima djetinjstva Mirela i Goran ispili su te večeri koju čašicu previše. Tako će bar on tvrditi godinu dana kasnije. 

Već u veljači iduće godine, kad je Goran već odavno bio sa suprugom Evom u LA-u, Šibenikom se proširila vijest da će Mirela Rupić uskoro roditi. Naime, nakon odraslog sina kojeg je imala iz prvog braka, samohrana majka već je potkraj zime  2007. nosila prilično veliki trudnički trbuh. 

Nel Pavletić/Pixsell

Nekako u isto vrijeme Goranova agentica priopćila je medijima da se Goran privremeno povlači iz javnosti jer da ga čeka nešto veliko, a o čemu će javnost biti uskoro obaviještena. Koliko veliko - u tom trenutku nije vjerojatno znala ni agentica. 

U njihov život ušao je maleni Tin

Točno 1. svibnja 2007. godine iz Amerike je stigla radosna vijest – Goran i Eva postali su roditelji. Presretni par dvanaest je dana čekao rođenje malenog Tina u čuvenom rodilištu medicinskog centra Cedars-Sinai, u kojem su se rodili potomci mnogih filmskih i glazbenih zvijezda. Zajedno su bdjeli nad 24-godišnjom djevojkom iz Ohija, dječakovom biološkom majkom, koja nije imala uvjeta zadržati bebu. Preko agencije za usvajanje dogovorili su detalje i čim je ugledao svijet, maleni Tin postao je Goranov i Evin usvojeni sin. Razdragani Goran preko prijatelja je poručio da su presretni što će, zahvaljujući toj mladoj ženi, pružiti dječaku šansu za bolji život. 

U isto to vrijeme na drugom kraju svijeta Goranova školska prijateljica već je dva mjeseca svaku večer uspavljivala svoju bebu. Šibenske gradske ćakule sve su glasnije tvrdile da je otac Mirelinog djeteta upravo njihov slavni sugrađanin. Počeli su slagati mozaik Goranovog i Mirelinog učestalog druženja, pa je čak i prodavačica iz trgovine nedaleko Mireline kuće, uz zagonetni osmijeh, novinarima u povjerenju otkrila da je prošlo ljeto često viđala TV zvijezdu kako autom dovozi kući njezinu susjedu. 

A onda se doista u Goranovom životu dogodilo nešto veliko. Niti mjesec dana kasnije hrvatski novinari otkrili su da je Mirela rodila djevojčicu čiji je biološki otac Goran Višnjić. Majku i kćer snimili su na balkonu Mirelinog stana početkom lipnja, kad je djevojčica imala već dva i pol mjeseca. 

Nije se sjetio ničeg zbog 'jet laga' i alkohola

Iako su svi svjetski mediji prenijeli vijest, nekoliko tjedana nitko od aktera nije želio komentirati skandal. Šutjela je Mirela, šutio je Goran, šutjela je Eva. A onda kad je Mirela početkom srpnja u medijima ukratko otklonila sumnju, otvorila je Pandorinu kutiju. 

Facebook

Da bi kontrolirao nastalu štetu, Goranov odgovor uslijedio je tjedan dana kasnije. On je pak otkrio nekoliko doista neugodnih činjenica o Mirelinim motivima. Samohrana i nezaposlena dvostruka majka navodno je tonski snimila svoj privatni razgovor s Goranom i njegovim roditeljima, a onda je nepoznat netko počeo snimku nuditi medijima po enormnoj cijeni kojom je komotno mogla riješiti svoj stambeni problem, budući da je tad živjela ili kao podstanarka ili s roditeljima u jednom od šibenskih nebodera u Ulici 8. dalmatinske udarne brigade. Nakon što snimku nitko nije želio otkupiti, oglasio se Mirelin odvjetnik i najavio da će u ime svoje klijentice zatražiti utvrđivanje očinstva DNK analizom i sudski zatražiti alimentaciju za Lanu Lourdes u iznosu od devet tisuća kuna mjesečno.

Njegova verzija druženja sa starom školskom kolegicom izgledala je ovako: Mirela Rupić mu je prva prišla u kafiću u kojem je sjedio u društvu starih prijatelja. Tu večer puno je popio, a u kombinaciji s 'jet lagom' zbog prekooceanskog leta, on se ne sjeća apsolutno ničeg. Čak ni toga kako je s Mirelom završio u krevetu jer ju uopće ne smatra atraktivnom ženom. Ali se sjeća da je te večeri, čak i tako omamljen, nazvao svoju suprugu koja mu je silno nedostajala, no ona je brzo prekinula razgovor jer joj nije rekao ništa pametno. 

Kupovao je Mirelinu šutnju

Kad ga je Mirela nekoliko mjeseci nakon ljubovanja nazvala i rekla mu da je ostala u drugom stanju, Goran je to odmah ispričao supruzi Evi koja mu je osim najdraže žene na svijetu, ujedno i najvjernija prijateljica i najjača podrška u cijeloj neugodnoj situaciji.

Odmah po rođenju kćeri u ožujku je počeo dragovoljno plaćati alimentaciju u iznosu od 1500 dolara, a time i kupovati Mirelinu šutnju jer je želio, ili je bar tako mislio, da bi bilo kakav istup u medijima nanio štetu ne samo djetetu, nego i njegovom ugledu. 
Eva je pak podršku suprugu pružila tako da je nazvala Mirelu Rupić i rekla joj da nije ni prva ni zadnja koja pokušava uhvatiti slavnu osobu za novac i pet minuta slave, te da unaprijed žali dijete koje će imati takvu majku. 

Kad je Goran rekao svoje, na redu je bila Mirela Rupić. Tvrdila je sve suprotno od Gorana. Prisjetila se da su se povremeno družili tri godine. Te večeri kad su začeli malenu Lanu, nisu se sreli slučajno, već ju je Goran nazvao i pozvao na piće.

Saznalo se i kad ju je Eva prvi put nazvala – bilo je to u siječnju, dva mjeseca nakon što je Gorana obavijestila da je trudna i dva mjeseca prije Laninog rođenja, a snimka razgovora otkrila je što joj je zapravo ugledna dizajnerica Višnjić izgovorila:

- Tvoje kopile imat će jedan grozno usran život! I ti si mu ga sama priuštila sa svojom glupošću. Ti si jedan idiot retardirani! Ti si jedna luda žena! Ti nisi normalna! Ti si toliko jedna sebična, glupa i jadna krava! Slušaj draga, ja ovdje imam sve što meni treba. Moj muž ima sve što nama treba! Ako želiš tom djetetu dobro, onda ga daj nekome na posvojenje ili ne znam što ćeš s njim.

Natezanju nije bilo kraja

U narednim tjednima Mirela je toliko pedantno prepričavala detalje iz njezinog i Goranovog ljubavnog gnijezda da je čak otkrila kako filmska zvijezda nije te vruće noći inzistirala na kondomu.

U svakom slučaju, idućih pet mjeseci Višnjić i izvanbračna družica natezali su se oko priznavanja očinstva i DNK analize. Budući da je Višnjić u Hrvatskoj angažirao lukavog odvjetnika Marijana Hanžekovića, izbjegao je daljnje povlačenje po medijima i ponižavajući dolazak u Hrvatsku na davanje uzoraka bukalne sluznice, kako se medicinskim rječnikom zove sluznica usne šupljine, te je konačno u studenom poslao pismo u kojem priznaje da je otac izvanbračnog djeteta. A onda je otputovao na prvi odmor s proširenom obitelji. Romantične fotografije skladnog bračnog para i sinčića Tina obišle su svijet. 

Mirela je konačno mogla odahnuti. Ali nije. U iduće dvije godine i ona je ponosno i strpljivo pozirala svim uličnim fotografima i paparazzima, ne skidajući slavodobitnički osmijeh s usana. U naručju je uvijek držala prelijepu djevojčicu koju je, čim je Lana navršila dvije godine, prijavila u dvije inozemne modne agencije naglašavajući da joj je otac zvijezda poznate TV-serije. I Goran s Evom i Mirela s Lanom Lourdes kao da su se nadmetali u dokazivanju vlastite obiteljske sreće, osim što je Goran ponekad gubio živce zbog Mireline nezasitne potrebe da promovira malenu djevojčicu, pa ju je na kraju prijavio socijalnoj službi. 

Unakrsna paljba s vremenom je utihnula. Sredinom srpnja 2011. godine Goran i Eva još su jednom postali tema naslovnica. Ovaj put zato jer su postali prvi poznati Hrvati kojima je surogat majka u SAD-u rodila još jednog sina. Mali Vigo Leo rodio se 7. srpnja, pa su tako Eva prvi put, a Goran po drugi put, konačno postali i biološki roditelji. Nedugo nakon Vigovog rođenja Goran je sa starijim Tinom poletio za Hrvatsku da s prijateljima i obitelji proslavi sretni događaj. A onda se saznalo da je u Šibeniku u tajnosti, prvi put u naručje uzeo i malenu Lanu Lourdes.

Slavni glumac potrudio se za happy end na kojem bi mu pozavidjeli mnogi holivudski kolege.  
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 150
VIDEO

Ella Dvornik: 'Ono kad imaš sve dokaze da te netko prevario...'
ZBUNILA PRATITELJE

Ella Dvornik: 'Ono kad imaš sve dokaze da te netko prevario...'

Poznata hrvatska influencerica je objavila par fotografija, a zatim se raspisala o svojem omiljenom 'emojiju' te iznenadila...

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'
MEKA ZA CELEBRITYJE

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'

Podržali su je brojni kolege s estrade, među kojima Rade Šerbedžija, Lepa Brena, Jelena Rozga, Aco Pejović, Andrija Milošević...
Ma što to Filip iz 'Braka na prvu' radi u 4 ujutro? Ne, ne vježba...
NOĆNA PTICA

Ma što to Filip iz 'Braka na prvu' radi u 4 ujutro? Ne, ne vježba...

Filipa Belića su eksperti 'Braka na prvu' spojili s Tamarom Razum. Kad ju je prvi put vidio, tvrdio je da ju nikad ne bi mogao odvesti baki, koja je važna figura u njegovu životu. Ipak, nedavno je promijenio mišljenje